Sunday, August 16, 2009

Sis atau Akak?

Sis @ Akak?
(gambar cun ni diambil semalam, masa g PC fair
kat Stadium Indera Mulia, Ipoh, Perak)

menu berkhasiat pd ari ni, 16 August 2009! =D

masakan untuk ari ini. dh makan dh pun! ~perlukah dihebohkan?

actually, mcm xde motif kan, tp anggap2 je la ade ye!


oke! allu every1. my fren. my beloved bloggers fren. my followers!
sumenya penting oke! xde sape yg xpenting!
actually, aku baru je pas masak, tu sbb tetiba kuar pic kt atas ni haaa!
jgn igt xde point, tp mst ade! xske wt citer2 xberkaitan ni.
hahaha! (citer yg berkaitan tajuk entri akn ke udara sbntar lg ye!)
.
.
.
sbnrnya aku kempunan sgt3 nak makan sambal udang petai.
that's y tanpa segan silu, aku mcm lipas kudung (tetiba lak dtg mood RAJIN),
msk dapur, n tlh memasak sambal udang petai + masakan2 yg lain.
(spt yg tertera spt gmbr d atas.) hehe. rajin kan aku? rajin kan ari ni?
~bertuah sape yg memiliki aku taw!~ mcm promote dri sndiri jek?~
memg aku ni peminat fanatik petai. kalu nk dibandingkan petai with d other
ULAM-ULAMAN spt jering n seangkatannya, PETAI jugak la
yg akn menjadi pojaan hatiku! love u my mucuk2 petai! *___*
.
.
.
beralih kepada citer yg sebenar. d main story!!
.
td tu cume iklan sebentar. bkn rehat sebentar bersama kit kat,
tetapi rehat sebntar bersama petai! hehe.
.
korang mst tertanya2 kan apa la relevannya tajuk entri aku kali ini.
betapa musykilnyaa aku hingga menjadikan SIS @ AKAK sbg tajuk entri.
tajuk besar tu....!!!!!

mst ramai d kalangan korg yg mungkin seusia dgn si penulis blog ini?
atau berumo agak lebeyh sket dr adek2 yg join BLOG ke, MS ke, FS ke,
FB ke, TAGGED ke, TWITTER ke? YM ke???
aku nk citer pasal panggilan yg diorg pggl kat korang ble contact
melalui web2 connecting people spt d atas. hehe! suke suki aku
je ckp web connecting people kan..?? haha! belasah je la labu..

mcm aku kan, aku xske ble org pggl aku sis. perrggh! cam URBAN gle ar.
padahal aku hanyalah gadis kekampungan yg xsesuai sama skl
jke panggilan itu digunapakai ke atas aku. huh! mcm xshesuai g2 taw!
aku selesa lg kalu bebudak (adek2 aku tu) just call me akak.
nmpk laa kemelayuan sket kan...?? br arr shesuai ngan aku
yg xbape nak moden ni. aku rasa mcm rapat je if diorg tu panggil aku
akak. nmpk cam dh lama kenal. memg ske arrr! sis tu mcm xbesshh!
~ni hanyalah pendapat aku je semata2! kalu korang ske dipanggil sis,
it's up to all of U! aku xde la nk halang pun. sape la aku nk halang2 kan.
HIDUNG xmancung, PP tersorong2 la plak if aku halang! ~
tp, bg yg adek2 aku yg dh sedia dr dulu call me sis, memg aku just
tutup mata je la. biar la diorg nak panggil mcm tu. mayb diorg dh selesa.

aku rasa mcm tu coz ble kte face 2 face nnt, xkan la nk pggl sis.
hahaha. geli geliman aku kalu ada org pggl aku mcm tu ble jmp aku.
tp, kalu laki pggl, mcm xpelik kot. coz aku anggap diorg poyo.
hahaah! gelak sama dia. gelak sama dia.
.
.
.
tu je la luahan ati aku! kalu sesapa yg terbaca ruangan ini n berlainan
pendapat dengan aku, xmo la sensitip2 ek.
aku mintak maap! tmbh3 dh nak dekat pose ni. xelok wat dosa bebnyk.
SEKIAN.

8 comments:

::( ';')Jue(';' ):: said...

akak je yg tak penah bahase kan diri akak "sis"kan wana...akak tetap akak oke...hehehe..idup akak!!..idup akak!!

w a n a said...

taw xpe! tu yg besshhh tu.
wana ske mcm tu. u r rock!! hehehe.

.ArianiAizat. said...

wanaaaa!!!sedappnye sambal udang petai tuuu!terliur kte..ko masak ke??hehe

smlm kte g ipo gak,tp g jln kuala.ko lak g pc fair eh..kalo tak leh jumpe..hehe

w a n a said...

aku la yg masak. hehehe. xcaye ke?
smp atimu wahai cik nanie. aku taw masak la...?? (sob! sob!)

ye ke...?? huhu. ko g sana ngan sape? aku kuar ngn akak aku. temankn dia shopping!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hie sysssssssssssssssss. wakaka

w a n a said...

jahat ekk..?? dush3 lolly byk2 kali.. hahaha.

atiQah adNan said...

mak iii terliur tengok sambal udang petai tu babe... !!!

w a n a said...

bese je tu! hehehe. i pun terliur gak wlpun dh makan. hahaha.