Friday, February 19, 2010

Aku rasa, ni adalah kenangan yg paling best!

KENANGAN YANG XKAN DPT DILUPAKAN SAMPAI BLE2!
Thanks pada sume yg menjayakannya!
UTHM BATCH 2007/2008
(Bachelor Degree of Civil Engineering with Honour)

29 Januari 2010 . Parit Raja, Johor
.
BBQ Ladies Nite! Mengancamnya nama tu kan? sape la yg letakkan nama tu. btw, aku ske sgt malam tu. sume budak2 pompuan berkumpul. aman gle! coz dak2 jantan xde. time ni la xyah nak cover pe dah. just belasah je la apa yg kami nak wat. nak menari, joget lambak, mengumpat (oopsss! yg ni kami xwat ek), menyanyi, menjerit. xde sape yg kesah! just we r "the ROCKIN girls!". yyiihaaa! rasa mcm nak nek kuda lak dah. ngeh3. Kat bawah ni, sedia maklum, dak2 yg JOIN. korang nampak x betapa gumbiranya kami...?? nampak x..?? kalu x nampak, tu namanya pendek umur.. cisss!! tertiru dialog P Ramlee la plak. Ampun! Ampun!
.
Menu2nya adalah spt berikut, spt dlm gambar!! Sle la lihat ye! Hehehe. oke2!, maen2 je la. disebabkan byk gak menu yg xde dlm tu (picture above!),so, let me introduce one by one. ececece. perasan jd MC le plaksss.
::::::: BBQ :::::::
Ayam (keciannya kena sembelih!) . Ikan Cencaru @ Jaket . Sosej (Ohh! kegemaranku!) . Udang (Goreng pun sodappp!!) . Kerang (Punye lama la nak tggu! xterbukak2 kerangnya. degil punya kerang) . Jagung (bebudak ni rendam dlm susu, manis wei! korang patut cbe resipi ni. CHEF recipe! Suggest!!)
:::::::OTHERS:::::::
Bihun Goreng . Mee goreng . Sumi (Errkk!! Pencuci mulut) . Coleslaw (btol ke aku eja ni? ye la! mengaji omputih xsmp tahap tertggi kan..) . Gula2 (mcm dak2 kecik je!) . Limau (kena seimbangkan makanan tu ye! Vitamin C tu penting!!) . Air (kang ada yg tercekik lak kang kalu xde! benda wajib!)

.
Aktiviti2 pada malam tu pula adalah:
* Pembukaan acara oleh Shabib n Sal - persembahan piano! * mcm gempak lak bunyinya kan. alaa.. lagu yg diorg taw men pun lagu masa zaman budak2 dulu. btw, they r brave to present to us! Bravo! Bravo!
*Sesi makan beramai2. * bukan men lg ek! serbu makan! cian pada yg duk mengipas2 api tu. thanks to all! kerana korang, kami kenyang!
* Persembahan Tarian dari Yan, Sal & Sue * lagunya adalah dr wonder girls, Nobody! Nobody But U! gelak sakan dibuatnya. hehehe.
*Pertukaran hadiah. sume org happy je dpt hadiah. hadiahnya adalah dlm lingkungan RM3. So, sume mampu tuk beli. Aku dpt hadiah dr Mas. Tabung lembu. So schweet! hadiah aku lak diberi ke Atun, frame n mug! Aku bg 2 hadiah taw! Rezeki anak2. hik3.
*Sesi bergambar kenangan. Time ni memg lg lawak. sana kamera, cni kamera, mcm pe je! Sume lak tu memg ske inteprame. Ni la kenangan yg best! Mst dikenang smp ble2!
.
P/S : air asam dia, peggghhh!! the best la!! aku ske sgt. leh tahan gak air tgn YAH ni ye. hehehe. Actually, ada gambar bg hadiah, tetiba masa duk menaip, terDELETE, malasnyaa nak masuk balek. konpem kena edit lg. so, biarkan je la ye! lupe plak nak bg taw, tema pada malam itu, adalah PURPLE. patutnya kat intro bg taw kan..?? pe la aku ni! dh tua, makin xcekap lak dah. Yg best tu kan, pasal tema PURPLE, ramai la yg borong baju. semata2 tuk BBQ Ladies Nite. Alo3. So schwett!!
.
6 & 7 februari . Pengkalan balak, Melaka


Dari kiri : Hitam, Merah, Cokelat, Ijau. Bersungguh2 ye korang ni! Bukan ada hadiah pun. hahaha!


Trip to Malacca! Ni adalah aktiviti yg ke2, bg budak2 last year! Bezanya adalah, budak2 laki ade! Coz diorg yg handle. Ecececece. Padan muke korang kena handle. Tp kami pun kena gak. Tuk handle aktiviti. Actually, gambar kat atas ni diambil pd ari yg per1 kami smp. Kami konvoi ke sana. Bape bijik kete ntah! dalam 14 bijik rasanya. ape punye penjodoh bilangan laa. 14 Buah kete. haa... baru betol ye chekgu! hhehe. gerak dr Johor, smp ke pengkalan balak, Melaka. Ni 1st time aku dtg sana! Oke la tu! Actually game sume diadakan di Tanjung Bidara.

Gmbr kat atas adalah merupakan acara tarik tali! Tu acara kemuncak. apakah pointnya aku letak pic tu..?? Hmm.. ni disebabkan kump itam menang!! Juara tarik tali. caya laa! Aku adalah group itam. ekekeke. bangga siott! Bukan spt umah2 sukan di skola ye adek2, ni adalah tuk bezakan setiap group. Aku terigt masa kt sana, adalah sekumpulan budak duk tgk. Tetiba dia tny aku, nape xde kumpulan biru..?? hehehe. aku nak tergelak je! kami cuma ada black, cokelat, merah n ijau. coz susah nak carik baju dik ooii... yg biru tu kami adakan pada malam tu. oke2! dh nak smp ke malam lak. kte kembali balek ke aktiviti siang. Siang tu, aktiviti2 sukan diadakan. blh tahan gak bebudak ni ekk maen. xpadan ngn saiz badan! (ngumpat diri sndiri!). xpadan ngan umo! sume sporting abis la.

Aktiviti2 sukaneka! Mula2, warming up dr Sheridan. Atlit UTHM. Jaguh pecut. teregang la sume urat saraf kami. Ye la, sume dh tua. bdan dh keras. tulang dh rapuh. rasa mcm dh lama xturun padang. huhu. saket sume! padahal baru je nak start aktiviti tu!

Then, acara sukan dimulakan. dimulakan dgn lari berganti2. yg bezanya adalah, bukan guna baten, tetapi guna stokin. haha. busuk punyaa olang. sape yg kaki berbau tu, hhmm nasib la korang. hehe. pastu, acara masukkan air dalam baldi. bukan lari, terus masuk. mula2, kena spinning 3 kali. then bawak botol dgn letak kat atas pala. cedok air dr laut, then masukkan dlm baldi dgn cara yg sama. ok, then acara rebut towel. ni adalah acara plg ganazzz.. naseb bek aku xjoin. hehe. fuuhh selamat! mana xnya, laki pompuan diorg campur. smp ada cedera2 la. acara ni dibatalkan!! haaa! puas hati! Last but not least, acara tarik tali. Kump itam Juara tarik tali. Keseluruhannya, no 3. Boleh la tu! championnya adalah kump cokelat. Boleh la, ramai yg atlit2 kat c2. no 2, ijau, the last 1 is red!

Then, untuk meregangkan badan slps penat bermaen, tarian POCO2 & tarian ayam telah diadakan. tarian ayam @ lbh dikenali sbg chicken dance mendapat sambutan yg sgt baek! huahuahua! Yg best tu, ada yg malu2 nak nari. xkurg jugak yg memg hebat. bukan men lentik g2. Yg plg xtahan,budak2 laki tu.. Ekeke! siap leh cakap, kena goyang2kan bontot ke..?? dh namanyaa chicken dance, mst mau goyang abis laa bang ooii. wlpun segan, xtaw nak letak muke kat ner, dak2 laki sgt sporting. Ada di kalangan diorg, menari sgt lembut! Xcaya u! awwwww.. kalah pompuan! btw, korg memg sporting abis!

Selesai! mandi laut, then gerak ke chalet kami. Berendam bukan men sakan lg ek korang!!

Malam tu, sume pakai baju biru, smart2, chantek2 belaka! hehe. Sori ye! gambar xde! aku xamik sgt. penat. ehhehe. Ada pertukaran hadiah n pemenang, Prom King & Queen! congrats MIE & SHABIB di atas kemenangan anda ye. lupe plak, ada karaoke xOK! haha! layan! layan!

.Selingan.

Ni adalah pengenalan diri kami. Kena simpan! Sume ni kenangan.

Ni lak aku tnjuk tempat kami menginap. Chalet Astana idayu!
Ni budak2 umah aku! Ececece! smart kan gambar ni. Bontot sape paling mantoopp..?? ekekeke... maen2 je la. baju tu dpt masa pilihanraya UTHM. pada hari ke2, sume pakai baju tu taw! Smart gambar reramai. =)
kegirangan Hamba ALLAH!
Oke! dah nak balek. yyiiiiihaaaa!! BEST gle ini trip.
cayalah kpd pengarah program, Edy Gorero! nama glamor d FB!
mana lg nak dpt pengalaman n kenangan mcm ni kan..??
Tepuk dada, tny diri! adiossss.... =)

Thursday, February 18, 2010

Penulisan tahun baru...

Permulaan tahun baru yg meriah! Happy New Year 2010.
Wlpun aku taw dh amat lambat tuk wish, aku dgn kedegilan aku tetap nak wish gak. Lantar arr c2. sape nak marah pun marah laaa.. ada aku kesahhh..???!!!
.
.
maka, menginjak la 1 angka di belakang. seram gak kan dengar..?? mana xnya, makin bergerak angka kat belakg, makin tua la kte. ble duk pk2 balek, byknyaa benda xwat lg. byk benda xcapai lg. target aku mcm mana...??hhhmm.... lambat lg laa kot nak dicapai.
(oke la! kte lupakan pasal aku k!)
.
Congrats! Tahniah! Congrats! Tahniah!
Happy gle aku dgr ble ramai yg dh kawen tahun ni.lepas dh naseb korang kan. Dh pun jmp pasangan masing2. Lepas la 1 hal yg memg sume wanita duk takot2 n kdg2 masih mencari2.
siapalah org yg dicari2 tuk idup bersama kan...?? idup smp mati tuuuuuuu.....
.
Cherita cinta : Yg di bawah ni adalah cth yg plg terdekat. Tahniah lagi tahniah lagi!! Naseb bek la atun wat kenduri masa aku cuti. So, dpt la aku g kendurinya. Malangnya, aku xjmpe sgt kawan2 aku. Ex-Poly dolu2. Sob! Sob! Dpt jmp pengantin n A-dot je. Tu pun terserempak masa aku nak balek. Memg la xde rezeki nak jmp. Rugi kawan2 aku xdpt tgk aku yg makin bersemangat ni. hikhikhik.
13 Februari 2010 yg lalu : CIK atun telah bertukar statusnya. From "Single" to "Married".
Tahniah! Tahniah!
maka tamatla suda zaman membujang tu. dh kurg sorang ahli club membujang. huhu. Xmo sedih wana. ni kan ari bahagia kawan2. ngeee. kena support abis ni. btw, aku je bujang xlaku.
*______________*
Ni la muka terbaru aku. bg tahun 2010. Makin comey (maksudnya makin tembam). Aku maintain mcm dulu. Tapi badan je xmaintain.
Apakah perkembangan terbaru aku???
~wahhh! dh mcm artis gitu!~
jawapannya................... *___*
1. sebuk ngan STUDY di UTHM. - last sem! pastu praktikal, then GRAD! sket je lg ni. aku xsabar nk keje. pecah otak. sume ade! sket lg je tu!
2. makin berisi. makin chubby. makin bersemangat badannya. ni la dia buktinyaaa. lihatlah dunia!!!!
3. Bakal mempunyai umah baru! kehkehkeh! happynya. =) Actually, ni la dia benda yg paling ditunggu2 bg tahun 2010 ni.
4. kawen? InsyaALLAH.. kalu MR WAH nak melamar cepat2. haha.

Tu la berita terkini setakat ni. Xde pape yg best pun. Tp aktiviti byk arr.. Xterkira byknya.
Mayb i will story 'bout it later. Sekian berita Xsensasi dr cik wana.
P/S : Tahniah buat Atun n Syikin yg dh berkawen awal tahun ni. N wat bakal2 mak tu, smg korang dpt anak yg comey2 nnt taw. maybe anak korang dh 2, 3, 4 ke, baru laaa turn aku nak menamatkan zaman SOLO. Amin! byk2kan la berdoa ye.