Monday, September 28, 2009

Raye penuh bermakna!!

RAYA dh setel dah kan.. bg aku la. lantak ar org len nak ckp raye sebulan ke,
apa ke.. bg aku, raye tu terasa ble aku ada kat umah je. hehe.
ble dh smp johor, mood raye tu mcm dh ilang.
ilang sekelip mate. hehe.
aku harap blum terlmbt tuk aku nk ucapkan Selamat Hari Raye.
Maap ye kawan2. bak kate org, buang yg keruh, amik yg jernih.
time ni la kte nak bermaaf-maafan kan.
nak tggu raye je laaa. kalu ari bese, hmmmm..jgn harap la!
penting tuk aku mohon maap kat sume kawan2 aku.
byk tol salah aku. cuma aku xpasan je kan.
terlepas pandang barangkali.
cheewaaaahh!
.
.
.
aku nak kongsi sket la pasal raye aku kali ni. =) perasaan aku kali neh.
actually, ada la benda yg best berlaku.
different raya mayb. bermakna la jugak. hehe.
keeee...bermakna sgt3! hmmm... senyum kambing. ngeh3.
sblum tu, aku nak bg taw la pasal baju raye aku kan
be4 i'll go through dgn citer penuh bermakna aku tu.
ala2 mukadimah raye la ni. =)
penting tu!! xsangke, setelah dikumpul2, aku ada 4 pasang baju raye.
fuyoooo! hebat kan..?? xpenah2 ada byk mcm ni.
coz raye bg aku bese2 je. bukan la aku tggu sgt saat2 raye.
here (BELOW), baju raye aku! xde la meriah mana. just bj kurung bese je.
xreti la nak wat baju raye yg HAVOC2 bak kate org.
i'm just a simple person. sume benda simple, but looks sweet for me.
rasanya laaaaaa.........
.
.
BAJU RAYE 2009
.
[ 1 - 1st raye]
[2 - 2nd raye]
[3 - 3rd raye]

.
haaa.. yg lg 1 pasang.. aku xsempat pakai lg. tu yg plg style sket.
tgn dia ala2 siti nurhaliza g2!! tu sbb takot nak pakai kot. ngeh3.
pink kaler. ntah chantek ke x agaknya aku pakai nnt kan.
.
wlpun raye ni abg2 aku xbalek, ye laaaa selang seli ngan wife diorg, tp
ada maknanya raye tahun ni.
wat pertama kalinya, WAH iaitu insan yg bertakhta kat hati aku ni
beraye, n telah berjmpe ngan abah aku.
berdegup3 la gak jantung aku ni haa masa dia dtg umah aku.
ALHAMDULILLAH, nampaknyaaaa abah aku mcm suke.
i mean, give a greenlight. penting tu!!
so, xlama lg dpt la makan nasik minyak kitorang. haha.
berangan xsuda2 kan aku ni. AMIN ~ still hoping.
.
selingan sebentar ~ gambar2 raye lg!! lg!! lg!!
.
[4 - lovely parents]

[5 - kawan gado, akak n kawan]
[6 - teman beraye saye. mr WAH]
[7 - antara umah yg aku kunjungi - umah yan]

.
bersambung...
.
kre tahun ni aku gak dapat raye kat umah kawan2 aku dgn jayenya.
hehehe. beraye sakan aku kat umah kawan2 aku.
dpt g umah sue kat KLANG, umah YAN kat bandar tasik selatan,
umah MYA kat datuk keramat. n dpt la g umah kawan2 wah.
kat kuala selangor n melawati.
cuma kat ipoh je aku xbejaye nak raye sakan.
xde org nak bawak aku. menumpang je kan kejenyaa.
ble la nak dpt lesen ni kan.. penakot tol laaa aku ni.
sob sob.. tetiba lak menci igt bab2 ni.
xsuke! xsuke! xsuke!
.
oke la. aku dh update story sket kat blog ni.
nampak laaa korang apa dh jadi ngan aku skg kan.
badan konpem la dh bolat, tu dh memg terang2 leh nampak.
hehehehe. n yg penting skg, masa tuk kuruskan badan.
ON DIET skg ni.. hahaha.. adakah bejaye..??
kte akan tggu tggu tggu... n lihat!
so, last but not least, just 1 to say to everybody.
SELAMAT HARI RAYA
&
MAAF ZAHIR BATIN

Friday, September 25, 2009

Happy Birthday buat Mak yang Tersayang!

Happy b i r t h d a y buat mak aku yg tersyg.
even dah 63 tahun ni, alhamdulillah,
mak masih mampu wat keje2 yg bese dibuat.
ana sayang sgt kat mak taw!! love u sgt3.
semoga mak sehat hendakNYA. AMIN!
yg pasti, td kami dh celeb besday mak secara kecil-kecilan.
makan KFC gitu..!! hehe.
bukan men suke lg mak ekk dpt makan KFC.
ahaakksss. nyum3! kenyang gle.
thanks ekk K.YONG coz sponser. ngeh3.
harap2 tahun depan ada lg ek.
xpun, besday abah nnt. ngeeee.
love u so much MUM!!
muaaahhsssss.... =)) *______*

Sunday, September 6, 2009

ESTEEM mencabar kesabaranku!

korang penah dengar x pasal SOFTWARE ESTEEM..??
aku rase bebudak engineering pasti amat mengenalinya. sgt mengenali.
especially dak civil engineering. =p
benda alah ni tuk design beam la, column la, slab la, foundation la.
.
.
tensen!
tensen!
tensen gle weeeiiiiii....!!
.
.
aku skg ni bukan pe taw, benda alah ni sgt3 mencabar kesabaran aku.
dh la aku baru 1st time jmpe n kenal benda ni, pastu lecturer yg
ajar aku dlm class perisian tu pun ajar mcm xtaw pape je.
ade ke patut suh belaja dr tutorial....??
isssh3!! xpatut xpatut.
pasal tu la smp skg aku xbijak pandai dlm m'handle benda alah ni.
yg lg aku saket ati tu kan..... sgt saket ati..
(sabar wana sabar, bulan pose ni..kang pahala pose kurang lak..huhu!)
software ni aku kena praktikkan tuk project IDP aku yg memg
mcm nak mati tu!!! memg gle!!
smp skg aku xsiap2 lg wat benda ni. aku harap2 aku xgle la pasni.
"skg ni tensen." ~ ngh release tensen ngn menghamburkan
perasaan xpueh hati aku kat cni.
haaa.. lega sket taw x. =)
bersambung....................wat project IDP la.
BZ gle!
=(


Friday, September 4, 2009

Lifes more tougher!

Take note babe!
ur fren "wana" BZ gle!
*______*