Sunday, December 12, 2010

.Jalan Sorang-sorang.

Ini bukan la first time aku bejalan2 cari gado sorang diri ye. Bukanlah perkara asing bg aku. *____* Sebenarnya, patutnya, akak aku patut follow aku. Tetapi, disebabkan kawan baek dia balek ipoh, so spt kebiasaannya aku akan dibuang begitu aje. So, aku xde la terasa hati pun. Coz dh memg selalu kena mcm tu. Kawan diutamakan! Yeeepp! The right word for her! ~Huh!~ terasa sket la weeei. (xbaek menipu diri, tipu korang xpe la kan? Hua!Hua!Hua!

.

gambar aku. cik~wana. (xkan gambar korang lak kan. apa punye caption la nih!)
.
tuk pengetahuan korang, tu shawl aku baru beli taw! tu yg duk try tu. keh3! Beli online, beli kat www.radiusite.com . Thanks ika, for the schweet shawl. Awak jual, saye beli yeee. ~ngeeee! korang rase shawl ni warna oren ke merah..?? kat dalm blog radiusite, nampak cam oren. tapi, ble dapat, errrkk, lebih kepada merah. tapi bedal aje la!! ~kehkehkeh~ asyik gelak je aku ni.
.
Aku ada 2 tujuan kuar semalam :
1) beli kain (kain pasang)
2) Beli alas bedak (suda abis maaa)
.


Ni adalah destinasi pertama aku. Riamoda. Cadang nak beli kain pasang merah-putih, tapi susahnya mau cari. Last sekali, dapat merah cokelat. Adeeeehhh! ~asal ada merah oke la kan..~ Hopefully, akak aku suke! hehe. tapi the truth is, xde satu pun aku berkenan kat riamoda tu, tapi disebabkan kena beli gak kain pasang tu, aku rembat aje la. So, setel satu benda. nasib bek aku capai target!
.
.


Mayfair ni aku dapat coz ade 1 miss yg comey ni la tahan aku kat Greentown mall. duk pengaruh aku. ada promotion la. itu la. ini la. bla3! ~sampaikan dia puji aku mude, mcm umo 20 tahun! xcaye aku umo 26. dia kate aku mcm student la. hehehe. ~memg ayat pancing tol la. dalam hati aku duk cakap, pandai ko bodek aku ek.~ Tetapi disebabkan dia dh angkat aku setinggi yg boleh, aku redha aje la dgn promotion tersebut. hehe! RM29.90 je aku leh enjoy RM1200 punye pakej. Fuuhhh! Terpengaruh sekejap aku. Dah la ngah kaye kan..so, setakat 30 hengget tu xde hal la. Leh cube kan..?? Tapi sekali aje la leh try. . hik3. Ble mau pergi manjekan diri ye...?? *____*
.
.

oke! kte teruskan dgn berita selanjutnye. this is my second destination(dah jadi minah salleh le plak. huhu.) , Greentown mall (GM). ~aku dh cakap td kan mase duk membebel pasal MayFair kan~ hehehe. Actually, cadang nak beli alas bedak je. Tetapi, disebabkan aku tercucuk duet lebih sket kat maybank seblum tu kan, so aku kena berbelanje lebih la kan. Tol x? Errrkk!~leh pakai ke reason tu~ oke! First, aku g beli alas bedak. So, setel la tujuan ke2 aku td kan. hehehe. tetapi lagi, disebabkan aku dh lama xround2 GM, so aku walaupun dgn saket kaki (kesan melecet), dgn gahnya singgah ke setiap kedai yg ada kat c2. Satu2 aku singgah. haha! So, aku beli, 1) getah rambut; 2) stokin kaki; 3) kain pasang (tuk aku), kat NAGOYA! ~xleh tahan woooo~ murah tu.. 4) kerongsang bunge (lupe lak nak upload) 5) lastly is taraaaaaa.. aksesori tangan. gelang di bawah ni. comey kan..?? 5 hengget je. aku berkenan sungguh. so, gua rembat 1. *____*
.

punye lama la aku duk pilih gelang ni. rambang mate. yg tue chantek, yg ni comey. yg tu voguw, yg ni ayu. naseb bek la aku cucuk RM200. kalu aku cucuk RM2k, rabaaakk la aku jawabnye. pasni, xmo kuar dh selama 2 bulan..?? ~errrkk! mampu ke cik.wana ooiii~
.
SO, aku pulang dengan senyuman! ~sape kate xbest shopping sorang2???~ try tgk kalu xcaye!
.
.
p/s : salesperson duk tny, xkan sorang je kot!! mana abg..?? aissshh budak2 ni.. pelik keee aku jalan sorang.sorang? hhmm..

Wednesday, December 8, 2010

Kelupaan!

Sejak dua menjak ni, aku ada satu penyaket yg sgt merbahaya. Aku rasa penyaket aku ni, makin lama makin melarat. huhu. Aku igtkan hanye menyerang org tua je, xsangke lak org mude (mude ke..??) mcm aku ni leh terjebak dalam ini penyaket. hua!hua!hua!

.

ni le penyakitnya. PELUPE! tapi naseb bek bukan ke tahap kritikal, iaitu, NYANYOK! Kalu udah nyanyok, jawabnya aku tggl ngek. COBAAN!

bukan gambar sebenar, coz jam aku lg lawa, ada warna2 kuning sket (dh berkarat)
.
Di atas adalah merupakan barang per1 yg aku sangkekan aku letak merata2. Issshh! Mana letaknya pun xtaw la. Tetiba time aku nak g keje, aku nampak ianya telah terjatuh ke bawak kerusi. Siot tol la. Melilau aku cari. Rupe2nya kat c2 dia menyorok. Sgt xmencabar lgsg kehilangan jam tersebut. Beria2 je aku igtkan ada org curik. Ye la, dh kuning2 kan, dh antik tu. Kalu lelong, mau dikira bersejarah tu. kayo den kayo! ~Berangan mau cepat kaye!~ Usaha malas, duet asal mau ajenyeee....
.
Yg jam tu hilang, aku memg xkesah sgt. Coz aku ada enset. Setakat nak tgk kul bape nak lunch, pukul bape nak balek keje, xde hal laaa. Enset adalah penyelamatku. Yaaa.. My SE K800i.
.
.
.
Tetapi.....penyelamatku telah aku lupekan ari ni. Ada ke patut aku leh tinggalkan dia kat opis. Xpatut btol la tuan dia ni. Igt nak balek umah je, smpkan DIA aku leh lupe. hampeh punye tuan. ~Teringat lak aku masa sekolah dulu, wat karangan "Aku sepasang jam tangan". ~
Agaknya kalu dlm karangan tu, maunya dia cakap, "disbabkan tuan aku beria2 mau balek ke rumah, dia telah lupekan aku spt sampah". Uhhhh. Sadisnya aku dengar.
.
Mcm mana yeeee kalu dia cakap? Mau enset tu majuk kat aku kan..?? Maunya dia marah keesokannya. Isssssh, aku ni! Byk sgt tgk kartun. Mcm di alam fantasi lak dah.
.

My SE ~ sejibik gambar ni ngan enset aku. Cume enset aku ganaz sket. Enset jantan. Siap calar2 lg. Bese la kalu tuan dia ni emosional. Kalu gado, campak! Asal gado, buang merata2. Aiisssshh. Xsayang harta benda tol la.
.
.
Tapiiii......
.
.
Kini,
aku sengsara tanpanya. Bosannye hidup aku. Oh Abg Wah, sunyinyaaa hidup saye tanpe awak. Sbnrnyaaa, pasal budak ni yg aku risaukan. Gle ar! Angau rupenyaaa. Enset xde hal, cume nak berSMS cintan cintun tu xdpt laaa... huk3! Nasib badan.....
.
.
Esok, aku nak cepat2 g keje, nak cium, nak belai2 dia. Uhhh. mcm adegan jejak kasih lak dah. Mepek arrrrr..! Aku akan wat mcm xde pape yg berlaku. Aku harap xde sape nak curik enset tu. Ye laaa.. Bersejarah kan.. hhhmmm.. Mau kong bateri tu. Nyusahkan aku je laa. Skg ni aku duk ngadap DELL aje. pengganti enset. Kalu DELL lak hilang mcm mana yeee..?? ~Erkkk!~

Tuesday, December 7, 2010

Penghijrahan tahun 1422!

Aku duk baca kat facebook status setiap org. Sume duk cakap SALAM MAAL HIJRAH 1422H. So, aku pun terpk la gak nak post kat status aku. tapi.. cam malas coz ble masuk maghrib, krenya dah abis la kan 1 Muharram. Aiseymannn.. terlepas le plak. So, dalam nak gak wish selamat tahun baru, so aku lepas gian la kat cni. Asal aku pueh hati suda. Keh3! Ada aku kesah?? Teng Teng Teng!! Kalu nak citer pasal penghijrahan ni kan, tuk tahun lepas, aku dh ada 1 penghijrahan.
.
.
Penghijrahannyaaa.....
Student ====> Worker/Staff/Pekerja
.
.
Alhamdulillah.. Aku dh lepas 1 stage ni. Rezeki tu ada. Sebulan kuar, dh ada keje. Syukur sgt2. Ada gak employers yg nampak kewujudan insan yg bernama Norshawana Jamaludin ni haaaa. Laku gak aku rupenya ye!!! *_____*
.
.
Oke! tutup buku lama, bukak buku baru. Past is a past. Looking Forward!
1422H....Bergerak 1 angka di belakang.. Stress lak ble pk diri ni dh tua. Hik3.
.
So, aku berharap sgt tahun ni aku dpt tukar status diri lak. Ecece. Gataiiinyaa anak pak din ni kan. dah ada hati le plak nak berpasang2an. Bertiga2an..Berempat2an.. :p (Blushing ni weeei). Xsalah kan..?? Angka 27 (my umo yg suda lanjut), adalah waktu yg tepat tuk ni kan..
.
Impianku!
.
From...........
.
Solo
.
Berdua
.
Ber3 plak mcm mana...?? hehehe. Sabo2!! Lepas stage yg ber2 dulu. Ngah duk kumpol duet kaw2 xhengat ni ha. Harap2 smp la seru tu kan..?? Doa2kan kami ye!
.
.
Hopefully, harapan @ impian @ target tahun 1422H akan menjadi kenyataan. AMIN.
akhir kata dr saye, usaha tangga kejayaan. Peace, no war!

Sunday, December 5, 2010

Anger Management. Pls Help Me!

Setiap org pasti penah merasa marah. Kalu xpenah tu, aku rasa "something wrong somewhere" la kat org tu. Samada wayar kat otak dia tu dh berpintal2 mcm meehon, atau mungkin, dia tu memg gle. hehe! Aku rasa, org gle pun taw marah kot. Aku rasa la kan. So, jom kte bincang sket bab ni. Actually, aku ni kalu org tgk, baek gle ar! Dah baek, pastu gle lg kan. Mst aku ni memg xbtol skg ni. Ayat semata2 ye! Hik3. Nampak kat luar mcm nak kuar je ayat mcm ni kat mulut korang, "Lemah-lembutnya dia. Taw marah ke pun..??". Errrkkk. melebih2 plak perasan aku ni. Oke! yang sebenarnya (spt kata Yuna), aku lembut di luar, tapi di dalam ni, hanya AKU je yg tahu. hanya ALLAH je yg tahu. Aku ni pendendam taw! So, korang kalu nak kawan ngan aku ni, pk la 2 3 4 5 kali sekalipun. Aku xmarah. *___* Actually, Aku marah dalam hati sbnrnya. Tu yg aku rasa, aku ni leh dijangkiti penyakit hati @ penyakit darah tinggi. huhu. Mungkin aku mewarisi sifat big boss aku (my abah), yg mana beliau sgt la garang n garang n garang n marah n marah n cengee (something like bengis laa. orang UTARA taw la perkataan ni). So, how to manage my anger haa?? Ada x peluang aku tuk jadi COOL mcm mat KOOL tu..? Aku xnak la mcm ni dah. Penat sgt jd mcm ni. Penat sgt. Huk3. Dgn gaye keluh-kesah. Pada sape2 yg ada ilmu mengawal marah, apa kate kongsi sket tips2 yg berguna tu tuk aku. Aku nak berubah. Aku xnak mcm ni. Lama2 aku leh jadi gle kalu mcm ni. Plz help me! I need some tips. Good tips! Anybody, plz k... =(

Saturday, December 4, 2010

SAKETTTT sangat!!

"Ble aku rasa sedih, pasti BLOG ni juga yg dicari. Padahal, dh lama sgt aku xmengadap dia.
Seolah2 BLOG ni hidup je. Dia akan dengar luahan hati aku. Mcm aku sedang bercakap dgn dia.
Mcm la dia paham apa yg aku cakap. Haha! Gle meroyan tol la aku ni."
wahai BLOG! kalau la ko hidup, pasti ko akan cakap ngan aku kan.
Pasti ko akan naekkan semangat aku.
HATI AKU SAKET SANGAT!
Terlalu SAKET. adakah aku terlalu menyeksa diri aku skg ni?
Ya ALLAH. Permudahkanlah JALAN hambaMU ini YA ALLAH.
Tunjukkan JALAN KELUAR dr sume masalah yg aku hadapi YA ALLAH.
Kuatkan la hati hambaMU ini YA ALLAH.
Jadikanla aku insan yg kuat. AMIN.
Berhentilah menangis wahai diriku. *______*
Hadapila dengan tenang.

Saturday, October 23, 2010

Bila kebosanan melanda...

Kesah teruna dan dara. Tajuk art aku ni. hehe.

Kih! Kih! Kih! Ni la hasil keje tangan aku yg xbape nak kreatif ni. Disebabkan mati kutu aku ble bos xde kat opis. Wat tu xkena, wat ni xkena... So aku dgn tangan yg agak gatal, godek2 la PC tu. Cari game xde. Sume xde. Xde entertainment lgsg la PC tu. Memg bosan tahap dewa la aku kalu xde hiburan. huk3.. So, last2 sekali pe lg, aku ter"USHA" la paint yg agak memikat ati. Godek punye godek punye godek, last2. taaraaaaa... Ni la jadinya. (Seperti Gambar di atas ye!)

Lawaknyee! Dah kemaruk nak kawen ke aku ni...?? Siap cincin lg tu... Diamond U!!! Auuwww.. taste leh tahan ek aku ni. Nak yg besar2 aje batu cincinnyaa tu.. Kecik2 xmain ek. Ni kalu wah taw mau gelak besar ni. So, pandai2 le korang cari keje ble bosan kat opis. Hasil keje tangan aku ni membuatkan aku "tersenyum sendiri". *_____*

Nak kawen!!!! Nak kawen!!!! ~ Closing ~

Monday, August 30, 2010

Aktiviti Ramadhan...

First of all, aku nak say "Happy Independent Day"! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Malam ni genap la 53 tahun kemerdekaan negara kte. Harap2nya merdeka dlm bulan Ramadhan ni, aktiviti2 mengarut2 jgn la dibuat ye. Jauhkan.. Hindarkan.. InsyaALLAH.. ~alahai.. dh mcm gaya ustazah shawana le plak.. hik3.~

Gambar di sebelah : Cobaan berani mati memasak tuk family. Asam pedas Melaka (menu utama) and the gang, kerang rebus + pencicah asam and kacang botol goreng sambal + ikan bilis. Rangup tuuu... Cian kat mak abah aku yg xde gg.. cancel teros nak makan sayur tu.. taktik is completed!! haha!

Okey! Duk sebut pasal aktiviti ni.. Ni aku nak mencelah sket pasal aktiviti2 aku di waktu bulan puasa ni. Actually, balek keje, masak. Then pas berbuka, solat, tido. Pas tido, bangun sahur lak. Pastu siap2 g keje. Mcm tu la hari2 yg aku lalui. Mcm xde "life" kan..? Eeee.. xske! xske! Hidup ni singkat sangat, nape laaa aku xwat something yg org kata berfaedah. kan...?? ~So, aku menyahut cabaran berfaedah la kunun2nya tu, aku try belaja memasak. The truth is... aku xpandai masak pun! Hancuss.. Org tua kata pe ek, air tangan xsedap la. Tapi, atas kesedaran diri yg menebal, aku nak la improve kan diri atau lebih straight to the point, improve skill memasak aku. hehe. Ngeh3....

Aktiviti men masak2 ni aku dapat wat pun masa weekend aje. weekdays memg xsempat la. Disebabkan aku ske sgt makan Asam Pedas Melaka, so aku pun beria2 gle bagai nak rak la belaja. Ni kre cubaan pertama la ni taw. Haaa! jgn dicabar jebat! Hamba sedia menyahut cabaran tersebut... hehe. Aku bukan men xcited, cari la resipi kat internet. Aku carik kat MyRecipe.com. kree belasah aje la.. asal yg byk org comment, yg tu la, aku amik. Pas dh dapat tahu bahan2 dia, dgn sepantas lipas kudung, aku g pasar.. Kre abis memborong laa.. Sampaikan yg mana xde dalam list pun, aku sapu. Aku memg xleh dibawa shopping le, pokai! Len yg dibeli, len yg dirembat. Aku ske masuk pasar, bau ikan tu... hurrmm.. sedapnyaaa.. ske! ~hehe.. peliknya aku kan! well! well! well!~

petang tu, aku masak leeee... aku baca sebijik2 resipinyaaaa.. and result dia..

1) Cair ~ kena letak banyak sket asam jawa. (ada akak tu yg bg taw). n kurengkan air tu. Al maklumla, baru pas bayar bil air.. tu yg guna air kaw2 tu.. hik3. *____*
2) Tawar ~ni kes pasal puasa la ni.. aku xdpt rasa kecukupan rempah-ratus di dalamnya.

Overallnya, mission is not completed! GAGAL sama sekali! ~sob sob!~

Rupe dh ada, tapiiiii... kena cube lg tahun depan! Ni la aktiviti aku dlm bulan Ramadhan... meningkatkan kemahiran memasak yg tak pernah nak meningkat ni.. huhu.

P/S : Aktiviti2 len adalah; 1) Menjage butik kak yong - Busana Noriah (Kat Sri Manjung, Perak, 2) mengemas umah, vakum, mop bagai... nak raye la katakan.. hehehe. Semangat2! Raye umah baru la tahun ni.. Kena all out.. ahaaaakkkss..

Aktiviti Ramadhan...

First of all, aku nak say "Happy Independent Day"! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Malam ni genap la 53 tahun kemerdekaan negara kte. Harap2nya merdeka dlm bulan Ramadhan ni, aktiviti2 mengarut2 jgn la dibuat ye. Jauhkan.. Hindarkan.. InsyaALLAH.. ~alahai.. dh mcm gaya ustazah shawana le plak.. hik3.~

Gambar di sebelah : Cobaan berani mati memasak tuk family. Asam pedas Melaka (menu utama) and the gang, kerang rebus + pencicah asam and kacang botol goreng sambal + ikan bilis. Rangup tuuu... Cian kat mak abah aku yg xde gg.. cancel teros nak makan sayur tu.. taktik is completed!! haha!

Okey! Duk sebut pasal aktiviti ni.. Ni aku nak mencelah sket pasal aktiviti2 aku di waktu bulan puasa ni. Actually, balek keje, masak. Then pas berbuka, solat, tido. Pas tido, bangun sahur lak. Pastu siap2 g keje. Mcm tu la hari2 yg aku lalui. Mcm xde "life" kan..? Eeee.. xske! xske! Hidup ni singkat sangat, nape laaa aku xwat something yg org kata berfaedah. kan...?? ~So, aku menyahut cabaran berfaedah la kunun2nya tu, aku try belaja memasak. The truth is... aku xpandai masak pun! Hancuss.. Org tua kata pe ek, air tangan xsedap la. Tapi, atas kesedaran diri yg menebal, aku nak la improve kan diri atau lebih straight to the point, improve skill memasak aku. hehe. Ngeh3....

Aktiviti men masak2 ni aku dapat wat pun masa weekend aje. weekdays memg xsempat la. Disebabkan aku ske sgt makan Asam Pedas Melaka, so aku pun beria2 gle bagai nak rak la belaja. Ni kre cubaan pertama la ni taw. Haaa! jgn dicabar jebat! Hamba sedia menyahut cabaran tersebut... hehe. Aku bukan men xcited, cari la resipi kat internet. Aku carik kat MyRecipe.com. kree belasah aje la.. asal yg byk org comment, yg tu la, aku amik. Pas dh dapat tahu bahan2 dia, dgn sepantas lipas kudung, aku g pasar.. Kre abis memborong laa.. Sampaikan yg mana xde dalam list pun, aku sapu. Aku memg xleh dibawa shopping le, pokai! Len yg dibeli, len yg dirembat. Aku ske masuk pasar, bau ikan tu... hurrmm.. sedapnyaaa.. ske! ~hehe.. peliknya aku kan! well! well! well!~

petang tu, aku masak leeee... aku baca sebijik2 resipinyaaaa.. and result dia..

1) Cair ~ kena banyak asam jawa. (ada akak tu bg taw). n kurengkan air tu. Al maklumla, baru pas bayar bil air.. tu yg guna air kaw2 tu.. hik3. *____*
2) Tawar ~ni kes pasal puasa la ni.. aku xdpt rasa kecukupan rempah-ratus di dalamnya.

Overallnya, mission is not completed! GAGAL sama sekali! ~sob sob!~

Rupe dh ada, tapiiiii... kena cube lg tahun depan! Ni la aktiviti aku dlm bulan Ramadhan... meningkatkan kemahiran memasak yg pernah nak meningkat ni.. huhu.

P/S : Aktiviti2 len adalah; 1) Menjage butik kak yong - Busana Noriah (Kat Sri Manjung, Perak, 2) mengemas umah, vakum, mop bagai... nak raye la katakan.. hehehe. Semangat2! Raye umah baru la tahun ni.. Kena all out.. ahaaaakkkss..

Friday, August 27, 2010

Yeay! Dapat gaji pertama!

Happynya kan dpt gaji pertama? ~ALHAMDULILLAH~ Walaupun aku xdpt bayaran penuh sbb aku start 9 Ogos ari tu, tapi perasaan dpt gaji pertama tu len sgt. Memg len sgt3. *______* Mcm baru kena loteri.. haha! aku tipu aku tipu.. Ni bukan sbb tu oke. Sbbnya, sile baca perenggan seterusnya. hehe.

Actually, sblum ni memg la aku penah keje, tapi bukan ikut kelulusan aku la. Tu sbb la aku rasa gaji tu mcm xbape nak ada makna la. Bukan xde makna taw. Jgn salah tafsir aku lak. hehehe. Sape la yg xnak duet kan. Hanya org gle je yg tolak duet. Xpun org tu xtaw yg diorg bg tu adalah namanya "duet". ~Baru la dia tolak. (Aku rasa la kan...)

Kejadian sblum lunch semalam :

Abg Zul : Wana! (dengan muke yg tersengih2)
Aku : Apehalnya abg zul ni..?? ~Dalam Hati!~ "Apsal abg zul?"
Abg Zul : Tu haaa.. Bini boss nak jmpe!
Aku : Bini boss..?? Gle arrr.. Xpenah2 dia nak jmpe aku semenjak aku menjejakkan kaki ke opis tu. Demam ke hape minah tu? ~Actually, ramai yg anti ngan bini boss. Tunjuk kuasa je lebey. Padahal boss relax je.. Dia je yg agak meng"over'kan dirinya tu.
Abg Zul : Dapat gaji kot...
Aku : Biar betik! Blum lg cukup bulan... (Maybe sbb raye kot kan)
Dgn perasaan yg bercampur-baur, ala2 percaye atau tidak laaa kan, dgn sepantas kilat aku terpacul di depan muke bini boss tu. Dan ditangannyaaa... jeng! jeng! jeng!

Cek! Cek! Cek!

Yabeda beddddoooooooo...............

Aku dapat gaji pertama! hehehe. Alaaaaa.. nape la public bank? Nape la x Maybank je. Kan bagusssss!!

~Well well.... Hari tu aku xcaye dh dpt keje. Then, skang, aku dh dapat gaji....~ Memg rasa best! coz dgn penat.. dgn penuh lelah.. eh eh! salah salah! dengan penat lelah bekeje siang ke malam ~siang je la~, gunakan ilmu engineering aku yg xbape nak manyak ni, perah otak, kena marah ngan boss, meet dateline, aku dibayar atas sume tu... kahkahkah! aku mcm xcaye weii...

skang ni, aku tengah pk lak.. mana aku nak dermakan duet aku ni..?? ~Ecece! Macam dapat sejuta je kan nak derma2~ Akak aku kata, kalu kte beli beras ke, gula ke, garam ke, maksudnya barang2 umah la kan, duet tu akan menjadi semakin berkat. Ye ke? ~Alaaa.. setakat tuk umah sndiri, xde hal laaa..~

Aku tahu, ramai org kalau dapat duet mst nak beli enset ke, yg canggih2, yg mahal2.. Tapi aku.. Aku rasa nak wat len sket.. Nak simpan jeee... hehe. Memg x la kan..?? First salary xkan la nak simpan je. Disbbkan nak dekat raya ni, aku krenya leh la bg duet raye kat anak2 buah. Cadangnya nak lanje tuk raye plus konvo sekali. Dapat la beli baju yg vouge2 gitu! hehe. Sape yg nak marah kan, coz tu duet kte dpt dr usaha n titik peluh kte sndiri.

List tuk didermakan ke "mana ntah":
1) Baju konvo
2) Duet raye tuk anak buah
3) baju raya
4) Beli beras, gule, garam, spt yg diwar2kan oleh kakak.
5) Nak bagi parents.
6) Benda2 yg tidak diketahui lg.
7) PTPTN...?? ~the next month salary... hehehe.
8) Yang lebih2, simpan je la dlm bank tu dulu..... Ada lebih ke masalahnyaaaa...?? hehehe.

So, berbelanja la dgn bijak! hehehe. Oke ke aku punye list tu...?? Pk dulu sblum belanje kan.. Tgk la mana yg cukup.. Gaji pertama pun dpt 1k lebih sket je... So, xleh la nak enjoy sesangat. Btw, aku rase suke sgt dapat gaji. Agaknya mcm ni laaa kan perasaan kebanyakan org ble dpt gaji pertama. Xtaw nak wat pe ngan duet tu.... Pening2.. Tapi berbaloi...

Nota : Semalam baru wat cheque deposit pas balek keje ~xsabar la katakan~. Hehe. Next week baru leh lanje agaknya... *_______*

Wednesday, August 25, 2010

Rindunya masa itu...

tetiba lak teringat kat mamat ni. mish u la sayang. hukhuk.

Masa silih berganti. Usia kian meningkat. Tapi aku tetap yg sama. Tanpa perubahan. Ecece. Macam puitis gle aku skg ni. Kena rasuk ngan jin mana xtaw la. Yg pasti, aku bosan gle ari ni. Tu sebab la jadi mepek mcm ni. sadly =( i feel lonely. u can't see outside of my body, but the inside, only WANA je yg tahu mcm mana rasanya perasaan lonely tu.

Glekah aku?
Angaukah aku?
Kuatkah aku?
Bolehkah aku?
Untuk apa?

"Meneruskan kehidupan yg semakin mencabar. Zaman study memg penuh happening. But when the world is change, my enjoyable time is lost. Totally lost. I miss that moment."

Betol la kata org, hargai zaman study tu, coz masa tu la yg paling best tuk dikenang. ~skang ni aku dh rasa mcm tu!~ Mana semangat malaysia boleh aku ni. Mana dia semangat perjuangan aku ni? ~ Haha! Dah ready tuk sambut merdeka dah ni. Word "semangat" je yg kuar ari ni. Oke! Oke! Actually, aku terlalu merindui...
1) My shayang musyuk
2) My housemates - Yan, Mya, Sue, Shada, Shabib, Sal, Ana n Ida.
3) My old life - student.

Work is terrible! But it's good for the future. *______* try to grab the opportunity and gain as much experience as I can get.

Note : Cuba untuk menyukai job sekarang. Baru la keje pun seronok. try with all my best! AMIN.

Tuesday, August 24, 2010

Dugaannyaa datang...

Lately, i was busy with my work as an engineer xbertauliah and also give some help to my elder sister in take care of her boutique. (Brokennya english aku! haha!). Actually, non-stop for almost 3 weeks. fuhhhh! aku bukan robot... aku hanya manusia biasa. ble la aku nak dpt rest yg cukup.... dah la keje isnin-jumaat. then, continue keje kat manjung lak weekend tu. rase nak patah pinggang ni. tapi.... ble melihat customer dtg n beli, n tibe part tgk duet tu, hehehehe.. hilang rasa penat tu. hakhak! tetapi......sayangnya, tu bukan duet aku. tlg tgkkan aje la. huahuahua.

ni sume dugaaan. tu je yg dapat aku cakap. ALLAH menduga aku. dengan kesihatan yg agak x Ok sgt ni, aku masih mampu bekeje. Alhamdulillah. tapi tuuu laaaa... nak gak lepak kat umah... hopefully, mggu ni xde dah g manjung. suh laa dia jaga sndiri. hehe. xkuasa i.. mau lepak2 kat umah.. nak masak sedap2 berbuke.. ni x, duk jamu makanan bazaar ramadhan aje. dah la xsedap mana pun. AKU MASAK LAGI SEDAP!

So, ari ni dah ari ke 14 kte puasa.. esok 15.. cepatnya kan masa berlalu... Haaa.. mcm mana ngn persiapan raya korang..?? Oke ke KO..?? hik3. Aku dh tempah baju raye 2 pasang.. jadi la kan.. Dah pegang duet sndiri ni dpt la shopping sikit. Kalu x, sepasang aje.. huhu. ~teringat kenangan lalu~

Last but not least, keep on PUASA and selamat menunaikan ibadah n menambah amalan ye di bulan puasa ni.... See yaaa.. ASSALAMUALAIKUM. *______*

P/S : Selamat bersahur and bertarawih ye!

Wednesday, August 11, 2010

. Salam RAMADHAN .

ni la antara kueh-mueh yg blh menggugat iman aku ble menjelangnya Ramadhan. leh telan air liur beb! ~sori ep.. aku curik pic ni dr blog sape ntah. hehe. xtahan melihatnya =)~

Pembuka kata "Saye suke makan kueh limas atau tepung pelita atau badak berendam". hehe. yg badak berendam tu abah yg saje ngusik aku panggil cenggitu. hehe.

Okey! Pejam celik.pejam celik. Dah pun setahun kte makan siang kan. Masa silih berganti. Hari ni 11 Ogos 2010 juga bersamaan 1 Ramadhan 1431. Begitu cepat masa berlalu.

*_____^

Yang sebetulnya, tiap2 awal Ramadhan, aku akan bermule agak lambat sket. heh! heh! heh! ~Bukannya xmo pose, tp tu laaaa.. ~ dah ehem2 kan. Tapi xpe la, nnt2 aku akan pose. Rasa penat sgt ble kte xpose tp xleh nak makan. huhu. Len taw rasanya dgn org pose. Rasanya masa kat opis td, nak je suh staff2 cina kat tmpt keje tlg belikan makanan. hehe. Kalu suh, agak2 riuh 1 opis tu kowt.. Diorg ni dh la terlalu mesra alam. Bercerita aje spjg bekeje. Xstress lgsg aku tgk. Aku lak yg agak stress menhadap AutoCad and kre earthworks. huhu! ~dah la salah wat pengiraan. boss kate, "wana, u should done this calculation again!~ uwaargghh.

Actually, tahun ni bermula laaa semula puasa aku dgn family kat ipoh. yeeehhoo! setelah 3 tahun duk di perantauan. eee.. ngada2 le plak. okey! okey! ~aku tipu!~ xde merantau jauh pun.. setakat batu pahat, JOHOR aje. Masa2 ni teringat lak kenangan berbuke pose, bersahur, g bazaar dgn kawan2. Teringat kat yan yg memg gle shopping makanan kat bazaar tu. padahal, berbukenya ciput aje. Org kate! nafsu tu yg melampau, makanannya aku gak yg habeskan. ~saje je bg aku temok!~ Rindu sgt2 kat korang, my bestie fren. ~ Time ni btol2 aku rase teringat sangat kenangan2 kte. pasni...hmm.. hope jmp korang lg ekk.. =(

So, di sini aku nak ucapkan "Selamat berpuasa and bersahur tuk semua umat Islam di mana sahaje anda berada!". Happy fasting to all the muslim!

Tuesday, August 10, 2010

Dah keje dah cik wana ni rupanya... *____*

Teruknya minah ni. Ni mau keje ke mau snap pitcha neh.
Aiipp.. Bos nampak kang mau kena buang keje. haha~

Selamat malam bloggers sume ye! (Skang 9.15 pm suda)

Tadaaa.. this is my cute "chubbiest" face for now! Suda gemok! huhu. Sesudah abes belaja bertambah la gemok. Okey! Okey! This is not my point rite now.. :p Actually, tujuan post ni dibuat adalah utk membuat pengumuman secara rasminya, Norshawana Jamaludin telah mula bekeje. Jadi, beliau tidak lah org kate xlaku ye! Nop! Nop! she's hot bebeh! ~wakaka! telebih eksyen le plak~ Jgn wana jgn! Tuhan xske umat dia yg mcm tu.. Aisshh.. dihindarkan la perangai gitu ye..
My new employer~ Jurutera Perunding TSA (Ir Tan Seng Aun~mamat ni punye company daa)

Sesungguhnya beliau telah memulakan kerja pertama beliau di salah sebuah "consultant" company yg tidak begitu gah ataupun terkemuka namanya di Malaysia maupun di dunia. ~jadi laa... dpt gak aku keje~ Nama company tu suda tertera di atas.. ngehngehngeh! Bosnya bernama Tan Seng Aun atau lebih dikenali di kalangan kawan2 dgn Mr Tan. (alaaa.. lupe lak nak snap muke bos aku neh) ~mcm dpt snap je pun~

Haaa! Mesti korang tertanya2 emendakah benda alah kat atas ni kan..??

Okey! Lukisan di atas adalah abstrak semata2! ~Owh! Tidak! Tidak~ Cenggini ye sume.. dengar ye apa yg chekgu nak ajar ni. Kat atas tu pelan. So, first day aku kat cni, aku kena mulakan dgn Kerja Tanah iaitu dlm bahasa omputihnya, EARTHWORK. Aku kena wat cut n fill.. Comaprekan la existing level and proposed level yg ada kat atas tu.. Then, tentukan la mana cut (potong) n fill (tambak). Ada paham kee..?? ~kalu xpaham, dtg ke bilik chekgu ye!~ hik3. ^___^

LEGEND (Petunjuk) :
Merah - Cut
Biru - Fill

Pengajarannya : Interpolation knowledge is very important in this earthwork design.

Next...next day...

AutoCad - Aku nak sgt expert guna software ni.

Hari neh chekgu baru la cuba applykan aktiviti mewarna chekgu semalam dgn AUTOCAD... chekgu kena tentukan area dgn refer kat pelan sebelumnya.. (gambar ke3 tu ye!) ~Okey! saye suda perasan menjadi chekgu. hehehe.. Kte stop ye perasan tu! haha!~Then, calculate2, dpt la VOLUME tuk Cut and Fill... Remeh taw nak perhati kat AUTOCAD.. kejap mata kecik, kejap mata besar.. huhu. Naek juling mata ni. Esok xtaw le apa lak yg aku dpt gain xperience. Btw, aku kena gandakan usaha! Rajin rajin rajin! I'm wanna be the best among the best. Mesti sume tertanya2 apakah kerja saye..??? haha! ~Kuli jeeee~

. END .

P/S : Selamat bersahur ye sume! esok dah mule puasa. tapi.. saye xleh puasa.. sob.. sob.. nnt saye kejar dr belakang ekk.. ngeee..

Thursday, August 5, 2010

Yang dikejar tak dapat, Yang dikendong berciciran..

Aiseyman... dah berpujangga2 le plak si minah sorang neh. masih berbisa lg rupanya tahap mengingat perumpamaan aku neh. makin diasah, mst makin tajam. hik3~ apakah maksud title entri kali neh..? oke.. c da 2nd paragraph...

ari neh, aku dpt lg interview keje. uwaaaa!! position : CIVIL ENGINEER. kat KLANG. Southern Steel Mesh Sdn Bhd. Besar gak arr company tu. under hong leong industries. ~bunyi mcm gempak xhengat laaa. huhu.

tp.. sadly... aku tolak! sbnrnyaa ni yg aku xnak. tu yg aku tolak tempat LI yg gaji ciput nak mamposs tu ari tu. byk sgt apply, ni la jadinyaaa.. but, ALHAMDULILLAH..ramai plak company yg offer. hehe! tapi, kali neh, aku kuat! xmo terima dah. nak fokus dgn yg ni dulu. biarla gaji xbesar sgt mcm kat c2. tp dekat ngan umah.. kat ipoh aje. 1st job, xmo g jauh2 sgt.. tu pasal arr xnak arr kejar yg tu, kejar yg ni. gain xperience dulu. yess! xperience tu penting!! hmmm.. tu la dia maksud title entri aku kali neh. aku xmo jadi mcm tu..! tp sayangnyaa.. company besar tu... wana! xmo tamak taw! xmo! xmo! ~gagah sket!~ setia la dgn Jurutera Perunding TSA yep!

Wednesday, August 4, 2010

Jom wayang!

oke! sejak sebulan aku duk rest pas abis praktikal 9 Julai lepas, aktiviti aku menghabeskan duet aje. ni la keje aku! layan movie (wayang). ni berkat2 pengaruh kawan2 la ni. issh! org ni ajak wayang, aku Oke! pas smggu lak, org ni lak ajak, aku Oke! hmm.. aku target nak tgk 4 movie. but, the soccerer's apprentice aku xsempat lg nak tgk. so sad!

1st aku layan despicable me! citer katun. dlm misi nak mencurik bulan tu, mcm2 laa yg terjadi. besh! korang yg xtgk lg rugi la. katun2 dia comey2. mcm aku! ~sempat lg tu kan.. aku tgk ari tu 3D! memg pening coz xbese pakai spec.. rasa berat je hidung. tp ble action2 yg ke depan tu, mcm nk dtg ke aku! heeee... terkejot.. but real..


2nd movie, aku layan inception. Leo berlakon. masuk mimpi. mimpi dalam mimpi. misi dlm mimpi. haha! saje wat korang pening.. Leo as Cobb kena carik pasukan yg hebat2, tuk jayakan mision dia tu. hehehe. ni pun best! but, at the beginning, korg susah nak paham laa.. mcm aku pun susah mau paham.. but kat tgh2 sket citer tu, korang dh nampak dh apa sbnrnyaa citer ni nak bg taw korang. hehe. love the actions!

Last one, aku layan citer salt. who is salt? chheeewahh! evelyn salt lakonan angelina jolie memg memukai! serius beb! but, korang akan rasa xpuas laa.. coz ending dia just mcm tu je.. mcm tu mcm mana? kena la tgk salt.. mayb pasni ada sekuel jeee... sape taw kan.. but, the actions is awesome! nampak mcm xreal, but tu laa citernyaaa.. ada yg xske coz xreal, but movie is not a reality. just an entertainment! u should enjoy it, not to real into it.. angelina best dlm citer ni. chantek le plak!! hik3.. mula suke dia dah... *___*

kesimpulannya, abis duet PTPTN aku duk layan benda ni. haha! pasni susah dah nak layan wayang masa weekdays. dah keje la katakan. huhu.. layan weekend je laaa.. tiket mahal.. uwaaa... keje oh keje! nape la dpt tawaran len lg.. hmmm... (sigh)

Monday, August 2, 2010

I'm employed by Jurutera Perunding TSA!

YES! Baru semalam je aku dh pasrah n takotgak kan xdpt keje dlm masa terdekat. Tapi.. yg nyatanya.. ALHAMDULILLAH sgt2. ALLAH dh tolong hamba dia yg lemah ni.. Td, pas duk interview ngan one of the consultants di Ipoh, aku diterima keje. I'm EMPLOYED by Jurutera Perunding TSA! hehe. ~Terima kasih YA-ALLAH!~ Aku xsgke dpt keje dlm masa terdekat. Smlm tolak offer, ari ni dpt offer len. Yg pastinya, much much much better. dekat je ngan umah. Jimat minyak! kehkehkeh.. Yg penting, xyah g site hari-hari. xde la aku gelap pasni. *___* Bahagia je skg ni. Hati berbunge2! Rasa mcm nak flying without wings, coz i'm not a bird.. Lepas ni nak gain experience bebanyak. ~Ngah semangat xhengat neh!

Then, aku akan involved dlm keje design. Guna AUTO CAD (addooyy! lemah btol aku design2 ni) ~tp rezeki aku kat cni rupanya~ Pasni nak belek2 AUTO CAD! Nak kena bg lancar, cekap, efficient... (Cett! Mcm MOTTO ape je kan!) Hehe.. =) Xmo men2 dah! Nak keje rajin2.. b'coz i'm willing to learn!! Hardworking! Be initiative person! Yeahh! next week, keje arr wana oooii.. No resting time in ur life after this! Yg penting, duet masyukkk.. leh bayar hutang PTPTN.

Sunday, August 1, 2010

Decision - Unemployed!

Finally, setelah agak lama aku duk memikirkan pasal offer keje ni, finally, aku tolak tawaran tuk keje d tmpt praktikal aku dulu. Hmmm. Rasa rugi je kan? ~Ye la, punye la susah nak dpt offer keje, senang2 je aku tolak.~ Bukan pe, byk sgt prob kat company tu. Then, ramai lak yg suh aku tolak keje kat c2. =) termasuk la staff2 dia sndiri. Reasonnya : Ni bukan setakat gaji ciput, tp hmm... xde senior staff yg leh wat aku nak dpt experience yg manyak. huhu! tensennya! kalu keje kat c2. so, aku akan cuba cari offer keje len. aku tahu, susah aku nak dpt offer mcm tu, tp kena gak tolak. Kena! Now, aku rasa tenang. aku rasa lega. lama sgt aku pk pasal ni. nek saket pala otak ni. Hanya ALLAH je yg tahu betapa seksanya aku. Nampak sgt aku xberupaya nak keje kat c2 lg dah. Hope, pasni. Aku akn dpt offer len. harap2 dlm masa terdekat. AMIN.

Saturday, July 31, 2010

Jobless!

.Salam Satu Malaysia.

Sudah lama aku xupdate blog ni. Ciannya kat dia. Dah la buwuk, xdijaga dgn rapi lak tu. huhu~ Meh cni meh cni. Nak usap2 balek blog ni. Bagi "HIDUP" sket. Nak corakkan balek bg colourful, ep sentiasa. mcm aku! ~erk! ~ ye sgt la tu.

Pada sape2 yg dulu2 rajin visit blog usang aku ni, aku nak bg inform sket. Fyi, aku dh abis study...!! yeeehhoooo.. rasa bangga gak ar. bukan senang nak abiskan 3 tahun study kat UTHM tu. nek saket tulang belakang ni haa.. especially, for d last year. perrgghh! rasa mcm mata ni sembab laa... xcukup tido~ stress. sume ada! At last, i finished my study. Bangge! Bangge! *___* Result...?? Second Class Upper (Honour). Alhamdulillah.

So, dh abes study, xkan la nak duk goyang kaki kat umah kan.. manyak chantek..!! mau abah duk berleter je.. menghabehkan boreh ajo.. hehe. aku chantek ke..?? chantek perasan ada la kan. So, now, masa tuk cari keje!! Mau gak kan tambah duet. Beli apa yg aku nak! Beli apa yg aku impikan! Belanje family. Belanje bf. hehe! ~Balas jasa le.. :p~ Bayar PTPTN! grrr... dh smp byk surat dh. pening2. :( So, mana nak keje ni.. Dah byk apply. Interview dh 2 kali. Tapi.. hampe! I'm a jobless rite now! For those who r "ada lobang2 keje", bukan lobang idung ekk (pengotor..hehe), tolong la inform2 kat aku. mana la taw kot terlepas pandang. Especially government. ngeeee.

JOBLESS!
Bachelor's Degree in Civil Engineering (Fresh Graduate)
Perak, Selangor, KL & Putrajaya. help me! help me!

Saturday, April 10, 2010

Happy Birthday Sayang!!


Salam semua! dah lama xde nak update somethg kat blogKU yg terchenta ni. huhu. Bz tahap gaban. lately, i was bz with my PSM (Projek Sarjana Muda). So, it's hard to open this blogger, thus updated my BLOG. btw, today is 1 of my special day in my life. so, curik2 masa tuk update. hehe. even bz with PSM, but need to write somethg in this blogger.
"HAPPY BIRTHDAY SAYANG, MUCUK TERCHENTA"
dah 26 tahun dh pun. jap lg syg akan mengejar abg ye... biar kte sama2 tua. haha. padahal dh memg sebaya. even xdpt nak celebrate, tp xpe la.. dpt wish pun oke la kan. oke la tu! sape suh g LANGKAWI time2 mcm ni. kan dh xde masa nak wish face to face. it's not my fault! ahaakkss.. (dun 1 2 b blame!) tp kan... org kata, biar jauh d mata, tp tetap dekat d hati. xg2 encik wahnyaa..??
Dengan ucapan :
* Semoga hubungan kte ni kekal smp akhir hayat!
* Semoga dikurniakan kesihatan yg baek!
* Semoga Panjang Umo!
* Murah rezeki... Dpt laaaa tmbh duet, then leh la kte kawen. tggu masa kte plak kan..?? duk tgk org kawen jeee... (uuhh! jeles!)
* Semoga cute2 selalu.. haa.. gambar tu pun dh cukup cute tu kan.. =)
* Semoga dapat mengelak segala musibah.
* Hv a schweet holiday at Langkawi my dear.... (OLE-OLE jgn lupa taw!) I'll be waiting 4 u..
I Love u so much... >
Ur LOVE,
Wana

Friday, February 19, 2010

Aku rasa, ni adalah kenangan yg paling best!

KENANGAN YANG XKAN DPT DILUPAKAN SAMPAI BLE2!
Thanks pada sume yg menjayakannya!
UTHM BATCH 2007/2008
(Bachelor Degree of Civil Engineering with Honour)

29 Januari 2010 . Parit Raja, Johor
.
BBQ Ladies Nite! Mengancamnya nama tu kan? sape la yg letakkan nama tu. btw, aku ske sgt malam tu. sume budak2 pompuan berkumpul. aman gle! coz dak2 jantan xde. time ni la xyah nak cover pe dah. just belasah je la apa yg kami nak wat. nak menari, joget lambak, mengumpat (oopsss! yg ni kami xwat ek), menyanyi, menjerit. xde sape yg kesah! just we r "the ROCKIN girls!". yyiihaaa! rasa mcm nak nek kuda lak dah. ngeh3. Kat bawah ni, sedia maklum, dak2 yg JOIN. korang nampak x betapa gumbiranya kami...?? nampak x..?? kalu x nampak, tu namanya pendek umur.. cisss!! tertiru dialog P Ramlee la plak. Ampun! Ampun!
.
Menu2nya adalah spt berikut, spt dlm gambar!! Sle la lihat ye! Hehehe. oke2!, maen2 je la. disebabkan byk gak menu yg xde dlm tu (picture above!),so, let me introduce one by one. ececece. perasan jd MC le plaksss.
::::::: BBQ :::::::
Ayam (keciannya kena sembelih!) . Ikan Cencaru @ Jaket . Sosej (Ohh! kegemaranku!) . Udang (Goreng pun sodappp!!) . Kerang (Punye lama la nak tggu! xterbukak2 kerangnya. degil punya kerang) . Jagung (bebudak ni rendam dlm susu, manis wei! korang patut cbe resipi ni. CHEF recipe! Suggest!!)
:::::::OTHERS:::::::
Bihun Goreng . Mee goreng . Sumi (Errkk!! Pencuci mulut) . Coleslaw (btol ke aku eja ni? ye la! mengaji omputih xsmp tahap tertggi kan..) . Gula2 (mcm dak2 kecik je!) . Limau (kena seimbangkan makanan tu ye! Vitamin C tu penting!!) . Air (kang ada yg tercekik lak kang kalu xde! benda wajib!)

.
Aktiviti2 pada malam tu pula adalah:
* Pembukaan acara oleh Shabib n Sal - persembahan piano! * mcm gempak lak bunyinya kan. alaa.. lagu yg diorg taw men pun lagu masa zaman budak2 dulu. btw, they r brave to present to us! Bravo! Bravo!
*Sesi makan beramai2. * bukan men lg ek! serbu makan! cian pada yg duk mengipas2 api tu. thanks to all! kerana korang, kami kenyang!
* Persembahan Tarian dari Yan, Sal & Sue * lagunya adalah dr wonder girls, Nobody! Nobody But U! gelak sakan dibuatnya. hehehe.
*Pertukaran hadiah. sume org happy je dpt hadiah. hadiahnya adalah dlm lingkungan RM3. So, sume mampu tuk beli. Aku dpt hadiah dr Mas. Tabung lembu. So schweet! hadiah aku lak diberi ke Atun, frame n mug! Aku bg 2 hadiah taw! Rezeki anak2. hik3.
*Sesi bergambar kenangan. Time ni memg lg lawak. sana kamera, cni kamera, mcm pe je! Sume lak tu memg ske inteprame. Ni la kenangan yg best! Mst dikenang smp ble2!
.
P/S : air asam dia, peggghhh!! the best la!! aku ske sgt. leh tahan gak air tgn YAH ni ye. hehehe. Actually, ada gambar bg hadiah, tetiba masa duk menaip, terDELETE, malasnyaa nak masuk balek. konpem kena edit lg. so, biarkan je la ye! lupe plak nak bg taw, tema pada malam itu, adalah PURPLE. patutnya kat intro bg taw kan..?? pe la aku ni! dh tua, makin xcekap lak dah. Yg best tu kan, pasal tema PURPLE, ramai la yg borong baju. semata2 tuk BBQ Ladies Nite. Alo3. So schwett!!
.
6 & 7 februari . Pengkalan balak, Melaka


Dari kiri : Hitam, Merah, Cokelat, Ijau. Bersungguh2 ye korang ni! Bukan ada hadiah pun. hahaha!


Trip to Malacca! Ni adalah aktiviti yg ke2, bg budak2 last year! Bezanya adalah, budak2 laki ade! Coz diorg yg handle. Ecececece. Padan muke korang kena handle. Tp kami pun kena gak. Tuk handle aktiviti. Actually, gambar kat atas ni diambil pd ari yg per1 kami smp. Kami konvoi ke sana. Bape bijik kete ntah! dalam 14 bijik rasanya. ape punye penjodoh bilangan laa. 14 Buah kete. haa... baru betol ye chekgu! hhehe. gerak dr Johor, smp ke pengkalan balak, Melaka. Ni 1st time aku dtg sana! Oke la tu! Actually game sume diadakan di Tanjung Bidara.

Gmbr kat atas adalah merupakan acara tarik tali! Tu acara kemuncak. apakah pointnya aku letak pic tu..?? Hmm.. ni disebabkan kump itam menang!! Juara tarik tali. caya laa! Aku adalah group itam. ekekeke. bangga siott! Bukan spt umah2 sukan di skola ye adek2, ni adalah tuk bezakan setiap group. Aku terigt masa kt sana, adalah sekumpulan budak duk tgk. Tetiba dia tny aku, nape xde kumpulan biru..?? hehehe. aku nak tergelak je! kami cuma ada black, cokelat, merah n ijau. coz susah nak carik baju dik ooii... yg biru tu kami adakan pada malam tu. oke2! dh nak smp ke malam lak. kte kembali balek ke aktiviti siang. Siang tu, aktiviti2 sukan diadakan. blh tahan gak bebudak ni ekk maen. xpadan ngn saiz badan! (ngumpat diri sndiri!). xpadan ngan umo! sume sporting abis la.

Aktiviti2 sukaneka! Mula2, warming up dr Sheridan. Atlit UTHM. Jaguh pecut. teregang la sume urat saraf kami. Ye la, sume dh tua. bdan dh keras. tulang dh rapuh. rasa mcm dh lama xturun padang. huhu. saket sume! padahal baru je nak start aktiviti tu!

Then, acara sukan dimulakan. dimulakan dgn lari berganti2. yg bezanya adalah, bukan guna baten, tetapi guna stokin. haha. busuk punyaa olang. sape yg kaki berbau tu, hhmm nasib la korang. hehe. pastu, acara masukkan air dalam baldi. bukan lari, terus masuk. mula2, kena spinning 3 kali. then bawak botol dgn letak kat atas pala. cedok air dr laut, then masukkan dlm baldi dgn cara yg sama. ok, then acara rebut towel. ni adalah acara plg ganazzz.. naseb bek aku xjoin. hehe. fuuhh selamat! mana xnya, laki pompuan diorg campur. smp ada cedera2 la. acara ni dibatalkan!! haaa! puas hati! Last but not least, acara tarik tali. Kump itam Juara tarik tali. Keseluruhannya, no 3. Boleh la tu! championnya adalah kump cokelat. Boleh la, ramai yg atlit2 kat c2. no 2, ijau, the last 1 is red!

Then, untuk meregangkan badan slps penat bermaen, tarian POCO2 & tarian ayam telah diadakan. tarian ayam @ lbh dikenali sbg chicken dance mendapat sambutan yg sgt baek! huahuahua! Yg best tu, ada yg malu2 nak nari. xkurg jugak yg memg hebat. bukan men lentik g2. Yg plg xtahan,budak2 laki tu.. Ekeke! siap leh cakap, kena goyang2kan bontot ke..?? dh namanyaa chicken dance, mst mau goyang abis laa bang ooii. wlpun segan, xtaw nak letak muke kat ner, dak2 laki sgt sporting. Ada di kalangan diorg, menari sgt lembut! Xcaya u! awwwww.. kalah pompuan! btw, korg memg sporting abis!

Selesai! mandi laut, then gerak ke chalet kami. Berendam bukan men sakan lg ek korang!!

Malam tu, sume pakai baju biru, smart2, chantek2 belaka! hehe. Sori ye! gambar xde! aku xamik sgt. penat. ehhehe. Ada pertukaran hadiah n pemenang, Prom King & Queen! congrats MIE & SHABIB di atas kemenangan anda ye. lupe plak, ada karaoke xOK! haha! layan! layan!

.Selingan.

Ni adalah pengenalan diri kami. Kena simpan! Sume ni kenangan.

Ni lak aku tnjuk tempat kami menginap. Chalet Astana idayu!
Ni budak2 umah aku! Ececece! smart kan gambar ni. Bontot sape paling mantoopp..?? ekekeke... maen2 je la. baju tu dpt masa pilihanraya UTHM. pada hari ke2, sume pakai baju tu taw! Smart gambar reramai. =)
kegirangan Hamba ALLAH!
Oke! dah nak balek. yyiiiiihaaaa!! BEST gle ini trip.
cayalah kpd pengarah program, Edy Gorero! nama glamor d FB!
mana lg nak dpt pengalaman n kenangan mcm ni kan..??
Tepuk dada, tny diri! adiossss.... =)

Thursday, February 18, 2010

Penulisan tahun baru...

Permulaan tahun baru yg meriah! Happy New Year 2010.
Wlpun aku taw dh amat lambat tuk wish, aku dgn kedegilan aku tetap nak wish gak. Lantar arr c2. sape nak marah pun marah laaa.. ada aku kesahhh..???!!!
.
.
maka, menginjak la 1 angka di belakang. seram gak kan dengar..?? mana xnya, makin bergerak angka kat belakg, makin tua la kte. ble duk pk2 balek, byknyaa benda xwat lg. byk benda xcapai lg. target aku mcm mana...??hhhmm.... lambat lg laa kot nak dicapai.
(oke la! kte lupakan pasal aku k!)
.
Congrats! Tahniah! Congrats! Tahniah!
Happy gle aku dgr ble ramai yg dh kawen tahun ni.lepas dh naseb korang kan. Dh pun jmp pasangan masing2. Lepas la 1 hal yg memg sume wanita duk takot2 n kdg2 masih mencari2.
siapalah org yg dicari2 tuk idup bersama kan...?? idup smp mati tuuuuuuu.....
.
Cherita cinta : Yg di bawah ni adalah cth yg plg terdekat. Tahniah lagi tahniah lagi!! Naseb bek la atun wat kenduri masa aku cuti. So, dpt la aku g kendurinya. Malangnya, aku xjmpe sgt kawan2 aku. Ex-Poly dolu2. Sob! Sob! Dpt jmp pengantin n A-dot je. Tu pun terserempak masa aku nak balek. Memg la xde rezeki nak jmp. Rugi kawan2 aku xdpt tgk aku yg makin bersemangat ni. hikhikhik.
13 Februari 2010 yg lalu : CIK atun telah bertukar statusnya. From "Single" to "Married".
Tahniah! Tahniah!
maka tamatla suda zaman membujang tu. dh kurg sorang ahli club membujang. huhu. Xmo sedih wana. ni kan ari bahagia kawan2. ngeee. kena support abis ni. btw, aku je bujang xlaku.
*______________*
Ni la muka terbaru aku. bg tahun 2010. Makin comey (maksudnya makin tembam). Aku maintain mcm dulu. Tapi badan je xmaintain.
Apakah perkembangan terbaru aku???
~wahhh! dh mcm artis gitu!~
jawapannya................... *___*
1. sebuk ngan STUDY di UTHM. - last sem! pastu praktikal, then GRAD! sket je lg ni. aku xsabar nk keje. pecah otak. sume ade! sket lg je tu!
2. makin berisi. makin chubby. makin bersemangat badannya. ni la dia buktinyaaa. lihatlah dunia!!!!
3. Bakal mempunyai umah baru! kehkehkeh! happynya. =) Actually, ni la dia benda yg paling ditunggu2 bg tahun 2010 ni.
4. kawen? InsyaALLAH.. kalu MR WAH nak melamar cepat2. haha.

Tu la berita terkini setakat ni. Xde pape yg best pun. Tp aktiviti byk arr.. Xterkira byknya.
Mayb i will story 'bout it later. Sekian berita Xsensasi dr cik wana.
P/S : Tahniah buat Atun n Syikin yg dh berkawen awal tahun ni. N wat bakal2 mak tu, smg korang dpt anak yg comey2 nnt taw. maybe anak korang dh 2, 3, 4 ke, baru laaa turn aku nak menamatkan zaman SOLO. Amin! byk2kan la berdoa ye.