Tuesday, June 30, 2009

"AKU" dulu dan kini...

...Seperti dijanjikan, aku akn cube tuk mengaktifkan
balik tgn n jari jemariku ini tuk ruangan
blog bersama wana.. hakhak.
dh merepek tahap dewa la plak aku ni.
oke kengkawan blogku sekalian!!!
mari mari mari...!!
.
.
kasi rapat...!!
.
rapat lg..
.
.
lagi...............
.
.
korang rasa2 kan apa la yg aku nak mepek kali ni.
tgk tajuk mcm xbesh je kan. xtaw nak letak tajuk pe.
kre boleh la ni kan. masih m'gunakn bahasa yg korg paham.
masih d landasan yg btol.. xmenyimpang jauh.
zaaaaaaaaaaaaaaassssssssss... ~curik ayat fara fauzana~
.
sssyyhhhh... sssyyhhh... sssyyhh..
korang mst taw kann.. : xtaw..?? btol xtaw..??
oke..meh cni nak kasik taw sket.
skg ni aku nk citer pasal berat badan aku yg nek melampau
sejak akhir2 ni.. huhuhu.. sadis giler kan..??
aku la yg sadis, korang yg kurus xd kena mengena la kan.. hik3.
.
dahulu kala, aku ni leh berlagak arrr coz berat aku nk lepas 50kg,
jgn harap arrr weei.. 4get about it laa.. so, sume aku leh melantak.
pagi petang siang malam, nak makan pe, haaaa...kasi masuk
mulut suda.. no heart feeling.. cheewaaaah.
tapi tapi... skg, this time...
huhhhhh... berat aku mcm nk mencapai 60kg je.. mcm la weii.
korang ni cepat sgt terkejotnya.. huhuhu. dh antara 50-60 je pun.
je wana..?? wake up laa.. ko dh gemok wana.
ni bukan berat ideal lg dah...tp dh nak ke obesiti (btoii ke aku eja??)
dah kena insaf.. balik la ke pangkal jalan wai cik wana.
kalu xsedar lg, maunya kang ko xleh nak bangun sndiri.
huhuhu.
.
DULU
.
Photobucket
.
KINI
.
Photobucket
.
korang rasa pasal pe ekk aku mcm ni..??
adakah faktor usia..?? tu la dia jawapan aku kt kawan2 aku..
hahaha. xleh blah ayat aku kan..??
usia la sgtttttt..!! coz dh 25 kan.. ahakkss..
keee.. aku ngah bahagia..? xleh pakai gakk.. mayb aku makan xigt kot!!
apapun sbbnya, i need my body, around 46-50 again..... xmo mcm ni!!
=(
.
masa bila aku taw..????
.
mana xnya aku taw yg aku ni dh gemok.. baju dulu, bukan men
ikut bodyku yg langsing ni, errrrkkk..skg, sendat xigt. kadang tu
nak pakai mcm 1 seksaan.. gila arrr..
rasa cam nak nangis arr.. serius.. aku memg tertekan.
tambah2 kat perot ni. mcm 1 benjolan la plak.
lemak cni sana.. uuhh.. aku paham la kalu sape2 bdan
yg dr dulu memg dh gemok.. aku paham perasaan diorg.
nmpk je kadang2 happy kt luar, kt dalam hny kami je yg taw.
huhhh.. sedih agi... =(
.
aku plg rasa sedih bila kawan2 aku sndiri yg cakap.
kawan :
"wana...apsal ko nmpk berisi sgt ni..???"
aku :
"bese arr.. dijaga dgn baek org tersyg. bahagia la katakan"
atau...??
"maybe sbb faktor usia kot.. family aku memg mcm ni, kalu
dh berusia, badan kami naek.."
.
.
.
padahal................. uwaaarrggghh. tertekan2..!!
aku gemok gila ekkk...?? mcm mana ekk nak mcm dolu..??
huhuhuhu..
kalu sape ada tips tu, bg taw la aku ni haaa.. boleh kan.??
.
mulai skg.. aku dh tekad. tekad giler ni.
.
"AKU NAK KEMBALI KURUS MCM DOLU2"
.

Monday, June 29, 2009

SMS is a killer..???

h a i...hai hai... lama xjmpe n xbce blog kawan2 kt cni kan..??
actually, xd kemana ilangnya wana ni, cume nak layan
blog mcm dulu dh payah la. so, here, now.. wana akn
cube melayan BLOG ni semula. again n again.. ahakks.
suke x..?? suke x..??
=p
..................
berbalik kpd tajuk entri kali neh yg xbape nk gempaqq.
hehehehehehehe. jeng jeng jeng.........!!!
SMS is a KILLER....??
..................
SMS atau sistem pesanan ringks atau
Short Message System kte tgk byk m'bantu kte
dlm kehidupan kte sejagat.. (leh tahan lg BM aku ni rupanya!! =D)
tp bg wana laaa.. especially, dlm hubungan ni, kadang2
SMS ni leh mengganggu-gugat hubungan kami.
-cheeewaaahh.. berbahasa2 la plak.-
kadang2 kan apa yg wana nak bg taw, org tu bace len..
maksudnya kat cni dia paham len.. eeee..
kadang2 smp kte nek geram.. xpaham bahasa ke pun kan..??
ye laa.. kte tgh nak manje2. dia igt kte marah, men2.
ada ke patut..?? patut ke..?? huhhhh!
kte marah kang, dia igt kte wat lawak. haha.
ni lg parah kan..? smpkan kte duk besshh layan SMS dia,
teros potong ayat nk SMS. masa tu, baru taw yg
SMS ni memg laa punca kegagalan dlm hubungan.
leh wat kte BREAK UP wwooo...
tp korang jgn igt wana tetiba ckp mcm ni wana dh break up
taw.. hehehe.. wana still love is in da air.. chewaaahh!
....................
so, korang rasa mcm yg wana rasa ni x..??
wana xleh la xnak SMS dh. coz ni je la penghubung antara kami.
sob sob sob.. lain la yg dekat2, memg laaa teros jmp kan..??
uuisshhh.. jeles la plak.. ngeee.
xkan xnak SMS, asyiikk CALL lak kan.
yg ni, tokei beras pun bankrup... hik3.
memg teros tutup kedai laaa.. hahaha.
....................
this is my story after a long time dun create any post here in blogspot. missshh all of uuuu!! =D
.

Thursday, June 4, 2009

.Award is coming.

.
Thanks to Kak Danya n Capiqa coz bagi aku idea
tuk update blog neh ye.
.
FUHHHHHH. dh lama dh ni xberblogging.
rasa takot lak. xbese la plak.
HAHA. poyos la plak aku ni.
=)
.
aku bukan ada 1 award tetapi 2. hehe.
ye la, dh lama sgt xupdate blog. mmg byk la
yg rindu tu kan... kalu korang xngaku xpe,
i can smell like cats. ngeh3.
.
1st award ~ from kak Danya
.siap dgn tag lg taw.
.
(1)

(2)

Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda :-
akak danya yg sntiasa melawat blogku ni n chubby mcm aku. macih akak =)

(3)

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya(anda di-tag)

aku rasa fakta diri aku sntiasa berubah mengikut tag yg diberikn setiap kali. hehehee.

1. seorg yg CHUBBY, gud looking, baek hati, lemah lembut, comel, pandai memasak, menyayangi. hurrmm.. yg btolnya hanya yg 1st ek.
2. suke shopping, suke men bowling, suke tgk wyg, suke snap pitcha, suke on9, suke kuar DATING. ~berhibur je kejenya kan..?? iissshh3.

3. aku suke dipuji. hik4.

4. sgt3 menyayangi family n WAH.

5. aku kuat tido.

6. aku ni kawan yg xbape baek. huhu. ntah la, suke LOST CONTACT.

7. aku suke makan. memg suke. dpt makan, xhengat dunia beb.

8. sbnrnya kan, aku dh rangkumkan sume hobi2 aku n fakta diri sndiri dlm 1 and 2, so aku wat 7 je la.. dh xtaw nak cakap pe pasal diri yg serba kekurangan ni.. hukhukhuk.

(4)

Anda perlu memilih 6-7 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

Nanie. Eliza . Yana . Padlah . Dahlia . Chap . Hani

2nd award ~ from Capiqa

sgt chantek. comel. c o l o u r f u l. yg penting, orange-black like her blog's layout.

THANKS DEAR. I'm really LOVE it.

.