Wednesday, October 28, 2009

Cepatnya masa berlalu....

Masa sgt penting wat kte sume kan? ada yg suke masa dicepatkan. ada yg suke masa dilambatkan. tp sapekah kte nak mengatur masa, nk mengawalnya. kte tetap kena ikut je apa yg telah ditakdirkan. hmm. permulaan yg baek bg memulakan blog. nggeeee. ada peningkatan dlm penulisan blog nmpknya cik wana kte ni kan. hahaha! angkat bakul sndiri. dh lama aku xwat keje terkutuk ni.

Masa itu emas!
Emas itu masa??

ARRRRGGHH!! Actually, aku xde point pape sgt pd topik masa ni. cuma aku nak luahkan isi ati sanubari aku je la. aku xde cukup masa nak wat sume benda dlm 1 masa. uwaa. malangnya jd student ni. sume nak kena submit. apa kate masa dipanjangkan smggu ke lg. sempat gak la aku nak touch up keje2 aku yg semememangnya terbengkalai tu. leh dikatakan skg ni aku wat keje last minute. huh! mst sgt teruk hasilnya nnt. maunya result pn sama teruk dgn hasil keje aku tu. abis la pointer aku. mst jatuh teruk. dh la jatuh, mst kena hempap ngan tangga lg. huh! malangnya kalu kena hempap kan? saket woo!
yg best tu, mggu ni study week! gila kan?
mcm xde study week je sem ni. esok da present projek.
projek lg!!!
dh la smlm aku kena hentam teruk ngn panel smlm ble present PSM.
smp ilg mood aku smlm. ilg teruk!
smp my mucuk laling lak kena hentam ngan aku.
memg ada gaya2 panel x aku ni..?? hehehe.
malang tol sape jd pakwe aku. tu kah balasan aku terhadap kasih syg yg ditakburkan oleh si dia kepada aku?? xkenang budi tol kan..??
** atas dasar marah smlm tu**
I'M SO SORRY SAYANG!!
.
.
.
SORRY!
SORRY !
SORRY SGT3!!
.
.
u sll jd mangsa i kan. mst u nyesal dpt i. huhu.
really upset what i was done to him!
=(

Sbnrnya aku memg nak masa tu cepat berlalu. at least, xde la aku nk pk pasal study. mana xnya, bukak je mata, nmpk buku. sblum tutup mata, tgk buku. smpkn dlm mimpi pun aku leh pk pasal buku. adoy! kes parah ni. memg cedera parah, ke arah maut tu blum la kowt.
kan best kalu skg ni aku bercuti bersama insan tersyg ke pulau2 yg aman damai. g bukit mana2 yg menarik. tgk view, cuci mata. brainwash abis ke kan. releasenyaaa! hhhmmmm.. tetiba lak rasa nak g holiday skg. (berangan kejap!)
n kalu masa cpt berlalu leh la aku keje kan...?? beshnya! dpt duet. tp org kata keje lg dasat dr study. hmm. btol ke? mayb la kan. ada part yg akn wat kte stress kaw2 punye.
tp... benda yg plg aku tggu2, mst la berakhir zaman solo aku ni.
hmmm. nak kawen ngn sape ek? dpt ke wah? ke org len? harap2 jodoh aku ngn mamat yg aku duk berchenta sakan skg ni. malu la kalu org len. mana aku nak letak muka aku yg memg xbape pemalu ni. hehehe.
dah dah dah! aku akan tggu masa tu dgn sabar. aku nak tingkatkan usaha tuk menghadapi sem depan. aku nak ubah apa yg panel suggest kat aku. aku xnak extend SEM. mampuihhh la. xsanggooppp!! aku nak wat yg terbaek sem depan!
korang doakan aku ye. moga aku dpt degree. dpt 3++ ke atas pun ALHAMDULILLAH.
syukur sgt3!!

Sunday, October 25, 2009

Apa kata hati..???

Ari ni dah 22 bulan aku n wah menjalin hubungan cinta. i mean, sbg pasangan kekasih. xpenah aku rasakan segumbira ini. cehh. mcm ayat org lama2 g2. actually, aku ni bukan la org yg mendambakan chenta. sblum ni pun, aku bina hubungan chenta ni mcm chipsmore. kejap ada kejap xde. org kate, xlekat lgsg la. asyik ON OFF je. mcm tekan lampu je kan. memg aku xpk lgsg yg aku kan sebahagia skg ni. mana xnya, aku rasakan aku blum ready lg nak serius2 ni. aku masih igt lg, masa skola dulu. kawan2 seangkatan aku bukan men lg berpacaran/berchenta-chentaan je. xpadan pakai uniform skola. diorg dh taw apa tu COUPLE. huh! hebatnya! aku..?? oohh! xmgkin aku berchenta dlm usia yg baru setahun jagung. dh lama gle aku xguna ayat poyo n seskema ini. hahaha. besh la plak. ngeee. mcm mana ek diorg leh ada perasaan mcm tu. tipu la kalu aku ckp aku xde minat ngan seseorg. mst la ada kan..? masa tu remaja. darah muda. sifat kegatalan tu terserlah abis la time tu. tp nak ada hubungn serius n dianggap couple..?? pastinya itu bukan aku! bukan untuk aku pd saat tu...

chanteknya katil ni kan..?? mcm chenta aku kt wah la. ngee. =)
skang aku dh 25 tahun! agak tua. org kate, zaman remaja tu dh tamat la. aku sudah meningkat dewasa. dewasakah aku..?? hmm. mcm kanak2 riang ada lg neh aku rasa. xpe la kan. janji aku xriang setiap masa. ada masanya, aku tetap akn bersikap matang. yuupp! maybe aku akn berubah ble masa berlalu n aku semakin tua. eh, burok lak ayat tu. tukar tukar..! org kate, makin berusia. haaa! baru sedap sket kan..??
ati n perasaan aku dh len. aku mendambakan chenta. chenta dr seseorang yg bergelar lelaki. huh! sgt jiwang karat tol aku kali neh. merah abis pp aku ni haaaa. ngeee. senyum kambing. *_____*
ni la insan yg menggegarkan hati sanubari, jntung pisang aku ni haaa.. hehehe. encem x dia..?? janggut dia yg aku suke sbnrnya. hahaha. sanggup dia simpan janggut tu tuk aku. coz dia taw yg aku suke. sgt suke. ble dia xde janggut, xsuke aku nak tgk dia. haaa.. teruknya aku kan..??
even kami dh kenal agak lama, tp kelemahan pd hubungan tu tetap ada. agak lama bg aku coz sejarah chenta aku sblum ni mana lebih setahun (ni dh setahun 10 bulan), kre blh la tu kan. agak lama bg aku la wei. bg korang konpem la baru je kan. so, kami byk la kdg2 tu selisih pendapat, tp tu sume dpt kami tangani. dgn sikap CHILDISH aku ni, si dia sggup menahan. sabar gle. dia terlalu sabar ngan perangai aku. keanak2an sgguh aku ni. kuat cemburu, kuat majuk, cpt terasa. Ya ALLAH, bertuahnya aku kan. bertuah sgt2 memiliki dia. aku sgt bertuah dpt menawan hati dia. dia yg sggup menerima aku seadanya. macih syg!! waaah! terlebih suda. aku rasa geli la plak ngn statement aku ni. eeeeeeeee.
oke la, aku rasa ramai dh xsenang duduk, dh jeles, dh geli-geliman. mayb ada yg termuntah walaupun xmengandung 3 bulan. hehehe. aku mohon maap kalu dh termuntah. xde niat pun. tetiba lak aku nak wat entri yg agak berkasih syg, bercintan cintun ni. ni cuma kata hati insan yg bernama WANA. insan yg lemah n mengharapkan kehadiran insan bergelar lelaki bernama WAH. yg pasti, aku xkan dpt jmp insan spt dia lg. smg ALLAH memanjangkan jodoh kami smp ke akhirnya. AMIN.
Nota kakiku kakimu jua : sori la if korang kurg minat ngan entri kali ni. AMPUN ya bapak2 ibu2.

Saturday, October 24, 2009

Wana, jgn boros blh x?

Pompuan ni memg kuat membeli. tp menang memakai x..??
hmm. tentu jarang skl kan jd mcm tu?
sgt susah nak kawal diri kan ble ade duet..??
*___________<
memg susah!
sgt susah!
terlalu susah!
susah utk kawal diri dr shopping. dr boros.
n beli benda yg xsepatutnya! hahaha. gelakkan diri sndiri!
korang boros x..? hmm. aku boros! sgt boros!
memg xdpt dinafikan! terserlah tol sikap -ve ni dlm diri aku.
smpkan xde duet pn pandai je mencari. cari cara nak
dptkan duet n dptkan barang yg aku nak even xde duet!
huh! ~ngeluh jap ble pk2 balik!~
aku rasa benda ni dh memakan diri aku.
aku xnak mcm ni! aku sll sempit duet.
aku ni student. apsal la xpandai nk manage duet.
huhuhu.
aku terasa sgt pasal ni ble asyik kena tegor je pasal ni.
nape x cube kawal diri. awak tu student!!
ye! aku student yg xsedar diri yg aku ditanggung!
wake up wana! wake up!
aku terasa weiii. smpkan aku rasa mcm xnak duet sape2 pun.
tetiba je perasaan mcm tu dtg. terasa gle. =(
rasa mcm biar laaa aku makan pasir je nnt.
apsal la aku xnak dgr cakap org.
apsal la aku degil sgt..??
degil bebenor!! ~haa! terkuar loghat perak!~
aku leh pk sesempit tu. bukannya nak try amik ikhtibar.
korang leh tlg x suggest aku cara nak jaga duet.
n jgn mintak kat org duet. materialistiknya aku.
sume nak senang je. xpk lak org len susah sbb aku.
"speechless!"

Friday, October 23, 2009

bese la tu, STUDENT la katakan!

uhh! dh lama gle "xupdate" blog aku ni ye. dh bersawang dh pn. hehehe. ni la yg nak kemas2 ni. bg cun sket. xde la org kata bek xyah ada blog kalu xupdate. x g2 kawan2?

penangan study! ~maksud pic d sblh~


Study!!Study!!Study!!


mcm mana nk mulakan penulisan blog ni ek kalu dh kepala ni duk pk study je! hhhmmm... ~ bcoz this is my last year in UTHM, so masa jd student tu dh terasa. every day, every hour, every minute, every second, STUDY memg xleh tggl. dr asgment, kuiz, PROJECT (plg byk sem ni!), test n skg ni dh nak smp final exam. sume nak kena lalui. sgt tough la sem ni. xterkate! mcm nak mampos rasanya. tp xmampos2 gak kan..?? ayat biar gempak n poyo. hahaha!

ari ni aku ada masa nak update BLOG coz Alhamdulillah, byk benda dh setel. tp xkurang juga yg xsetel. dsbbkan mggu depan dh study week, so sume keje memg kena submit a.s.a.p. xleh nak tolerance pape dah. need to submit on d date, walau apa sekalipun. hmmm. (speechless!)

oke! xsabar rasanya nak enjoy! tgk wyg ke.. men bowling ke.. ngedate ke.. sume aku dh xwat dh. rasa mcm xde life! skg ni focus on study gle meroyan punye! hehee. jgn btol2 gle dh la ye wana! ngeh3!

next week, on 27, aku kena present PSM 1(Projek Sarjana Muda). hopefully, i can handle it! present confident abis n dpt jawb ble Q & A section. uuhh! takotnyaaa. huhu. even 2 krdt, tp sgt takot la. pastu, nak submit IDP (Integrated Design Project) lak. present lg! huhuhu. pastu projek len lak. cayuk2 wana!

"usaha tangga kejayaaan! jgn gelabah oke wana!"
then, FINAL EXAM on 4th until 16th november! nasib bek 4 paper je! kalu x, abis la. mau struggle mcm org gle. keh3. so, pada bloggers yg amik final exam, gud luck k. wish all of u success k. jgn men2 jawab final tu. pesanan kerajaan!

Saturday, October 10, 2009

Pagi2 dh bikin gua panas....

Mood : marah, bengang, sumpah seranah sume ada!!

Pagi2 sabtu ni ada je benda yg wat aku dh marah. huh! ilang pahala aku coz pagi2 dh ngamuk. grrrrr. dh la aku jarang marah. apatah lg ngamuk pepagi buta. ni budak lesen yg tepati masa tu la punye pasal. eeeeeeee...

Spttnya ari ni aku dh janji nak g class driving. so, budak yg amik aku tu pagi2 lg dh call nak dtg amik. So, aku yg ngantok bagai nak rak ni (tido lmbt smlm - wat tecnical paper), bergegas sepantas kilat ke bilik mandi. Konon2 xnak org tggu kte la kan. Janji dtg kul 8, tp smp skg (jam d tgn kul 9.30 pg), batang idung dia pun xnampak2. hangen btol aku pagi2 ni taw!!! kalu aku taw, smp skg aku tido lg. dh arrr pagi ni ujan, sedap gle tido. best tol tgk housemate aku tido. dihanyut mimpi indah. arrrgghh! jelesnya. bengangnyaa aku!!! =(


Aksi2 terlampau!!
So, dgn marahnya aku, amik gambar byk2, dgn mimik2 muke yg menyayat hati. Nak ilangkan tensen n nak buang masa aku yg memg dh byk yg terbuang. geram n marah punye pasal. Nasib bek aku lepaskan geram dgn cara mcm ni kan. kalu x, mau aku pecahkan kete kawan aku kee.. jerit mcm org gle keeee. terjun ke parit berdekatan keee.. hehehe.
k la, budak gle tu dah call, lg 5 minit dia smp, aku lepaskan geram aku kat blog. puas hati sket!
ilang je mood aku nak g driving. huh!
nota kaki tangan mulut : aku paling xsuke org lmbt!!

Friday, October 9, 2009

open house di UTHM


(Gambar di sebelah kiri - Comel kan kami be2.. sebelum gerak ke open house U, sesi bergambar adalah perkara wajib!! hehe.)

Perkataan yg plg sesuai tuk Open House UTHM kali neh, "LASTLY". Huh!! lepas ni, dh xkan ada lg dh open house kat U dah, almaklumla, ni raye terakhir aku kat cni. =( sedih la plak. sume ni aku akn jadikan kenangan terindah walaupun xindah mana laa masa open house tu. huhu.

Berpeluh2 aku ari ni. memg kuar la peluh betina aku (versi pompuan), hik!. =) mana xnya, memg crowded abis la nak beratur amik makanan tu. bebudak2 len bikin aku panas je. dh la memg ari panas lak tu! ada ke patut..?? ~xpatut2!!

Bermulanya.....

Aktiviti yg amat ditunggu2 oleh sume student UTHM ni bermule pd jam 9.30 pg. Tp bese la kan, aku n dak2 umah aku, memg xpenah nak dtg tepat pd masanya. Selagi xlebih kul 9.30, memg xbangun mandi la sume. so, kami tiba kat U kul 10.30. bunyinya mcm umah sewa jauh sgt pun. padahal, depan U je. hehe. sejam lepas event tu! tp, nasib bek la sesi berebut makanan xmula lg. (Lega!!) mcm tahun2 sebelum2 ni, parking usah cakap la kan. memg penuh aje. xleh lgsg nak selit sket. memg no space laaa. so, kami pun parking agak jauh dr tapak open house diadakan. dgn gagahnya, aku bejalan terkedek2 dgn high heels aku menuju ke destinasi. terpaksa beb! makan punye pasal.

(Gambar di sebelah kanan - Aku maintain cute! Pasan lebeyh!! - baju raye pink yg xpakai lg. chantek x..?? chantek x..??)

Setibanya aku d tempat kejadian, mak aaaiiih. Banyaknya makhluk2 di dunia ini rupanya ye. Sumenya memg xpenah nak tolak mkn free. termasuk la aku ni haaa! jimat duet aku ari neh. hehe. bg aku, penting tol la makan free memandangkan skg ni dh ujung2 sem. bak kate org dulu2, rezeki jgn ditolak, musuh jgn di cari. so, kte amik peluang yg ade. (hahahaha! ~gelak jahat siap kuar tanduk lg!!)

Baru aku taw, langit bukan selalunya cerah.....

Benda yg aku rasa xsuke n leceh tol masa open house U ni adlh masa nak amik makanan. lecehnya...!! bebudak U ni bukan nak beratur pun. sume men redah je. padahal, berbanding tahun2 lepas, tahun ni kre dh teratur sket la coz stp org dpt kupon. lg mau gelabah ke...?? konpem sume dpt makan punya. for sure la U dh sediakan makanan yg cukop. xpaham aku...!! yg pasti, laki men tolak2 je taw. lgsg xhormat kami ni, kaum hawa yg lemah. hehehe. tetibe je pun emosional. tp oke la kan, lastly, dapt gak makan. aku suke satay n nasik beriyani dia. pergggghh! kenyang gle. memg cukup la ni tahan smp malam.. hehe. yg ketupat/rendang - failed!! dh basi. air tu leh laaa.. ilangkan dahaga aku coz dh panas gle ngan gelagat2 dak2 yg mcm setahun xmakan ni. hehehe. ayat aku pedas ekk..?? ~sabar wana sabar! abis cair make up aku taw!!

kesimpulannya....

aku akan igt kenangan mcm ni!! xkan ada dah coz mayb aku dh xde nak further study. rasenya laaa.. =)

nota kaki tangan dan mulut : besok de open house kat umah kawan aku n lusa kat umah lecturer. YES!!! kte serbu!! makan tu penting weeiii. *______*

Sunday, October 4, 2009

Teruskan pemanduan tanpa was-was!

Dasat sgt rasenya tajuk entri aku kali neh. Geli-geliman den dibuatnya. Hahaha! Boleh jadi "motto" tuk SIC (Sepang International Circuit ni. hehehehe.

Hari ni aku teramat gumbira skl. *______* Bukan pe, selama ni aku asyik stress pasal class driving aku. Xleh catch up teruk sgt!! Memg kalu nak bawak kete atas jalan skg, konpem berdentum2 kete belakang hentam kete aku. Ye la, bawak dgn penuh berhemah n terkemut2. Memg xcekap lgsg la. Bikin kete len panas je tgk gua. haha. Sesuai ke aku ganas mcm ni..??

Kalu korang sume nak taw, actually, aku dh GIVE UP abis dh ni pasal driving ni. Kunun2 dh nak QUIT la, amik pas abis belaja nnt keee. Siap dh xkesah dh pasal duet, krenya kalu burn pun dh xde hal laaa. Lantar arr c2 kan. Janji aku xde stress pk pasal driving ni, Byk lg masalah yg aku ada. But, nasib bek laaa budak yg amek aku g driving tu nasihat kaw2 punya. Memg kaw2 arr aku kena basuh ngan dia. Smp terkesima aku dibuatnya. huhu. Jaga ko issss!! hahaha. Siap dia cakap lg kat boss dia suh tukar chekgu memandu. Baeknya ati dia kan... Punya la dia nak tlg aku. Syukur sgt3 ada kawan mcm tu taw. Rase ringan sket palotak aku ni. N yg penting, i want to build up my confident again n again. kasi up up up lg. hehe.

So, pas aku dh tukar chekgu memandu ni, i feel more comfortable. My confident is higher than b4. Xde la tiap2 malam aku nangis. Stress. Hahaha. Lawak tol kan. Lemah sgt. Xcekal lgsg aku ni. Pasal benda kecik ni pun mau nangis kaaa. haha. Tu la aku. Chekgu baru ni xde la push aku. Dia sgt3 calm. Memg xde nak jerkah aku time drive. Nak bising3. Xde la berdesing sgt telinga aku ni. Drive pun lebih fokus je. Hehe. rase bersalah lak ngan tok guru aku sebelum ni. Mesti dia rasa mana silap dia kan. pape pun, yg penting, aku akan teruskan dengan pemanduan di atas jalan raya. Go for it!!!! Nak dapatkan lesen ni wwwooii....

Nota kaki tangan mulut : My weakness - Balancing on clutch-brake!! Failed tol kaki aku ni nak menekannya. Parah2!! Tulun2.. =(

Saturday, October 3, 2009

Perlukah aku begini....

Semalam, bermulanya detik getir kerana aku gado ngan seseorang.. Seseorang yg amat aku syg. Ye, itu la yg berlaku. Antara percaya atau tidakk kan.?? Wana bergado..?? ~Percaye la sume ye.!~ Sesungguh2nya dlm kelembutan aku ni, ada jugak kekerasannya. Bukan keras lutut ke, tulang ke atau semaksud dgnnya, tetapi Keras Hati @ Keras Kepala. Kedua2nya amat berbahaye kalu xdibendung dr akar umbinya. Fuhhhh!!
Aku ni kan kalu dilihat secara kasar, agak boleh dirunding, tetapi kalu kenal dalam2, aku je yg nak menang! Ye, aku memg mcm ni! Nape ye aku perlu mcm ni..?? Kadang2 aku rase keegoan aku ni mengatasi segala2nya. Walaupun benda ni akan makan diri aku sndiri, tp aku still tegar dgn keputusan aku. Dh nmpk salah, tp teruskan juga.. Ke x mengong namanya perbuatan terkutuk aku ni kan.. Dh sedar, tp still teruskan jugakk.. Ni bukan kes mengong, tp kes gle meroyan. Gle punya budakk!! Aku la tu budak tu.. hehe (hmm.. tergelak le plak! oke! serius serius! try to be serious person rite now... =)
Perlukah aku begini..?? Terus-terusan melakukan kesalahan yg sama..?? Tolong la bimbing aku... Skg, aku hanya mampu meneruskan kehidupan yg penuh dugaan ini... wlpun perit tuk telan, itu la keputusan yg aku perlu buat, berubah demi kebaikan diri sndiri. Jgn ego!! Lupekan sume pendirian salah aku selama ini. Try to accept kesalahan sndiri, n terima pendapat org dgn lebih terbuke. Plsss b open minded wana!! Plzzzzz.....
Ari ke2 yg sgt menyedihkan dalam hidup ini.. Selama tu la aku gado ngan insan tersyg aku ni.. Adakah akan berlanjutan sehingga berhari2, bermggu2, berbulan2, aku harap sgt, aku akn berubah hati... Menerima pendapat dgn lebih terbuka.. Jgn lukakan hati sndiri n org len. Ya ALLAH, kau kuatkan la hambaMU ini dlm menghadapi cabaran yg lg teruk dr skrg.. Berikan aku kekuatan yg amat2 aku perlukan skg.
Nota kaki tangan mulut : Lebih fokus kepada study.. Kepada Tuhan..