Sunday, February 27, 2011

The right Perfume & Cosmetics for me..??

.
Akhir2 ni aku sntiasa memikirkan pasal barang hantaran yg aku nak tuk wedding aku nnt. Aiiishh! Terutamanya ble sentuh bab-bab perfume n cosmetics. Aku dah la hanya dalam golongan amatur ble bercakap pasal benda2 ni. Tu la, xpenah nak belaja mendekatkan diri ngan benda2 mcm ni. Tawnya beli benda murah-murah je. Tapi, ble nak kena beli mahal sket, rasa mcm xtaw mana yg terbaek. yg sesuai dgn kte. especially kulit kte, bau badan kte. takot kang xkena lak kan, len plak effectnya.
.
masalah pertama : PERFUME!
.
.
Lancome Miracle oke ke ye? Best x bau dia? ~wah kata ramai org cakap best~ so, he decided me to get this perfume for our hantaran. but, aku xtaw le.
.
.
masalah kedua : COSMETICS

MAC cosmetics
.
Skg ni ramai yg guna MAC tuk make up. make up artist la plg banyak yg guna MAC ni. Aku penah guna compact powder dia, n memg berkesan sgt. tutup la cela2 di wajah ni. Tapi harga dia mcm mahal xhengat je. So, aku kena la beringat2 sket. Duet pun ciput je. Hehehe. Kalu duet besar mcm lori siput xpe la kan. *______*
.
.
So, pada blogger2 yg dah ada byk sgt pengalaman pasal perfume n cosmetics ni, share la kat aku yg xbape nak pro ni. N suggest la the best hantaran for me ek. Segala kerjasama didahulukan dgn ucapan terima kasih daun keladi. Kalu baek, tolong berkali3. huahua!

Wednesday, February 23, 2011

Sume kena booked awal ye..??

Pada pendapat korang, tak terlalu awal ke nak booked catering, pakej andaman n whatever yg related ngan wedding ni..?? Relevant ke..?? Tak nampak terlalu teruja atau beria2 kee..?? *blushing*
.
Ekceli, dah setel dah booked andaman. Huahuahua. Gelojoh!
Coz dengar kawan kat KL kata, sana butik2 kawen, mcm goreng pisang panas... Laku aje! Xsalahkan kalu pilih awal utk yg terbaek. hehe.