Sunday, December 12, 2010

.Jalan Sorang-sorang.

Ini bukan la first time aku bejalan2 cari gado sorang diri ye. Bukanlah perkara asing bg aku. *____* Sebenarnya, patutnya, akak aku patut follow aku. Tetapi, disebabkan kawan baek dia balek ipoh, so spt kebiasaannya aku akan dibuang begitu aje. So, aku xde la terasa hati pun. Coz dh memg selalu kena mcm tu. Kawan diutamakan! Yeeepp! The right word for her! ~Huh!~ terasa sket la weeei. (xbaek menipu diri, tipu korang xpe la kan? Hua!Hua!Hua!

.

gambar aku. cik~wana. (xkan gambar korang lak kan. apa punye caption la nih!)
.
tuk pengetahuan korang, tu shawl aku baru beli taw! tu yg duk try tu. keh3! Beli online, beli kat www.radiusite.com . Thanks ika, for the schweet shawl. Awak jual, saye beli yeee. ~ngeeee! korang rase shawl ni warna oren ke merah..?? kat dalm blog radiusite, nampak cam oren. tapi, ble dapat, errrkk, lebih kepada merah. tapi bedal aje la!! ~kehkehkeh~ asyik gelak je aku ni.
.
Aku ada 2 tujuan kuar semalam :
1) beli kain (kain pasang)
2) Beli alas bedak (suda abis maaa)
.


Ni adalah destinasi pertama aku. Riamoda. Cadang nak beli kain pasang merah-putih, tapi susahnya mau cari. Last sekali, dapat merah cokelat. Adeeeehhh! ~asal ada merah oke la kan..~ Hopefully, akak aku suke! hehe. tapi the truth is, xde satu pun aku berkenan kat riamoda tu, tapi disebabkan kena beli gak kain pasang tu, aku rembat aje la. So, setel satu benda. nasib bek aku capai target!
.
.


Mayfair ni aku dapat coz ade 1 miss yg comey ni la tahan aku kat Greentown mall. duk pengaruh aku. ada promotion la. itu la. ini la. bla3! ~sampaikan dia puji aku mude, mcm umo 20 tahun! xcaye aku umo 26. dia kate aku mcm student la. hehehe. ~memg ayat pancing tol la. dalam hati aku duk cakap, pandai ko bodek aku ek.~ Tetapi disebabkan dia dh angkat aku setinggi yg boleh, aku redha aje la dgn promotion tersebut. hehe! RM29.90 je aku leh enjoy RM1200 punye pakej. Fuuhhh! Terpengaruh sekejap aku. Dah la ngah kaye kan..so, setakat 30 hengget tu xde hal la. Leh cube kan..?? Tapi sekali aje la leh try. . hik3. Ble mau pergi manjekan diri ye...?? *____*
.
.

oke! kte teruskan dgn berita selanjutnye. this is my second destination(dah jadi minah salleh le plak. huhu.) , Greentown mall (GM). ~aku dh cakap td kan mase duk membebel pasal MayFair kan~ hehehe. Actually, cadang nak beli alas bedak je. Tetapi, disebabkan aku tercucuk duet lebih sket kat maybank seblum tu kan, so aku kena berbelanje lebih la kan. Tol x? Errrkk!~leh pakai ke reason tu~ oke! First, aku g beli alas bedak. So, setel la tujuan ke2 aku td kan. hehehe. tetapi lagi, disebabkan aku dh lama xround2 GM, so aku walaupun dgn saket kaki (kesan melecet), dgn gahnya singgah ke setiap kedai yg ada kat c2. Satu2 aku singgah. haha! So, aku beli, 1) getah rambut; 2) stokin kaki; 3) kain pasang (tuk aku), kat NAGOYA! ~xleh tahan woooo~ murah tu.. 4) kerongsang bunge (lupe lak nak upload) 5) lastly is taraaaaaa.. aksesori tangan. gelang di bawah ni. comey kan..?? 5 hengget je. aku berkenan sungguh. so, gua rembat 1. *____*
.

punye lama la aku duk pilih gelang ni. rambang mate. yg tue chantek, yg ni comey. yg tu voguw, yg ni ayu. naseb bek la aku cucuk RM200. kalu aku cucuk RM2k, rabaaakk la aku jawabnye. pasni, xmo kuar dh selama 2 bulan..?? ~errrkk! mampu ke cik.wana ooiii~
.
SO, aku pulang dengan senyuman! ~sape kate xbest shopping sorang2???~ try tgk kalu xcaye!
.
.
p/s : salesperson duk tny, xkan sorang je kot!! mana abg..?? aissshh budak2 ni.. pelik keee aku jalan sorang.sorang? hhmm..

Wednesday, December 8, 2010

Kelupaan!

Sejak dua menjak ni, aku ada satu penyaket yg sgt merbahaya. Aku rasa penyaket aku ni, makin lama makin melarat. huhu. Aku igtkan hanye menyerang org tua je, xsangke lak org mude (mude ke..??) mcm aku ni leh terjebak dalam ini penyaket. hua!hua!hua!

.

ni le penyakitnya. PELUPE! tapi naseb bek bukan ke tahap kritikal, iaitu, NYANYOK! Kalu udah nyanyok, jawabnya aku tggl ngek. COBAAN!

bukan gambar sebenar, coz jam aku lg lawa, ada warna2 kuning sket (dh berkarat)
.
Di atas adalah merupakan barang per1 yg aku sangkekan aku letak merata2. Issshh! Mana letaknya pun xtaw la. Tetiba time aku nak g keje, aku nampak ianya telah terjatuh ke bawak kerusi. Siot tol la. Melilau aku cari. Rupe2nya kat c2 dia menyorok. Sgt xmencabar lgsg kehilangan jam tersebut. Beria2 je aku igtkan ada org curik. Ye la, dh kuning2 kan, dh antik tu. Kalu lelong, mau dikira bersejarah tu. kayo den kayo! ~Berangan mau cepat kaye!~ Usaha malas, duet asal mau ajenyeee....
.
Yg jam tu hilang, aku memg xkesah sgt. Coz aku ada enset. Setakat nak tgk kul bape nak lunch, pukul bape nak balek keje, xde hal laaa. Enset adalah penyelamatku. Yaaa.. My SE K800i.
.
.
.
Tetapi.....penyelamatku telah aku lupekan ari ni. Ada ke patut aku leh tinggalkan dia kat opis. Xpatut btol la tuan dia ni. Igt nak balek umah je, smpkan DIA aku leh lupe. hampeh punye tuan. ~Teringat lak aku masa sekolah dulu, wat karangan "Aku sepasang jam tangan". ~
Agaknya kalu dlm karangan tu, maunya dia cakap, "disbabkan tuan aku beria2 mau balek ke rumah, dia telah lupekan aku spt sampah". Uhhhh. Sadisnya aku dengar.
.
Mcm mana yeeee kalu dia cakap? Mau enset tu majuk kat aku kan..?? Maunya dia marah keesokannya. Isssssh, aku ni! Byk sgt tgk kartun. Mcm di alam fantasi lak dah.
.

My SE ~ sejibik gambar ni ngan enset aku. Cume enset aku ganaz sket. Enset jantan. Siap calar2 lg. Bese la kalu tuan dia ni emosional. Kalu gado, campak! Asal gado, buang merata2. Aiisssshh. Xsayang harta benda tol la.
.
.
Tapiiii......
.
.
Kini,
aku sengsara tanpanya. Bosannye hidup aku. Oh Abg Wah, sunyinyaaa hidup saye tanpe awak. Sbnrnyaaa, pasal budak ni yg aku risaukan. Gle ar! Angau rupenyaaa. Enset xde hal, cume nak berSMS cintan cintun tu xdpt laaa... huk3! Nasib badan.....
.
.
Esok, aku nak cepat2 g keje, nak cium, nak belai2 dia. Uhhh. mcm adegan jejak kasih lak dah. Mepek arrrrr..! Aku akan wat mcm xde pape yg berlaku. Aku harap xde sape nak curik enset tu. Ye laaa.. Bersejarah kan.. hhhmmm.. Mau kong bateri tu. Nyusahkan aku je laa. Skg ni aku duk ngadap DELL aje. pengganti enset. Kalu DELL lak hilang mcm mana yeee..?? ~Erkkk!~

Tuesday, December 7, 2010

Penghijrahan tahun 1422!

Aku duk baca kat facebook status setiap org. Sume duk cakap SALAM MAAL HIJRAH 1422H. So, aku pun terpk la gak nak post kat status aku. tapi.. cam malas coz ble masuk maghrib, krenya dah abis la kan 1 Muharram. Aiseymannn.. terlepas le plak. So, dalam nak gak wish selamat tahun baru, so aku lepas gian la kat cni. Asal aku pueh hati suda. Keh3! Ada aku kesah?? Teng Teng Teng!! Kalu nak citer pasal penghijrahan ni kan, tuk tahun lepas, aku dh ada 1 penghijrahan.
.
.
Penghijrahannyaaa.....
Student ====> Worker/Staff/Pekerja
.
.
Alhamdulillah.. Aku dh lepas 1 stage ni. Rezeki tu ada. Sebulan kuar, dh ada keje. Syukur sgt2. Ada gak employers yg nampak kewujudan insan yg bernama Norshawana Jamaludin ni haaaa. Laku gak aku rupenya ye!!! *_____*
.
.
Oke! tutup buku lama, bukak buku baru. Past is a past. Looking Forward!
1422H....Bergerak 1 angka di belakang.. Stress lak ble pk diri ni dh tua. Hik3.
.
So, aku berharap sgt tahun ni aku dpt tukar status diri lak. Ecece. Gataiiinyaa anak pak din ni kan. dah ada hati le plak nak berpasang2an. Bertiga2an..Berempat2an.. :p (Blushing ni weeei). Xsalah kan..?? Angka 27 (my umo yg suda lanjut), adalah waktu yg tepat tuk ni kan..
.
Impianku!
.
From...........
.
Solo
.
Berdua
.
Ber3 plak mcm mana...?? hehehe. Sabo2!! Lepas stage yg ber2 dulu. Ngah duk kumpol duet kaw2 xhengat ni ha. Harap2 smp la seru tu kan..?? Doa2kan kami ye!
.
.
Hopefully, harapan @ impian @ target tahun 1422H akan menjadi kenyataan. AMIN.
akhir kata dr saye, usaha tangga kejayaan. Peace, no war!

Sunday, December 5, 2010

Anger Management. Pls Help Me!

Setiap org pasti penah merasa marah. Kalu xpenah tu, aku rasa "something wrong somewhere" la kat org tu. Samada wayar kat otak dia tu dh berpintal2 mcm meehon, atau mungkin, dia tu memg gle. hehe! Aku rasa, org gle pun taw marah kot. Aku rasa la kan. So, jom kte bincang sket bab ni. Actually, aku ni kalu org tgk, baek gle ar! Dah baek, pastu gle lg kan. Mst aku ni memg xbtol skg ni. Ayat semata2 ye! Hik3. Nampak kat luar mcm nak kuar je ayat mcm ni kat mulut korang, "Lemah-lembutnya dia. Taw marah ke pun..??". Errrkkk. melebih2 plak perasan aku ni. Oke! yang sebenarnya (spt kata Yuna), aku lembut di luar, tapi di dalam ni, hanya AKU je yg tahu. hanya ALLAH je yg tahu. Aku ni pendendam taw! So, korang kalu nak kawan ngan aku ni, pk la 2 3 4 5 kali sekalipun. Aku xmarah. *___* Actually, Aku marah dalam hati sbnrnya. Tu yg aku rasa, aku ni leh dijangkiti penyakit hati @ penyakit darah tinggi. huhu. Mungkin aku mewarisi sifat big boss aku (my abah), yg mana beliau sgt la garang n garang n garang n marah n marah n cengee (something like bengis laa. orang UTARA taw la perkataan ni). So, how to manage my anger haa?? Ada x peluang aku tuk jadi COOL mcm mat KOOL tu..? Aku xnak la mcm ni dah. Penat sgt jd mcm ni. Penat sgt. Huk3. Dgn gaye keluh-kesah. Pada sape2 yg ada ilmu mengawal marah, apa kate kongsi sket tips2 yg berguna tu tuk aku. Aku nak berubah. Aku xnak mcm ni. Lama2 aku leh jadi gle kalu mcm ni. Plz help me! I need some tips. Good tips! Anybody, plz k... =(

Saturday, December 4, 2010

SAKETTTT sangat!!

"Ble aku rasa sedih, pasti BLOG ni juga yg dicari. Padahal, dh lama sgt aku xmengadap dia.
Seolah2 BLOG ni hidup je. Dia akan dengar luahan hati aku. Mcm aku sedang bercakap dgn dia.
Mcm la dia paham apa yg aku cakap. Haha! Gle meroyan tol la aku ni."
wahai BLOG! kalau la ko hidup, pasti ko akan cakap ngan aku kan.
Pasti ko akan naekkan semangat aku.
HATI AKU SAKET SANGAT!
Terlalu SAKET. adakah aku terlalu menyeksa diri aku skg ni?
Ya ALLAH. Permudahkanlah JALAN hambaMU ini YA ALLAH.
Tunjukkan JALAN KELUAR dr sume masalah yg aku hadapi YA ALLAH.
Kuatkan la hati hambaMU ini YA ALLAH.
Jadikanla aku insan yg kuat. AMIN.
Berhentilah menangis wahai diriku. *______*
Hadapila dengan tenang.