Monday, December 28, 2009

2nd Anniversary!!

Happy "Second" Anniversary Sayang!! Tu la ayat yg plg manis tuk didengar pada 25 Disember yg lalu. hehehe. Alhamdulillah, hubungan yg dibina bertahan sejauh ni. jauh ke? kehkehkeh! Bg kami, jauh n lama la ni. Hubungn yg aku bina selama ni xde la selama ni. Kre bole la dikatakan lama. Mayb xleh la nak lawan atau compare ngan org len kan, but kitorg happy dah ble dh smp sejauh ini. Ehem ehem... Dah leh kawen dh ni? *_____* Ahakkss. ~tetiba lak tersimpul2 malu g2. =D gataiiinyaaaa wana ni kan?~
Ta...Taraaa...!! This is our cake! Chantek x? Chantek x? hehehe. Thanks abg. Cun ar. Siap bentuk love lagi tu. (Jiwang gak awak ni ye!!!) Masa 1st time tgk je kek tu, ya ALLAH, rasa cam nak terbang jeee. so sweet laaa. precious moment that i'm not ever n ever n never forgot. haaa! smp mcm tu taw! memg ske sgt3! karat2 awak pun, jiwang rupanya yee. memg sesuai la abg digelar jiwang karat. (Mintak ampun abg! Xmo terasa ek. Ni hanya laaa joke semata2! Takot next year xdpt cake mcm ni dah) haha!
Dalam duk best celebrate, baru pasan yg baju kitorg memg x "match" lgsg! Burok tol la. Dua2 warna striking. Beza btol. hehehe. mcm mana la xterPK nak wat janji2 pakai baju sama. baru arr smart kan pic2 ni sume. xpe la, benda dh lepas. belasah je la ek. kontra pun kontra laaa. janji kenangan yg indah ni ada n akn tersemat d hati (Aku pun dh jiwang karat mcm si dia gak dah. Igtkan penyakit je berkangkit, rupa2nya ayat pun leh bejangkit ek. haha!)
Lupe lak nk bg taw, yg lokasi pemotongan kek telah diadakan d Taman Bukit Jalil. hehe. Konon2 nak privacy la. padahal, ramai lak org ari tu. ye la, krismas la katakan. sape suh masa declare tu terkena ngan tarikh org cuti kan, hhmm..nasib laa. tp advantage kat cni, tiap2 tahun kami dpt cuti free time anniversary. =)
Anniversary kali neh memg besh! Syok! Coz dpt jmp ari2. lama tu. hehehe. 3rd day lak kami g lepak kepong aje. layan movie. setelah diPK2, akhirnya citer AVATAR kami tgk. pergggh! memg layan arr citer ni. dekat 2 jam setengah, memg dr awal smp akhir, besh. nak tgk lg sekali pun xde hal laa. coz dh memg besh kan.

Then, wah lanje makan secret recipe. semalam makan kek, ari ni makan kek lg. kahkahkah! badan pun naek mcm kek tu gak. hmm. apa nak jadi laaa aku ni. makin ari, makin menaek2 badan aku ni. ble mau kurus n insaf tuk diet xtaw la. uwaaa.. wana, sedarlah.. plzz.. wake up! Tp ni kek secret recipe, memg arr layan. hehe. Sket2 lama2 licin gak pinggan tu. =)

Aku pilih chocolate cake n wah pilih cheese cake. tp wah punya cake lg besh arr. Sejuk je ble makan. best! Len kali nak order yg tu! apa ek nama dia, aku dh lupa dh. hehe.


Last day, kitorg g jenjalan kat Tugu Negara. Actually, masa ari anniversary tu, kitorg dah g dah, tp masa smp tu dh lepas kul 6, so xdpt la nak masuk ke dalam pagar di mana tugu tu berada. hmm. Hampa! Tp tu ari tu. masa last day, wah bawak gak aku g sana. hehe. Akhirnya, smp gak aku. apa lg, sakan arr aku berposing. jap2 ke kanan, jap2 posing ke kiri. mcm2 aksi laa. hehehe. byk sgt sbnrnyaa kitorg snap pic, tp aku letak yg ni je laa. takot lak kang penuh entri ni ngan gambar je. kang dh mcm photo album lak. hik3.
Akhir kata "I LOVE U SO MUCH ABANG". u r ligthen up my life. best ar anniversary kali ni. memg sakan tol kte celebrate. hehe. best kan mcm ni selalu? Kan kan..?? Hopefully, kte dpt akhiri sume ni dgn ikatan perkahwinan. AMIN! Umur kte pun dh lanjut. hehe. takot berkarat lak nnt. Setuju x..?? Setuju x..?? Kawen awal taw.. ooopssss..!! dh melalut lebih dah ni. Memg nak sgt kawen ngan awak. Nak hidup ngan awak sorang je taw. =) This is our precious moment. Hope it's gonna b 3rd anniversary, 4th, 5th and..................until d end! Muaaaaah.

Monday, December 21, 2009

Selamat Hari Lahir My Hero, Abahku!

Ari ni 21 Disember 2009! Penuh bermakna. Tarikh yg sgt penting dlm idup aku ni. kena catat dlm kalendar ni. Besday, one of the important person in my life. iaitu..
My "ABAH", Pak Din Kiut Miut.
Ana Sayang Abah!! syg sangat2. abah la hero ana, selamanyaa!

Sadly, aku jauh sgt dr dia la. Adoyyy!! Sedih gle! nak balek, tp xdak duet. so, terpaksa la rindu merindui. Naseb bek aku dpt wish guna tepon umah (enset dh xde!). Ada kesah di sebalik kehilangan enset. hehehe. *_______* Aku dgr dr corong-corong tepon tu, abah happy ble aku call. dia leh kata aku xigt besday dia. Sorry ar abah, ni ana arrr!! Gud memories k. hehe.

Hari ini hari lahir dia yg ke 67 tahun. huh! sgt3 old timer. kan..?? Boleh la dikatakan warga emas. hehe. Hopefully, kesihatan abah akan oke mcm dolu2. skg ni dh makin tua, xleh keje keras2. Actually, dia la abah yg aku anggap hero smp ble2. walaupun garang, tp dia sensitip sgt3 skg ni. Mayb sbb usia kan. Aku tetap syg dia smp ble2. Huhhh! Aku lak yg rasa sensitip. Malunyaaa.

Pape pun, smg abah akan happy sntiasa. Cepat2 la siap umah abah tu kan. Cian abah. menanti dgn penuh sabar. Xsangka anak2 dpt belikan abah umah kan..?? hehe. Kami sume syg abah. Nak tgk abah senang sblum menghembuskan nafas yg terakhir. Ni la hadiah kami buat abah.

"Ana nak abah bahagia smp akhir hayat.

I Love U So Much. Until da end. Muaaaaaaahh!!"

Sunday, December 20, 2009

Pengubat rindu!

Bosan! Tu la perkataan yg plg sesuai sgt tuk aku kat cni. Kat parit raja ni. Huh, Sgt membosankan! Tp, naseb baek la wah dh ada broadband, so senang sket la aku nak contact dia. nak webcam ngn dia. Dpt la lepas rindu kat my mucuk ni. hehe. Long distance la katakan. Almost 3 weeks xjmpe dia. uwaaa. Hehehe. Padahal sebulan pn xsmp lg. Xpe! Xpe! At least, dpt tgk muka dia ari2. Semenjak ada broadband ni, ari2 layan SKYPE. haha! Ni la aksi2 dia. Mimik muke dia. Ahhh!! Rindunya kat abg taw mucuk. hehe. Ngada2 le plak aku ni. *_____*

Sempat lg ni print screen muka dia ble web cam. hahaha! xmenahan. Rindu punya pasal. syg awak wlpun gado bagai nak rak baru2 ni. Tp, tu sume d u g a a n !!!!

Aksi Pertama : Senyumanmu!
Aksi Kedua : Ke"gigit"an jarimu.
Issssh!! Mcm bebudak je abg ni taw.

Aksi Ketiga : Ke"serius"an mu!
Mampos aku kalu dia taw aku distribute ini gambar. Hehehe! Xpe! Xpe! Pemes free ni. sape nak bg dah mcm ni kan. hik3. *______*

Saturday, December 19, 2009

Demam wayang keee...?

Benarla kata org, kalu hati kecewa, mcm2 kte nak wat tuk ilangkan segala kekecewaan tu. Smpkan nak korbankan duet pun sanggup! ye ke? ~huh! dh kena batang idung sndiri baru la dpt rasakan peritnya tu. baru agree apa yg org selalu cakapkan tu.~ org len mungkin lain caranya dr aku ni tuk happykan ati tu balek. =) Aku ni kalu nak tgk wyg agak susah, melainkan ada insan2 yg baek hati nak lanje. yg tu aku laju. anytime! leh je kalu nak bawak g tgk wyg. hehe. save tol aku ni kan. taktik baek punyo! Lg satu kan, actually ati ni dh parah, ditambah lg dgn kebosanan yg melampau ble duk kat johor ni, dgn weekend xtaw nak wat pe, memg cocok banget la kalu aku huhahuha ngn teman2 ssperjuangan aku yg bagai mati kutu duk kat johor ni ha. Org len duk syokk cuti, tp kami yg last year student ni terhegeh2 nak siapkan PSM (Projek Sarjana Muda) dgn jayanya. huhu. tp mcm xjalan sgt la. tu yg failed tu dtg awal2. still duk melayan FB laa.. game la.. movie laa.. layan lagu smp lentok bak kata org. hehe. Oleh itu, aku n kawan2 bercadang tuk lakukan aksi yg agakk berbeza, iaitu nonton wayang smp lebam. memg lebam la coz kopak!!! haha! time duet ngah kering ni la, dtg la idea2 yg sgt bernas tuk menghabiskan duet.

Pas dh decide nak nonton wyg, hmmm.. pk lak citer apa yg patut diserbu. teros search tenet, padahal masa tu dh nak dkt kul 7 malam. apa punya plan la ni. malam2 buta baru terPK. search la kat laman sesawang, naaaahhh!! yg ada sumenyaa lewat2. plg ok kalu nak tgk pun kul 10.30 malam n 10.45 malam. Nak tgk new moon pd mulanya, tp ada 1 kawan yg xlayan sgt citer omputih. pas pk punya pk, apa lg..pilih Santau. nak tgk My Spy konon2 nak happy2 la kan coz dh terluka tp hhmm..dah terlajak waktu. ye la.. plan pun di ujung2 waktu. nasib la. Tiket santau kul 10.45 malam. hahaha! lantak ar. layankan je la.

Kesimpulannya, pas tgk citer ni. not bad la.. layan la wei. seram xde la sgt. tp mayb tgk memalam kan, kena peluk gak ar member sebelah. jerit tu ada la gak. hehe.. malu malu. rahsia dh terbongkar yg aku ni agak penakot. blushing.... *_____*. ada gak scene yg wat aku gelak. hehe. Putri Mardiana pandai la berlakon, even baru kan. Esma daniel usah cakap ar, memg la berkesan wataknya. dia la yg ske wat lawak tu. hehe. Aku xreti la nk bg bape bintang kat citer tu, tp oke la kalu korang nak layan. g ar..

Oke! disebabkan aku nak sgt tgk citer new moon, at last, dpt gak tgk! yiihaaaa. g ber5. ni pasal tggu kengkawan yg nak tgk sgt la. diorg balek kg tp nak tgk ngan kitorg. so, decide la kami ber5 g ari rabu lepas. Nak taw x, harga yg kami dpt adalah 5 hengget. mak aiih.. murah gle! xpenah aku dpt tiket semurah itu. senyum gle arrr kami ber5. hahaha. siap leh tambah pop corn plus air lg tu. dh murah kan. diorg kata dh ujung2 tayangan, tu pasal la murah. dh nak tersingkir dr pawagam. sket lg nak kuar carta. panggung dia agak kecik la. tp not bad la. comfortable je.

New moon ni pd awal2 citer amat la perlahan.. adooyy!! aku lak nek bosan. but, at d end, oke la. baru la nmpk sket lajunya citer ni. Tp kan aku sgt simpati kat Jacob, adooyyy!! cinta xterbalas. Dh terang2 Bella nak kat Edward je, nape la dia nak kat Bella. meh cni Jacob, meh cni.. biar cik wana yg xkawen lg ni rembat jacob. hehehe. tp xleh xleh!! Jacob muda agi. hehehe. berangan la ko wana ooii. apa salahnya kan..?? hehe.
Tu laa dia aktiviti d parit raja, batu pahat, Johor yg amat membosankn ni. huh! Ari ni lg la bosan coz tggl be3 je dlm umah ni. dgn enset xde, uwaaa. aku leh jadi gle! Apa aku nak wat ari ni weii..?? Tulun.. Tulun..

Friday, December 18, 2009

.Salam Maal Hijrah.

Salam Maal Hijrah buat sume umat Islam d seluruh dunia. Setelah sekian lama aku senyap je, aku tulis balek citer kat BLOG ni. aku xtaw la. ble aku rasa sedih, sepi, mst BLOG ni gak yg aku cari. huhu. ironi sgguh idup ini kan. aku selesa kot nak luahkan sume kat cni. rasa ada lg kawan2 yg sudi membacanya. =) Tahun lepas merupakn tahun yg sgt mencabar bg aku. xkira la dr segi study ke, hubungan ke, achievement yg aku wat ari demi ari... amat mencabar! smpkan kadang2 aku dh rasa give up sgt. tp ALHAMDULILLAH, berkat dr supporting kawan2, family, yg tersyg, aku dpt harungi sume ni. aku kuat. xde la aku menggelabah sgt. Tahun ni aku berhijrah dr 1 sem n smp ke last sem. Mst aku akn mengharungi waktu yg plg mencabar lg bg mencapai fasa kehidupan yg lbh tggi. mampukah aku? bolehkah aku? kuatkah aku? aku harap aku boleh. Macam slogan Malaysia Boleh tu la. smbl mengangkat tgn "Wana Boleh!! Wana Boleh!!". Azam baru, pengalaman baru, fasa baru, sem baru, maybe umah baru, adakah akan ada kekasih baru.. oopsss..terlepas lak, aku harap aku dpt wat the best among the best that i can do. Amin. Doakan AKU ye. hope all of u doing d same thing n i wish gud luck. b tough for the future.