Saturday, August 22, 2009

Pelik tapi Benar!

ari ni adalah last day aku cuti! huhu. padahal esok wei! *tipu!*
anggap la last coz jap agi aku suda mau berangkat ke KL dgn menumpang
bas PLUSLINER! kali neh malas mo nek bas TRANSNASIONAL *tuka angen!*.
n seterusnya, keesokannya (bape byk NYA daaa!), aku akn gerak ke JOHOR.
tempat yg plg tertekan dalam idup neh! *for this moment lo!*
mukadimah semata2! wink *_______*
.
.
.
the full story!
apa kesnya tetiba de gambo ikan?
teman bukannya nk menjual kt cni, tapi just nk bg taw yg
teman suke ngan ikan. *eee..? mst tu la reaksi pertama korang kan?
sume pelik, ape ke hai nya ngan budok wana ni. dh buang tabiat ke pun?
tu la relatednya dgn tajuk entri pd kali neh ye tuan2 n puan2!
PELIK tapi BENAR!
.
.
.
ni bukan apa, just nk kongsi INFO yg xde beri pape sound effect pn kt korang.
persoalannya, korang ada x mcm suke bau2 pelik..??
.
.
ada sesetengah org kan dia suke bau yg xpenah org len suke.
mcm de member aku ni, dia suke bau rumput lepas di"mesin".
dia suke ngn air hujan kalu xsilap aku. kalu xsilap la kan. byk makan semut, lupe!
n mcm aku de dengar kat dalam TV/paper. ntah! aku pn xigt sgt,
ada budak ni. budak kecik agi taw. dia suke ngn bau PETROL.
perrgghh! lg hebat kan budak tu! kes berat. haha!
**mak bapak dia kaunselor dia kaw2 punye!**
.
mcm tu la gak ngan aku. suke ngan bau ikan. yg fresh la ye. yg busyuk2,
hanyir xhengat tu, aku pn xsanggup!! yeekkksss!
kalu masuk pasar, memg aku suke sgt ble lalu kat FISH area!
*selalu g pasar ke pun? curiga lak ngn statement berani mati neh!*
memg terlalu teruja g2! haha. tu la hakikatnya.
bau dia len mcm! rase de 1 perasaan yg best je ble bau.
rase nikmat!! ~WOW!!~
ahaaakkkss. tp tu la yg aku rase. just nk share kt korang.
so, ada korang yg pelik mcm kami x?
apa yg korang suke bau? especially bau yg pelik la ye.
tamat suda!

Wednesday, August 19, 2009

Kesah Heroku, mr Pak Din Comey

Boy Vs Girl??
Man Vs Woman??
Father Vs Daughter/Son??
penat dh cr gmbr berkaitan, kre jmpe yg ni je. oke la kan?
MOOD si penulis blog : Suam2 SUKU! Xoke sgt la wei..!
.
.
for the moment, kte skip pasal boy/girl @ man/woman k.
yg aku nk highlightkan kat cni pasal d last one.
Father VS Daughter??
jgn vs vs vs selalu, kang org kate derhaka pd mak bapak. xbau syurga lak kang!
y? y? y? (bg sesapa yg rase diri tu omputeh)
ataupun nape? nape? nape? (xdilupekan tuk yg berbangsa melayu)
hehehe. pala mengong dh mai dah. ngeee.
kte teruskan dgn zaaaasss.......................................sss
.
.
.
ni berdasarkan kesah benar k! n yg penting, aku nk highlightkan lg
kt cni citer ni adalah pasal si penulis blogger. cik bibah. oopss!
(marah lak kawan aku nanie!) ~pasal cik wana meletop tu la.~
dia nk citer pasal karenah abah dia, sape lg kalu bukan PAK DIN COMEY.
abah, ble nak open table abah, dh puji melambung dh ni.
mana da org cakap abah diorg comey, encem segak bergaye mayb la ade.
mark up lebeyh tuk abah tersyg! ~jap lg nk citer pasal dia la neh!~
hahahahaha! gelak jahat gle b*** punye!
.
.
kesah ni bukan la berniat nk memburukkan pak din, iaitu abah aku.
tidak sama sekali!! cuma aku nak melahirkan rasa xpueh ati aku.
ada sedikit xpueh hati. "sket je bah. ana nk bau syurga lg ni!! hehe."
benda ni dh lama terjadi, since dr dulu lg. cuma si penulis blog bukanlah
mulut celupar, maupun becok. so, benda ni diperam abis2an, smp la 1 saat
(ari ni, 19 OGOS 2009), dia dh xsanggup dah.
lebeyh2 lg bukan dia sorg rasa mcm tu, akak dia, n abg2 dia tu pun rase
benda yg sama. mcm kesalahan berat sgt je yg pak din wat kan..?
.
.
sabar2! bukan teruk sgt pun masalah ni, cuma agak terEMOSI lebeyh ari ni.
ni actually pasal rampas merampas remote control.
bukan kete control, tp TV! TV..?? ~plik ke?~
hahahahaha. aku taw korang gelakkan aku kan.? xpe la! aku redha.
.
ISI PENUH CITER INI
.
citer dia mcm ni (dh separuh entri tp baru tajuk je kuar! sabar ye..*___*)
abah aku tu antu TV. bak kata 24 hours, dia aje yg nak duk depan TV tu.
leh dikatakan, dia CONQUERE abis la TV. smp kami ni, anak2 dia
(xmo aku je yg disalahkan nnt. hehehe!) xsempat lgsg la nk tgk TV.
hebat kan dia...?? mentang2 la dh memg abah, taw2 lak dia nk guna
kuasa VETO dia tu. huh! aku sbg anak, kena mengalah.
yg tu aku oke lg, tp ble dh 24 hours nk tgk SUKAN je, apa lg.
berasap arr aku kn. bawak2 la tgk hiburan, joget2 ke.
ni x, kejap kang bola sepak (oke lg), pastu tenis (blh lg), tp ble
masuk golf, bola keranjang, snooker, tennis, lumbe beskal, addooyy!
abah, udah2 la tu abah. jom la layan HBO ke, CINEMAX ke. cter melayu ke.
bosan taw x. naseb bek dia xtgk citer katun. kalu x, haru-biru
jadinya. aku pn xnak lukakan ati dia (ati org tua sensitip sket!),
join la tgk. hukhuk. naseb bek la aku jarang2 balek, kalu x, sob sob!
cian kat akak aku la. selama2nya duk kat cni (Umahku, Syurgaku).
smpkan 1 ari ble abg2 aku balek kan, diorg pun dh gelak. haha!
kena beli TV lain la jawabnya nnt ble dh pindah umah baru.
diorg pun dh xsanggup agaknya ye coz xde can nk menikmati
hiburan di umah. br korang taw perasaan kami kan.
gelakkan mereka!! hahaha. hihihi. huhuhu.
tu la dia alkesahnya pasal abah aku punya karenah. hehe.
yang penting, kami sume sayang abah!!! Muah! <3
SEKIAN!

P/S : Key Pad Huruf "K" aku tercabut mase wat entri ni. huhu.
nk kena repair la plak! ganas sgt ke aku taip??

Tuesday, August 18, 2009

I'm so depressed!!


Nape kah muke aku sedemikian rupa? ~gambar semalam ktka mood oke! tp??? skg?? begini k! =(
ari ni aku rasa mcm dirasuk setan? sume benda cam xkena je! ~agak2 mcm nk marah pn ade! nk nangis lg la ade! huhu. rasa cam xsedap badan pn ade.

korang rase aku dtg bulan? oh NO! NO! NO! ~korang memg salah sama sekali!~ tu sume hanyalah tekaan semata2!
actually, if korang xtaw, aku lg xtaw! aku cume merasakan 1 perasaan yg cukup asing bg aku. aku kan ceria orgnya, xkan la aku leh lak nak marah2 org. tu bukan aku.

kalu korg nak taw kan, nk wat entri ni pn sbnrnya aku dh malas, rasa cam nak hempuk3 laptop ni bg berkecai ataupun retak beribu2. (smp mcm tu kah aku?) ~nasib baek aku waras lg. haaa. naseb bek tu taw! kalu x, memg aku nanges d kemudian ari la. mana nk cr duet beli laptop baru. ngeh3! (mcm mana aku leh ngeh3! oh tidakk!! my DEPRESSION is over limit!! sblum pape berlaku, bek aku blah dulu ek. so, today, i'm OFF from everything. nak layan perasaan gle ni kang, lama2 aku jd xsiuman! sob sob!

Monday, August 17, 2009

Nape perlu mengeluh?

Skamu.com - The only place for Myspace icons, Orkut avatars, and profile codes

Mengeluh? nape kte perlu mengeluh?

eeeee.. aku xske ble jd mcm ni? even dr dri sndiri pun, aku

rasa len mcm, nk marah je ble dengar. ni kan ada org yg mengeluh kat aku.

mayb kadang2 tu, dh memg dh jadi tabiat dia nak mengeluh. but, aku harap

pd sape yg ske sgt mengeluh, belaja2 la kawal diri korang tu. =)

bukan pe? kalu xske nk wat sesuatu keje pn, mcm xnak sekalipun, xperlu

nak mengeluh smp mcm tu sekali. just xplain yg

"aku xnak wat apa yg ko suh?" - abis citer!!



aku xnafikan yg aku ske gak mengeluh, tp ble dh abah aku tegur, aku dh

cbe elakkan dr mengeluh. aku rasa benda ni akn wat org kat sekeliling kte

jd xselesa, dr nak wat keje, jadi cam xbest lak dh.!

so, mulai skrg, kte cube kawal diri, jgn jd mcm ni dah.

mengeluh ni xbaek, kte kena ikhlas dgn apa yg kte wat k.

(igtkan kat diri sndiri gak! -_______-)

Sunday, August 16, 2009

Sis atau Akak?

Sis @ Akak?
(gambar cun ni diambil semalam, masa g PC fair
kat Stadium Indera Mulia, Ipoh, Perak)

menu berkhasiat pd ari ni, 16 August 2009! =D

masakan untuk ari ini. dh makan dh pun! ~perlukah dihebohkan?

actually, mcm xde motif kan, tp anggap2 je la ade ye!


oke! allu every1. my fren. my beloved bloggers fren. my followers!
sumenya penting oke! xde sape yg xpenting!
actually, aku baru je pas masak, tu sbb tetiba kuar pic kt atas ni haaa!
jgn igt xde point, tp mst ade! xske wt citer2 xberkaitan ni.
hahaha! (citer yg berkaitan tajuk entri akn ke udara sbntar lg ye!)
.
.
.
sbnrnya aku kempunan sgt3 nak makan sambal udang petai.
that's y tanpa segan silu, aku mcm lipas kudung (tetiba lak dtg mood RAJIN),
msk dapur, n tlh memasak sambal udang petai + masakan2 yg lain.
(spt yg tertera spt gmbr d atas.) hehe. rajin kan aku? rajin kan ari ni?
~bertuah sape yg memiliki aku taw!~ mcm promote dri sndiri jek?~
memg aku ni peminat fanatik petai. kalu nk dibandingkan petai with d other
ULAM-ULAMAN spt jering n seangkatannya, PETAI jugak la
yg akn menjadi pojaan hatiku! love u my mucuk2 petai! *___*
.
.
.
beralih kepada citer yg sebenar. d main story!!
.
td tu cume iklan sebentar. bkn rehat sebentar bersama kit kat,
tetapi rehat sebntar bersama petai! hehe.
.
korang mst tertanya2 kan apa la relevannya tajuk entri aku kali ini.
betapa musykilnyaa aku hingga menjadikan SIS @ AKAK sbg tajuk entri.
tajuk besar tu....!!!!!

mst ramai d kalangan korg yg mungkin seusia dgn si penulis blog ini?
atau berumo agak lebeyh sket dr adek2 yg join BLOG ke, MS ke, FS ke,
FB ke, TAGGED ke, TWITTER ke? YM ke???
aku nk citer pasal panggilan yg diorg pggl kat korang ble contact
melalui web2 connecting people spt d atas. hehe! suke suki aku
je ckp web connecting people kan..?? haha! belasah je la labu..

mcm aku kan, aku xske ble org pggl aku sis. perrggh! cam URBAN gle ar.
padahal aku hanyalah gadis kekampungan yg xsesuai sama skl
jke panggilan itu digunapakai ke atas aku. huh! mcm xshesuai g2 taw!
aku selesa lg kalu bebudak (adek2 aku tu) just call me akak.
nmpk laa kemelayuan sket kan...?? br arr shesuai ngan aku
yg xbape nak moden ni. aku rasa mcm rapat je if diorg tu panggil aku
akak. nmpk cam dh lama kenal. memg ske arrr! sis tu mcm xbesshh!
~ni hanyalah pendapat aku je semata2! kalu korang ske dipanggil sis,
it's up to all of U! aku xde la nk halang pun. sape la aku nk halang2 kan.
HIDUNG xmancung, PP tersorong2 la plak if aku halang! ~
tp, bg yg adek2 aku yg dh sedia dr dulu call me sis, memg aku just
tutup mata je la. biar la diorg nak panggil mcm tu. mayb diorg dh selesa.

aku rasa mcm tu coz ble kte face 2 face nnt, xkan la nk pggl sis.
hahaha. geli geliman aku kalu ada org pggl aku mcm tu ble jmp aku.
tp, kalu laki pggl, mcm xpelik kot. coz aku anggap diorg poyo.
hahaah! gelak sama dia. gelak sama dia.
.
.
.
tu je la luahan ati aku! kalu sesapa yg terbaca ruangan ini n berlainan
pendapat dengan aku, xmo la sensitip2 ek.
aku mintak maap! tmbh3 dh nak dekat pose ni. xelok wat dosa bebnyk.
SEKIAN.

Saturday, August 15, 2009

Bila cik wana pegang mic?

Cik wana pegang mic..?? hahaha.. mcm lawak la plak. mst korang tertanya2 kan..?? =p sedap sgt ke sore minah ni smp leh pgg mic. terang2 lak tu tunjuk d khalayak ramai..??? hahaha!
Sbnrnya kan, sore dia sedap sket la drpd katak bawah tempurung. n kurg sedap sket pd ct nurhaliza. uuisssh! jgn terkejot ek..?? ~dia xpenah tipu wwwoooo!~ (tp dia berangan je lebey!) huaaaaaaaa... huaaa.. huaaaaa.. pic mengancam kt sblh ni diambil mase g karaoke bersama2 teman2 kat BP Mall, Johor baru2 ni. masa ni tetiba teman2 tp mesra kawe (Yan, Shabib n Shada~siap highlightkan nama korang lg taw!) ajak g melolong/melalak. ilangkan stress la konon! ~padahal masa diorg ajak tu, kawe tgh masak tuk makan malam. smpkan xsempat nak makan taw!! huhu! karaoke xok punya pasal la ni! ble balik karaoke, aku apa lg, dgn kebulur kan, makan laa sambal tumis telor tu.. nak dijadikan citer, masin sambal tumis tu! ~aku nk salahkan geng3 karaoke aku tu! cisss! sbb korang, hancuss aku masak malam tu taw!. chhuuuppp! citer pasal masak le plak kuar...dh OUT of d topic neh! hehe.


oke oke! ~kte beralih pada tajuk asal ek~ bese la aku, kalu duk menaip, citer jd kacau beliau.. haha! trademark tu aku curik dr lecturer aku dr indon. nk sebut kacau bilau tu jd kacau beliau..?? ~ lawak kan? lawak kan?~

actually, karaoke ni dh leh dijadikan hobi aku lak d masa lapang. bkn pe, dlm sebulan ni, berkali2 aku join kengkawan, BF aku g melalak. padahal sore xde laaa sehebat wana. haha! pepaham sndiri la ekk..?? aku xtaw la pasal pe aku ske sgt3! dulu bowling, memg gle! skg karaoke lak. oke la tu kan? at least, aku xde la wat keje xberpaedah kan, melepak yg bukan2.! ~mintak dielakkan!


aku nk tambah sket la pasal topic karaoke ni. korang nak taw, mase kat BP mall tu kan, tu la 1st time aku nyanyi kat dlm bilik cumel yg sume org pggl "karaoke jamban!". napekah namanya sebegitu rupa..?? xmanis rasanya dipanggil begitu bukan? hehehe. tp aku taw, mst ada citer dolu2/sejarah yg menyebbkan bilik karaoke yg cumel itu dipanggil "karaoke jamban". =) rupe3nyaa kan, fenin2 lalat aku masuk dlm tu! xde privacy, coz crowded with people around our room. rase xaman aku nk nyanyi taw! ~padahal segan coz sore xsedap mana ble melalak tu! hehhee. nk wat adegan spt joget lambak, goyang inul, tarian inang sume dh kaku. kaku abis 1 badan!!! malu sssyyiiooootttt! nnt budak2 yg encem lg cumel tu tgk, auuwwwww!, jatuh saham i taw.. ahaakkss.. (tetibe lak gedikss!)


tp pas aku nyanyi kat dlm tu, aku prefer karaoke bilik laaaa.. more challengging n more private! tu yg penting sbnrnyaaaa. hehe. oke laaa! korang prefer yg mana..?? mst mcm aku gak kan..?? kan kan..?? so, wat la keputusan yg terbaek lg bijaksana ye!

CHIIOOOOWWW BEBEH! =p
^______________^

Friday, August 14, 2009

MC just for me! =p

**kegembiraan kedua2 hamba ALLAH**
.
date : 12 August 2009 (rabu)
venue : taman bukit jalil
time : around 5.30 pm
.
that day, aku n wah ngedate stlh hampir 3 mggu xjmpe.
rindu bukan men lg. huhuhu. **sob! sob!**
tanpa di rancang, baju kami leh plak t'matching. itam-ijau!
uuisshh.. memg tarikan kimia biologi fizik kami amat kuat skl. hik3.
ske ske ske ske tahap tuttttttt... ahaakks.
.
yg aku terharu sgt3 n appreciate sgt3, dia MC sbb n jmpe aku.
actually, memg la dia xbape nk sehat, 2 ari sblum tu lg dh.
tp, xde la smp xnak g keje. tp, sbb aku, dia sggup gak luangkan
masa dia tu tuk aku. haaa! mana lg nk dpt org mcm ni kan.
mana la aku xsyg lebih kt dia. memg silap arr nk tgglkan dia. =D
.
actually, kami nk luangkan kejap je coz dia keje, tp sbbkn dia MC, so
plan kami teros jd xbtol. hehehe. xtaw nk g mana.
at last, kami g makan kt kelana jaya, coz dua2 dh kebulur.
(dua2 xsehat sbnrnyaaaa) ~ terang2 lg nmpk wah xsehat la.
dgn muke dia selekeh je, cian dia. tp terpakse melayan awek dia
yg manje xhengat ni. hehehe. ~aku la tu!
afta that, we all g taman bukit jalil, nmpk sgt kami xde arah tuju.
ntah mana la kami g tu kan. hik3.
smp sana, mak aiihhh, lenguh kaki den ni haaa, bkn men besar lg
taman bukit jalil tu. dh la baru makan, nk jalan pn dh mcm kure2 la jadinya.
naseb bek ramai org, kalu x, mau ngesot2 aku kt c2.
tu diaaaa, bukan men pemalasnyaa aku kan. terserlah sudah!!
.
kat tmn bkt jalil, aku snap pic manyak2. ske kehijauan kt c2.
aku rasa c2 tempat joging3, so pd sape2 yg rasa mau kurus, udara
yg nyaman, tanpa hiruk-piruk kota metropolitan, just go there.
leh pusing taman tu smp lebam!
.
pic2 yg aku dh short-listed tuk tatapan umum!
.
besar gle arrr tmn tu! naik turun bukit, abis cair make up aku taw!
ske kehijauan kt c2. freshy bebeh! ~aku nmpk ijau kan?
mke my mucuk yg kureng sehat. chantek kan view kt cni..?? xperlu g bkt tggi dah. hik3!
love u! thanks coz spend ur time just 4 me my dear.
.
pas dh g lepak2, spend masa berborak smp penat, kami
gerak g karaoke! nyanyi arr smp puas.
at d end, kami g makan KFC. aku lapar, tmbh3 masa tu ujan.
memg sodap kalu dpt ayam grg KFC. hehehehe.
kenyang tp xabisshhh pun. coz ikut nafsu.
aku nasehatkn kt korg, kalu dh kenyang, jgn ikut nafsu
nk makn benda len lg. kawal sket. jgn contohi kami ye.haha!
.
aku bahagia pd ari tu! dgn ati yg berbunga2, aku pulang ke ipoh!
.
p/s : aku kat ipoh dah, smp dgn selamat! -_____-

Wednesday, August 12, 2009

.setelah sekian lama xjawab tag.

tagged by ana ~my new pren~
.
.
Tag bertindak mengikut arahan????
.
apa ke jenis punye tajuk la tag kali ni. aku rasa aku ni jenis
yg sgt sgt sgt mengikut arahan. tp aku lebih ske dikenali sbg SKEMA.
chhheewaaah! mcm bgs sgt la ble jd skema kan. nerd je! =p
kdg tu arahan mcm xleh terima pakai pun aku polo.
aku ni lurus bendul ke hape ni? atau memg lurus sgt pn. hehe!
pape pun, aku akn jwb tag ni dgn se"SKEMA" mgkin.
.
oke! kte teruskn dgn soklan2 yg pedas, lucu, mencuit hati,
mencabar IQ, yg menyentuh sensitiviti masyarakat umum.
HERE
.
.
Here
.
1) Nama timangan anda
timangan mcm xde. tp kawan2 pggl wana, sha, nor je xde lg.
family pggl adek. bf pggl syg. so, yg mana 1 idaman kalbu?
hmmmm...
2) Anda seorang yang
jujur! setia! ske gelak! kuat majuk! sensitif! emo lebey!
xske marah2 tp panas baran tuk org tertentu!
3) Lagu feveret
yg slow2 . melayan perasaan. kalu blh, yg leh titis air mata arr.
bak kata org, tangkap lentokk ar. hehehe.
4) Makanan kegemaran
ske makan! so, xtaw prefer makan yg mana. sume balun!
asalkan kenyang n yg HALAL taw.
. nasik lemak . sosej . laksa . nasik paprik .
5) .................-->sila tanya hua sheng...
apa punya soklan la ni. (yg ni aku xleh ikut arahan ye!)
aku blum masuk class bahase cina agi. nnt dh taw, aku akn bg jwpn.
kalu sggup tggu, dpt la jawapannya nnt ye.
6) Warna kesukaan
prefer coklat (walla! ~dh bayangkn kek coklat, aiskrem coklat tetibe)
pink pn lawa gak! nmpk chantek je kt mata ni.. ngeeee.
itam putih kehidupan pn ske gak!
7) Benda yang mesti ada dalam beg
purse (duet wwwooo! penting banget!), make up (pape je la!)
enset (nyawa d dunia!), tisu, aksesori. IC, Lesen n sewaktu dgnnya!
8) Kali terakhir anda menangis
yesterday! xnak igt dh detik tu! ~skg dh ep2 go lucky!
9) Sikap yang buat anda strezz
org yg ske push! xske3! mcm nk bg balek org tu stress. hehe! ~jahat!~
hajat xdituruti! stress idup! huhu.
10) Tag 6 rakan anda!
cik nanie chap yuazlida jijie dahlia kak jue
.
rajinnya aku kan ari ni. hehehe.
esok balek cuti mid sem! ~yiiihaaa! - sempat lg tu kan....!
sekian!
=D

Monday, August 10, 2009

Cuti tergempar!

S bukan nama sebenar!
.
adakah si dia penghidap H1N1 yg suda @ yg makin serius?
atau sekadar bergaya dgn mnggunakan mask?
atau ambil langkah2 keselamatan sblum terkena virus tuttt** itu!
.
berita tergempar ni kami terima lewat petang td. (berdebar2 la konon
pada msa tu! ~hahaha!~ xleh blah!)
memg begini la kalu ada kaitan ngn cuti. student? cuti? student? cuti?
memg sesuai sgt la kombinasi kedua2nya. (skema sket!)
mana xnya, cuti kami (spttnya next week), tp disbbkan
atas dasar2 H1N1 yg menyerang segolongan besar manusia d alam
fana ni, maka dgn itu, diisytiharkan bahawa ari cuti sempena H1N1
jatuh pada........??
.
jeng...
.
.
jeng...
.
.
.
jeng.....
.
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
pada tanggal 12 Ogos 2009 bersamaan ari rabu
.
Yes! Yes! Yes!.
.
memg berita tergempar tol laaaa.
xsangka cuti ditambah bbrp ari lg.
kami sume melompat kegirangan kerana xpayah nak berperah
otak nak mengadap TEST mggu ni.
yihaaaa!.
adakah berita ini berita gembira wat anda..??
~mari kte renungkan!~
jgn renung lama2 ye, pesanan dr penaja!
.
yg pasti, aku n geng3 aku happy gle!!
tol x kawan2?
=)

.Berkawan biar seribu, berchenta biar 1.

Tajuk entri kali ni agak sensitip. especially bg sape2 yg pasang byk.
hahahaa! sape yg makan cili, dia la rasa pedasnyaa cili tu. xkesah cili apa pun. cili padi
ke, cili merah ke..cili bangla ke. cili omputih ke, cili india ke. yg penting, sape yg mkn
cili tu ek!
.
point aku kt cni skg, bukan pasal cili, bukan pasal sape yg makan cili, bukan pasal
chenta hati korang, tp pasal persahabatan!. uuissshh. tetiba lak aku kan
nk citer pasal bebudak mereng (kecuali aku) pd entri kali neh. hehehe..
bukan pe, xde kawan, sape yg nak hiburkan kte, dgr cite sedih n bersama
kte masa tawa n nangis...!!
cayang korang bebanyakkk... =) muaaaaahhhhhh3!
.
taaaaraaaaa. ni adalah pic kengkawan aku kat UTHM. bebudak umah aku skg ni!
masa ni yan (bertudung itam, depan skl) lanje 1 umah makan McD.
moga2 murah rezeki ko yan. pasni open2 la table tu lg ye. rasa bessh je kalu
mcm ni selalu yan... hahahaha.
.
9 (sembilan) budak itam!!
.
spend masa ngan korang adlah saat yg plg manis dlm idup aku taw.
even korang mcm2 pe'el, tp best arrrrr. terhibur sgt3! caring korang tu.
lawak bodo korang tu wat aku gelak smp pecah perot. (amik ati sket!)
.
Antara aksi2 menarik yg sempat dirakam!!
pemain pro-tang tang tang!
ngan as yg petah berkata2! ngeeee. (sbnrnya nk ckp byk molot! gagagga)
.ngan yan yg dia bajet cute lebih lak dr aku.
. aku (cik wana) yg comey! .
.mya yg Xcomey!.
.shada yg suke sgt!! xpaham aku!.
.minah kelate (left:ida, right:chena). pakar pemakanan!.
.sengalness sal n shabib.
.
ni la dia muke2 ceria kwan2 aku, pasni dh susah laaa nak jmpe korang.
maksud aku pas konvo. sonok sgt duk serumah ngan korang.
this is a beginning!!! hopefully, kte akn lebih paham diri msg2 pasni ek.
korang memg ceriakan idup aku yg sll mendung ni.
waaahhh!! ayat novel dh kuarr... hahaha. (xleh blah punya wana!)
.
aku sayang korang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
: love :
wana comel!!

Sunday, August 9, 2009

Demam dalam hiburan..

.
Farah AF n my beloved Zahid
.
.
Achik n Nana
.

.
cik wana yg xsehat! =(
.
Salam ceria sume blogger ye! actually, aku xde la seceria mana memandangkan
keadaan kesihatan yg xmengizinkan. huhu. sob sob. =(
demam package skl ngan batuk, selsema. memg xmenahan. xlarat!!
adakah aku suspect H1N1...?? owwhh tidak!! mintak dijauhkan.
last thursday aku dh g check kat PKU (pusat kesihatan universiti), doc kate
aku nak ke arah demam. tp nak ke H1N1 memg xde la. fuuuhh!! lega je
aku dgr. memg aku suke la ble doc dh ckp mcm tu.
tp dia bg la aku ubat n vitamin. kataNYA aku lesu.
tp kan.... pas jmpe doc tu, aku rasa aku makin saket laaaa. sob sob.
pesal ek..?? uwaaaa. dh la asgment berderet2. huhu.
so, sbg langkah berjaga2, sok aku nak g lg PKU.
takot btol2 suspect H1N1. =)
.
wlpun demam, tp smlm kan aku g pesta konvo. hehe.
tambah2 malam smlm ada artis dtg wat konsert kat Padang UTHM. memg ske!
especially, yg dtg tu zahid AF. aku memg ske la dia. memg nak ke
arah Fanatik!!! tp blum lg taw. hehe. masa AF2 dl, bkn men fanatik g2.
ahaaakkssss.
konsert smlm tu sempena ngan Konvokesyen UTHM yg ke 8.
ant artis yg wat performance, Zahid n Farah AF, Achik (Spin) n Nana,
Ramlah Ram, Zack (Kool). Konset ni under RTM n Johor FM.
yg pasti, zahid memg best, sporting sgt2. xcukup n xpuas hati dgr dia nyanyi
3 lagu je. kalu leh nak manyak2. yg best lagu cik mek molek. hahaah!
siap geleeeeekkkk woooo! rasa mcm nak nek pentas, gelek skl je.
fuuuhhhh! wana fanatik ke...?? tidaaakkk! hehehe.
zahid comel laa. kecik aje. 1st time tgk dia LIVE! ske ske ske!!
.
farah memg cun, sgt cun!! kurus je. tetiba lak mengidam chantek
mcm farah. hehehehe. tp dh terlambat!! coz kulit xlicin mcm Farah. huhu.
nana pun xkurang gak, manis n cute aje dia. rambut dia pendek! tp lawa. ngee.
kak Ramlah pun lawa gak. tp badan xde la lawa. hahaha. jahatnya aku!
=(
oke laaa. aku nk bg taw tu je. aku ske zahid! not bad la diorg.
ntah ble la ada masa nk g tgk diorg LIVE mcm tu kan. memg xkan la dh. hehe.
oke! wish me oke from fever or H1N1 k.
Amin!!


Wednesday, August 5, 2009

Sampainya atimu...

Nak citer pasal masa aku amik lesen ari tu (br je praktikal).
1st aku drive kete tu weeii. memg nervous gler arrr aku.
Xsangka aku dpt drive. tp ada org jaga2 ar kt sblh tu kan. hehehehehehe.
yg aku xtahan masa aku belaja tu kan, ada ke pak cik yg ajar aku tu cakap
mcm ni kat aku. "Saket jantung saye ajar awak!!!!".
adddooyy.. smp atimu wahai chekguku (pak cik tu laaa)!!
terok sgt agaknya aku ni kan. cian pakcik tu nk ajar aku.
sob sob -________-
aku akn cbe tuk xwat pak cik tu saket jantung dah. huhu.
sengsara agaknya dia kan.
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrgghhh!!
~berjayakah aku..??~

Monday, August 3, 2009

Mengimbas kembali...



Ari ni aku rasa mcm emotional sket la. sket2 mcm nak terasa. ntah la. ati p'puan la
katakan! ceeetttt! poyo sket la plak aku ni kan. huhu. ~emo lebey!~
.
.
actually, dh 2 mggu aku xjmpe wah. rasa rindu la plak kat dia.
mana xnya, sblum ni sll sgt kami jmpe. leh dikatakan every weekend.
so, today, tetiba lak aku nak mengimbas kembali kenangan kami bersama.
masa awal2 sem ari tu la. especially on my besday. hehe.
mcm mana dia layan aku n celeb besday aku. rindu sgt saat2 mcm tu. memg rindu!
.
.
haaaa! mst sume xtaw kan yg besday aku dh lepas. pd sape2 nk wish,
memg korang dh missed laa that day. aku xdpt on9 lama kan, so xdpt aku
nk heboh2 besday aku tu. huhuhu. xdpt la aku nk kumpul hadiah dr budak2 blog.
hahaha! krenya korg memg nasib bek arr xkena pau ngan aku yg sememgnya
materialistik ni. hik3! =) =p =D besday aku 7 Julai 2009 ari tu!!

.
ni la rupa kek aku yg wah bg. "Happy Besday Sweetheart". romantik x? jeles x?

yg satu lg tu housemate aku yg bg. bessshh! "Happy besday kak wana sweet 25".

sweet la sgt aku ni kan. hahaha. lawak la bebudak ni sume. ngeh3!

.

.

pastu, kami spend kaw2 punya the whole day makan kat SEOUL GARDEN 1 UTAMA.

memg besshhh ar makan kt c2. makan je pape je smp kenyang! fuhhh!!

sedap lak tu. aku suggest kat korang, ramai2 serbu restaurant tu k. hehe.

.

g shah alam lak tu. jalan2 kt sana. memg jalan2 sgguh2 kalu ngan dia.

rindu u laaaa wah.

rindu.. sob sob! =(

.

p/s : sorry arrr.. cte tergantung. tetiba mood xde nak teruskan....

Sunday, August 2, 2009

Alkisahnya.... =(

TM..?? mst sume org familiar dgn nama ni kan...? =D =) =( =p
Telekom Malaysia..?? ~ YESS! ~ alkisahnya bermula pd awl sem ni...
kisah yg sedih!! sgt sedih. kami sume geram. sgt geram!
kami..?? hehe. aku n kawan2 aku la. sape lg kan. not my mucuk. dia xde
kena mengena dgn ini celiter. =)
oke! mcm mana nk mula ek. adakah dr bawah ke atas..?? atau dr kiri ke kanan??
aku pilih kiri ke kanan la, coz aku mana reti tulis cina. hik3.
.
.
spt sedia almaklum sblum2 ni kan, aku dh bg taw yg sem ni aku duk umah sewa.
aku dh kemas kain baju n berambus dr hostel. tetibe je aku jd ganas kan.
~ni kes ngah marah la ni!!! hehehehe. marah smbl hehe..?? zaaasss.. ~abaikan!~
.
.
mase kat hostel, aku guna wireless kan. so xde hal la nak surf tenet. tp ble dh duk
umah sewa ni kan, terpakse la kami kongsikong ngn kengkawan2 aku yg agak
ramai ni tuk beli router (streamyx-wifi).
kami ni bukan men xcited la kan, so awal2 sem, ble dh masuk 1st class tu,
running teros g TM NET. perrgghhh!! kalah lipas kudung.
memg sume gle tenet la katakan. ~especially aku!~ ngeh3!
.
.
alkisahnya lg.. (bape kali daaaa!)
pd awalnya, dia kata mggu depan leh masuk line. last2 tggu punya tggu kan.
almost 1 month kitorg tggu ni, baru la line masuk. geram kan..??
dh terang2 kami student, konpem la amat mahu teringin addict nk gune line tu.
leh plak diorg wat keje lembab giler. bape kali follow up tu.! huh!
mcm mana la diorg wat keje.
yg kami bengang, bertambah bengang, kawan kitrog yg duk sblh umah kami kan,
yg daftar lmbt TM NET, leh plak masuk tenet dulu dr kami.
huh!! hangin arr kami 1 badan. suke suki diorg je wat mcm tu kat kami.
nasib bek kami bukan anak yatim piatu. nasib bek je.
kalu x, memg laaa.. cian kat kami taw!! hehehe.
.
.
but, FINALLY last week, on thursday, baru la hajat kami tercapai.
hahaha. hajat laa sgt. so, sng la kami nak surf tuk wat PSM (projek sarjana muda).
xde la tiap2 ari nak g library, layan wireless tuk cr material tuk PSM.
lega. sgt lega. n yg plg bessshh, dh leh on9. byk la citer dpt diluahkan kt dalam blog ni.
hahahahahahahahahahah! HAPPY giler!!
leh la meronggeng tertonggeng kat depan laptop. hakhak. ~SENGAL!!~
=D

Saturday, August 1, 2009

Lesen oh Lesen!!

mst korang tertny2, apa kaitan lesen dgn insan bernama wana?
adakah dia menjadi salah sorg yg ajar memandu?
hehehe. mepek la plak aku ni. =D
oke! actually, even i'm 25, aku xde lesen lg. uiissshh! malu siottt.
suda tua, umah kata pergi, kubur kata mali pn xmo gak amik lesen.
nak taw pasal pe t'gerak ati aku nak amik lesen? ~ coz abah aku dh perli2!~
huh! xsggup aku nk mendengarnya dr mulut org, especially HIM. rasa pedih, berasap2 telinga ni. ggggrrrrrr.
*************************
wlpun b4 this, bukan men berbuih2 lg mulut wah suh amek lesen, tp
dsbbkan betapa "TOUGH"nya telinga aku ni, aku tunda ari demi ari. smpkan aku ske ubah topik la..mcm2 la yg aku cbe spy aku leh ignore apa yg dia ckp. haaa! smp mcm tu skl kan..??
teruk tol la aku ni kalu dpk2 balik. =) hehehehe. bertuah punya budak!
dia ckp benda ni bukan tuk org len, tp tuk diri sndiri, tp aku wt derrkkk jekk. hik3!
patut laaa telinga aku ni berasap je stp kali jmpe dia. topik yg sama je dia utarakan (BM sgt!!) kat aku. huhu.
**************************
xtaw la nape SEM ni tergerak ati aku tuk amek lesen. aku kuatkan diri ni taw x. even aku takot sbnrnya nak DRIVE. xberani. korg jgn igt aku xde lesen lgsg taw. aku ada lesen moto je. cme lesen kete je aku xde. tu yg nak kena amek ni. kena gagah amek gak. wlpun aku takot nak drive.
bkn setakat drive, duk sblh pun menggelabah kaki ni. terketar2 kaki aku kalu duk sblh.
aku kena kuatkan ati la kan... tabah! memg xleh la nak parkinson2 ble belaja bawak kete nnt.
hahahahaha!!! ~tu pesanan kwan aku!~ giler arr dia perli. tp memg btol pun, smp ble la aku nak mcm ni. p'puan seelok2nya kena drive. xmanis kalu bawak moto. lg senang. "Ayat Wah!!"
so, korang doakan aku ekk!! esok aku dh mule dh masuk class. nak belaja pelan2 pegang stereng.
hehehe.
perasan aku kan skg ni..... ~ XCITED n NERVOUS ~
uuuuuuwaaaaarrrrggghhhhh!!
gambatte kudasai - semoga berjaya