Wednesday, August 19, 2009

Kesah Heroku, mr Pak Din Comey

Boy Vs Girl??
Man Vs Woman??
Father Vs Daughter/Son??
penat dh cr gmbr berkaitan, kre jmpe yg ni je. oke la kan?
MOOD si penulis blog : Suam2 SUKU! Xoke sgt la wei..!
.
.
for the moment, kte skip pasal boy/girl @ man/woman k.
yg aku nk highlightkan kat cni pasal d last one.
Father VS Daughter??
jgn vs vs vs selalu, kang org kate derhaka pd mak bapak. xbau syurga lak kang!
y? y? y? (bg sesapa yg rase diri tu omputeh)
ataupun nape? nape? nape? (xdilupekan tuk yg berbangsa melayu)
hehehe. pala mengong dh mai dah. ngeee.
kte teruskan dgn zaaaasss.......................................sss
.
.
.
ni berdasarkan kesah benar k! n yg penting, aku nk highlightkan lg
kt cni citer ni adalah pasal si penulis blogger. cik bibah. oopss!
(marah lak kawan aku nanie!) ~pasal cik wana meletop tu la.~
dia nk citer pasal karenah abah dia, sape lg kalu bukan PAK DIN COMEY.
abah, ble nak open table abah, dh puji melambung dh ni.
mana da org cakap abah diorg comey, encem segak bergaye mayb la ade.
mark up lebeyh tuk abah tersyg! ~jap lg nk citer pasal dia la neh!~
hahahahaha! gelak jahat gle b*** punye!
.
.
kesah ni bukan la berniat nk memburukkan pak din, iaitu abah aku.
tidak sama sekali!! cuma aku nak melahirkan rasa xpueh ati aku.
ada sedikit xpueh hati. "sket je bah. ana nk bau syurga lg ni!! hehe."
benda ni dh lama terjadi, since dr dulu lg. cuma si penulis blog bukanlah
mulut celupar, maupun becok. so, benda ni diperam abis2an, smp la 1 saat
(ari ni, 19 OGOS 2009), dia dh xsanggup dah.
lebeyh2 lg bukan dia sorg rasa mcm tu, akak dia, n abg2 dia tu pun rase
benda yg sama. mcm kesalahan berat sgt je yg pak din wat kan..?
.
.
sabar2! bukan teruk sgt pun masalah ni, cuma agak terEMOSI lebeyh ari ni.
ni actually pasal rampas merampas remote control.
bukan kete control, tp TV! TV..?? ~plik ke?~
hahahahaha. aku taw korang gelakkan aku kan.? xpe la! aku redha.
.
ISI PENUH CITER INI
.
citer dia mcm ni (dh separuh entri tp baru tajuk je kuar! sabar ye..*___*)
abah aku tu antu TV. bak kata 24 hours, dia aje yg nak duk depan TV tu.
leh dikatakan, dia CONQUERE abis la TV. smp kami ni, anak2 dia
(xmo aku je yg disalahkan nnt. hehehe!) xsempat lgsg la nk tgk TV.
hebat kan dia...?? mentang2 la dh memg abah, taw2 lak dia nk guna
kuasa VETO dia tu. huh! aku sbg anak, kena mengalah.
yg tu aku oke lg, tp ble dh 24 hours nk tgk SUKAN je, apa lg.
berasap arr aku kn. bawak2 la tgk hiburan, joget2 ke.
ni x, kejap kang bola sepak (oke lg), pastu tenis (blh lg), tp ble
masuk golf, bola keranjang, snooker, tennis, lumbe beskal, addooyy!
abah, udah2 la tu abah. jom la layan HBO ke, CINEMAX ke. cter melayu ke.
bosan taw x. naseb bek dia xtgk citer katun. kalu x, haru-biru
jadinya. aku pn xnak lukakan ati dia (ati org tua sensitip sket!),
join la tgk. hukhuk. naseb bek la aku jarang2 balek, kalu x, sob sob!
cian kat akak aku la. selama2nya duk kat cni (Umahku, Syurgaku).
smpkan 1 ari ble abg2 aku balek kan, diorg pun dh gelak. haha!
kena beli TV lain la jawabnya nnt ble dh pindah umah baru.
diorg pun dh xsanggup agaknya ye coz xde can nk menikmati
hiburan di umah. br korang taw perasaan kami kan.
gelakkan mereka!! hahaha. hihihi. huhuhu.
tu la dia alkesahnya pasal abah aku punya karenah. hehe.
yang penting, kami sume sayang abah!!! Muah! <3
SEKIAN!

P/S : Key Pad Huruf "K" aku tercabut mase wat entri ni. huhu.
nk kena repair la plak! ganas sgt ke aku taip??

4 comments:

Naniey said...

alahai..beli tb baru ltk lam bilik la snng..hehehee

w a n a said...

taw xper! dh plan dh pun naniey. tggu umah baru siap je ni. ngeh3.

ezany said...

sama la.. klu ayah sy dah pegang remote.. mmg xdpt la nak tuka chanel.. hehe..

w a n a said...

oowwhh!! ye ke.?
kte senasib!