Monday, December 28, 2009

2nd Anniversary!!

Happy "Second" Anniversary Sayang!! Tu la ayat yg plg manis tuk didengar pada 25 Disember yg lalu. hehehe. Alhamdulillah, hubungan yg dibina bertahan sejauh ni. jauh ke? kehkehkeh! Bg kami, jauh n lama la ni. Hubungn yg aku bina selama ni xde la selama ni. Kre bole la dikatakan lama. Mayb xleh la nak lawan atau compare ngan org len kan, but kitorg happy dah ble dh smp sejauh ini. Ehem ehem... Dah leh kawen dh ni? *_____* Ahakkss. ~tetiba lak tersimpul2 malu g2. =D gataiiinyaaaa wana ni kan?~
Ta...Taraaa...!! This is our cake! Chantek x? Chantek x? hehehe. Thanks abg. Cun ar. Siap bentuk love lagi tu. (Jiwang gak awak ni ye!!!) Masa 1st time tgk je kek tu, ya ALLAH, rasa cam nak terbang jeee. so sweet laaa. precious moment that i'm not ever n ever n never forgot. haaa! smp mcm tu taw! memg ske sgt3! karat2 awak pun, jiwang rupanya yee. memg sesuai la abg digelar jiwang karat. (Mintak ampun abg! Xmo terasa ek. Ni hanya laaa joke semata2! Takot next year xdpt cake mcm ni dah) haha!
Dalam duk best celebrate, baru pasan yg baju kitorg memg x "match" lgsg! Burok tol la. Dua2 warna striking. Beza btol. hehehe. mcm mana la xterPK nak wat janji2 pakai baju sama. baru arr smart kan pic2 ni sume. xpe la, benda dh lepas. belasah je la ek. kontra pun kontra laaa. janji kenangan yg indah ni ada n akn tersemat d hati (Aku pun dh jiwang karat mcm si dia gak dah. Igtkan penyakit je berkangkit, rupa2nya ayat pun leh bejangkit ek. haha!)
Lupe lak nk bg taw, yg lokasi pemotongan kek telah diadakan d Taman Bukit Jalil. hehe. Konon2 nak privacy la. padahal, ramai lak org ari tu. ye la, krismas la katakan. sape suh masa declare tu terkena ngan tarikh org cuti kan, hhmm..nasib laa. tp advantage kat cni, tiap2 tahun kami dpt cuti free time anniversary. =)
Anniversary kali neh memg besh! Syok! Coz dpt jmp ari2. lama tu. hehehe. 3rd day lak kami g lepak kepong aje. layan movie. setelah diPK2, akhirnya citer AVATAR kami tgk. pergggh! memg layan arr citer ni. dekat 2 jam setengah, memg dr awal smp akhir, besh. nak tgk lg sekali pun xde hal laa. coz dh memg besh kan.

Then, wah lanje makan secret recipe. semalam makan kek, ari ni makan kek lg. kahkahkah! badan pun naek mcm kek tu gak. hmm. apa nak jadi laaa aku ni. makin ari, makin menaek2 badan aku ni. ble mau kurus n insaf tuk diet xtaw la. uwaaa.. wana, sedarlah.. plzz.. wake up! Tp ni kek secret recipe, memg arr layan. hehe. Sket2 lama2 licin gak pinggan tu. =)

Aku pilih chocolate cake n wah pilih cheese cake. tp wah punya cake lg besh arr. Sejuk je ble makan. best! Len kali nak order yg tu! apa ek nama dia, aku dh lupa dh. hehe.


Last day, kitorg g jenjalan kat Tugu Negara. Actually, masa ari anniversary tu, kitorg dah g dah, tp masa smp tu dh lepas kul 6, so xdpt la nak masuk ke dalam pagar di mana tugu tu berada. hmm. Hampa! Tp tu ari tu. masa last day, wah bawak gak aku g sana. hehe. Akhirnya, smp gak aku. apa lg, sakan arr aku berposing. jap2 ke kanan, jap2 posing ke kiri. mcm2 aksi laa. hehehe. byk sgt sbnrnyaa kitorg snap pic, tp aku letak yg ni je laa. takot lak kang penuh entri ni ngan gambar je. kang dh mcm photo album lak. hik3.
Akhir kata "I LOVE U SO MUCH ABANG". u r ligthen up my life. best ar anniversary kali ni. memg sakan tol kte celebrate. hehe. best kan mcm ni selalu? Kan kan..?? Hopefully, kte dpt akhiri sume ni dgn ikatan perkahwinan. AMIN! Umur kte pun dh lanjut. hehe. takot berkarat lak nnt. Setuju x..?? Setuju x..?? Kawen awal taw.. ooopssss..!! dh melalut lebih dah ni. Memg nak sgt kawen ngan awak. Nak hidup ngan awak sorang je taw. =) This is our precious moment. Hope it's gonna b 3rd anniversary, 4th, 5th and..................until d end! Muaaaaah.

Monday, December 21, 2009

Selamat Hari Lahir My Hero, Abahku!

Ari ni 21 Disember 2009! Penuh bermakna. Tarikh yg sgt penting dlm idup aku ni. kena catat dlm kalendar ni. Besday, one of the important person in my life. iaitu..
My "ABAH", Pak Din Kiut Miut.
Ana Sayang Abah!! syg sangat2. abah la hero ana, selamanyaa!

Sadly, aku jauh sgt dr dia la. Adoyyy!! Sedih gle! nak balek, tp xdak duet. so, terpaksa la rindu merindui. Naseb bek aku dpt wish guna tepon umah (enset dh xde!). Ada kesah di sebalik kehilangan enset. hehehe. *_______* Aku dgr dr corong-corong tepon tu, abah happy ble aku call. dia leh kata aku xigt besday dia. Sorry ar abah, ni ana arrr!! Gud memories k. hehe.

Hari ini hari lahir dia yg ke 67 tahun. huh! sgt3 old timer. kan..?? Boleh la dikatakan warga emas. hehe. Hopefully, kesihatan abah akan oke mcm dolu2. skg ni dh makin tua, xleh keje keras2. Actually, dia la abah yg aku anggap hero smp ble2. walaupun garang, tp dia sensitip sgt3 skg ni. Mayb sbb usia kan. Aku tetap syg dia smp ble2. Huhhh! Aku lak yg rasa sensitip. Malunyaaa.

Pape pun, smg abah akan happy sntiasa. Cepat2 la siap umah abah tu kan. Cian abah. menanti dgn penuh sabar. Xsangka anak2 dpt belikan abah umah kan..?? hehe. Kami sume syg abah. Nak tgk abah senang sblum menghembuskan nafas yg terakhir. Ni la hadiah kami buat abah.

"Ana nak abah bahagia smp akhir hayat.

I Love U So Much. Until da end. Muaaaaaaahh!!"

Sunday, December 20, 2009

Pengubat rindu!

Bosan! Tu la perkataan yg plg sesuai sgt tuk aku kat cni. Kat parit raja ni. Huh, Sgt membosankan! Tp, naseb baek la wah dh ada broadband, so senang sket la aku nak contact dia. nak webcam ngn dia. Dpt la lepas rindu kat my mucuk ni. hehe. Long distance la katakan. Almost 3 weeks xjmpe dia. uwaaa. Hehehe. Padahal sebulan pn xsmp lg. Xpe! Xpe! At least, dpt tgk muka dia ari2. Semenjak ada broadband ni, ari2 layan SKYPE. haha! Ni la aksi2 dia. Mimik muke dia. Ahhh!! Rindunya kat abg taw mucuk. hehe. Ngada2 le plak aku ni. *_____*

Sempat lg ni print screen muka dia ble web cam. hahaha! xmenahan. Rindu punya pasal. syg awak wlpun gado bagai nak rak baru2 ni. Tp, tu sume d u g a a n !!!!

Aksi Pertama : Senyumanmu!
Aksi Kedua : Ke"gigit"an jarimu.
Issssh!! Mcm bebudak je abg ni taw.

Aksi Ketiga : Ke"serius"an mu!
Mampos aku kalu dia taw aku distribute ini gambar. Hehehe! Xpe! Xpe! Pemes free ni. sape nak bg dah mcm ni kan. hik3. *______*

Saturday, December 19, 2009

Demam wayang keee...?

Benarla kata org, kalu hati kecewa, mcm2 kte nak wat tuk ilangkan segala kekecewaan tu. Smpkan nak korbankan duet pun sanggup! ye ke? ~huh! dh kena batang idung sndiri baru la dpt rasakan peritnya tu. baru agree apa yg org selalu cakapkan tu.~ org len mungkin lain caranya dr aku ni tuk happykan ati tu balek. =) Aku ni kalu nak tgk wyg agak susah, melainkan ada insan2 yg baek hati nak lanje. yg tu aku laju. anytime! leh je kalu nak bawak g tgk wyg. hehe. save tol aku ni kan. taktik baek punyo! Lg satu kan, actually ati ni dh parah, ditambah lg dgn kebosanan yg melampau ble duk kat johor ni, dgn weekend xtaw nak wat pe, memg cocok banget la kalu aku huhahuha ngn teman2 ssperjuangan aku yg bagai mati kutu duk kat johor ni ha. Org len duk syokk cuti, tp kami yg last year student ni terhegeh2 nak siapkan PSM (Projek Sarjana Muda) dgn jayanya. huhu. tp mcm xjalan sgt la. tu yg failed tu dtg awal2. still duk melayan FB laa.. game la.. movie laa.. layan lagu smp lentok bak kata org. hehe. Oleh itu, aku n kawan2 bercadang tuk lakukan aksi yg agakk berbeza, iaitu nonton wayang smp lebam. memg lebam la coz kopak!!! haha! time duet ngah kering ni la, dtg la idea2 yg sgt bernas tuk menghabiskan duet.

Pas dh decide nak nonton wyg, hmmm.. pk lak citer apa yg patut diserbu. teros search tenet, padahal masa tu dh nak dkt kul 7 malam. apa punya plan la ni. malam2 buta baru terPK. search la kat laman sesawang, naaaahhh!! yg ada sumenyaa lewat2. plg ok kalu nak tgk pun kul 10.30 malam n 10.45 malam. Nak tgk new moon pd mulanya, tp ada 1 kawan yg xlayan sgt citer omputih. pas pk punya pk, apa lg..pilih Santau. nak tgk My Spy konon2 nak happy2 la kan coz dh terluka tp hhmm..dah terlajak waktu. ye la.. plan pun di ujung2 waktu. nasib la. Tiket santau kul 10.45 malam. hahaha! lantak ar. layankan je la.

Kesimpulannya, pas tgk citer ni. not bad la.. layan la wei. seram xde la sgt. tp mayb tgk memalam kan, kena peluk gak ar member sebelah. jerit tu ada la gak. hehe.. malu malu. rahsia dh terbongkar yg aku ni agak penakot. blushing.... *_____*. ada gak scene yg wat aku gelak. hehe. Putri Mardiana pandai la berlakon, even baru kan. Esma daniel usah cakap ar, memg la berkesan wataknya. dia la yg ske wat lawak tu. hehe. Aku xreti la nk bg bape bintang kat citer tu, tp oke la kalu korang nak layan. g ar..

Oke! disebabkan aku nak sgt tgk citer new moon, at last, dpt gak tgk! yiihaaaa. g ber5. ni pasal tggu kengkawan yg nak tgk sgt la. diorg balek kg tp nak tgk ngan kitorg. so, decide la kami ber5 g ari rabu lepas. Nak taw x, harga yg kami dpt adalah 5 hengget. mak aiih.. murah gle! xpenah aku dpt tiket semurah itu. senyum gle arrr kami ber5. hahaha. siap leh tambah pop corn plus air lg tu. dh murah kan. diorg kata dh ujung2 tayangan, tu pasal la murah. dh nak tersingkir dr pawagam. sket lg nak kuar carta. panggung dia agak kecik la. tp not bad la. comfortable je.

New moon ni pd awal2 citer amat la perlahan.. adooyy!! aku lak nek bosan. but, at d end, oke la. baru la nmpk sket lajunya citer ni. Tp kan aku sgt simpati kat Jacob, adooyyy!! cinta xterbalas. Dh terang2 Bella nak kat Edward je, nape la dia nak kat Bella. meh cni Jacob, meh cni.. biar cik wana yg xkawen lg ni rembat jacob. hehehe. tp xleh xleh!! Jacob muda agi. hehehe. berangan la ko wana ooii. apa salahnya kan..?? hehe.
Tu laa dia aktiviti d parit raja, batu pahat, Johor yg amat membosankn ni. huh! Ari ni lg la bosan coz tggl be3 je dlm umah ni. dgn enset xde, uwaaa. aku leh jadi gle! Apa aku nak wat ari ni weii..?? Tulun.. Tulun..

Friday, December 18, 2009

.Salam Maal Hijrah.

Salam Maal Hijrah buat sume umat Islam d seluruh dunia. Setelah sekian lama aku senyap je, aku tulis balek citer kat BLOG ni. aku xtaw la. ble aku rasa sedih, sepi, mst BLOG ni gak yg aku cari. huhu. ironi sgguh idup ini kan. aku selesa kot nak luahkan sume kat cni. rasa ada lg kawan2 yg sudi membacanya. =) Tahun lepas merupakn tahun yg sgt mencabar bg aku. xkira la dr segi study ke, hubungan ke, achievement yg aku wat ari demi ari... amat mencabar! smpkan kadang2 aku dh rasa give up sgt. tp ALHAMDULILLAH, berkat dr supporting kawan2, family, yg tersyg, aku dpt harungi sume ni. aku kuat. xde la aku menggelabah sgt. Tahun ni aku berhijrah dr 1 sem n smp ke last sem. Mst aku akn mengharungi waktu yg plg mencabar lg bg mencapai fasa kehidupan yg lbh tggi. mampukah aku? bolehkah aku? kuatkah aku? aku harap aku boleh. Macam slogan Malaysia Boleh tu la. smbl mengangkat tgn "Wana Boleh!! Wana Boleh!!". Azam baru, pengalaman baru, fasa baru, sem baru, maybe umah baru, adakah akan ada kekasih baru.. oopsss..terlepas lak, aku harap aku dpt wat the best among the best that i can do. Amin. Doakan AKU ye. hope all of u doing d same thing n i wish gud luck. b tough for the future.

Monday, November 30, 2009

Bermusim la plak..

A L O H A..!! hehehe. suda sekian lama aku menyepikan diri tanpa sebarang khabar berita. agak lama gak la kan.. smggu!! kahkah! mcm lama sgt kan. bukannya aku br balek dr HAWAII ke pe, tetapi hanyalah bz dgn benda2 yg xberfaedah. hehehe. sblum aku menconteng lbh byk lg d muka blog ni, apa kata aku kasik citer sket pasal gmbr di atas. Actually, tu gambar manggis. So what..?? Apa istimewanya manggis tu berbanding manggis yg len..?? Hmmm.. Garu2 kepala. ngeeee. Yg bezanya manggis tu dtgnya dr pokok kat blkg umah aku. Haaaa! xmen arr beli2 kat luar. apa barang kan.. hehehe. Dgn nada yg sgt3 berlagak. Skang musim buah kat cni. So, dpt laa aku makan buah2 tempatan. Kat umah aku ada manggis, rambutan, durian, cempedak, jambu.. mcm2 laaa. Jgn lak korang igt umah aku dlm dusun. seskali tidak! keliling umah aku ada la bbrp buah pokok. xde la byk pun. Cukup la mengisi perot ahli2 keluarga terdekat. hehehee. Tu musim buah.. Kte beralih pula ke musim len.
Haaa!! Ni lg 1 musim yg aku nak citer. Musim men game. The truth is aku bukanla ske sgt men game. tetapi ntah mcm mana la aku sangkut dgn game2 di facebook. Sblum ni, sblh mata je aku pandang ble member aku duk men benda alah ni. Konon2 xlayan la. Padahal, malas aku nak xplore. Tp, ble balek cuti sem ni. Akak aku lak ajar aku men. Hmmm. Ni la akibatnya. 24 hours duk men game kat FB. huhuhu. Antara game2 yg aku sgt happy ble bermain. Farmville. Cafe World n fishville. Yg len xmo arrr layan sgt. kang 1 benda pn xjadi. Tu le citernya nape aku xon9 BLOG kesayanganku ni. Haa.. dh dpt jawapan. SO, aku bg laaa sket gmbr2 terkini pencapaian aku setakat ini. Ni aku baru men smggu je. Ni la hasilnyaaa.. hehehe.
FARMVILLE
(Level 20)
CAFE WORLD
(Level 15)
FISHVILLE
(Level 13)

Yang 1st picture, tangki per1, yg gambar ke2, tangki ke 2 laaaa.. hehehehe.

So, ni la keje aku selama smggu ni. Naekkan level. kehkehkeh. Dulu Myspace, pastu blog, skg musim game kat facebook lak. Pasni musim pe la plak kan..??? =)

Friday, November 20, 2009

Yessss!! Dah dapat lesen!!

happy gle aku ari ni. benda yg aku duk takot selama ni lepas gakk! yeaaaaayyyyy!!!
aku dh dapat lesen. lesen kete! moto dh lama ada. xtaw la mcm mana nk gambarkan kegembiraan aku ni. memg happy gle! gle happy!
.
.
mst org duk gelak coz umo 25 baru nak amik lesen kan. percaya la yg keberanian aku baru smp.
ni sume atas dorongan my mucuk. dia yg support abis.
tp yg support kewangan konpem la adik badik aku.
tanpa dorongan wah n duet kak yong, abg joi n abg jan, mst aku xkan ada lesen ni.
THANKS SEMUA!
.
.
pasni aku akan meluncur laju membawa kete. aku yg drive weeii. xde dah nak jd boss kat sebelah. hehehe. xcited la plak! tp, lesen akan dpt bulan 12 nnt. coz aku dh nak balek IPOH tuk holiday. abiskan cuti sem aku. pas balek cni (BATU PAHAT), baru la aku akan drive.
hehehehe. happy!! sgt happy!!. thankss pd sape yg duk bg support kat aku ek.
appreciate sgt3!
ni la dia hadiah aku wat korang. LESEN D! *________*

Wednesday, November 18, 2009

Don't enter this page!

Kan dh cakap jgn enter!!
Xtaw baca ek..?? Ke xtaw eja..??
huhuhu.
Oke! disbbkan dh enter, korang kena click kat iklan NUFFNANG.
hahaha. jahat gle kan taktik aku ni...??
taktik kotor nak mamposss!!
~penat taw pk strategi ni!!~
.
.
aku wat sume ni sbbnya adalah..
penangan NUFFNANG coz sume blogger duk suh aku click.
so tanpa segan silu, aku pn mengharapkan benda yg sama.
poor girl right..??
kehkehkehkeh!
.
Thanks 4 all ur clicking at my nuffnang advertisement.
APPRECIATE that!!!
Muaaahhhh!


Monday, November 16, 2009

yeye! dah abis final!

Happy! Sgt Happy! Hooray for all my stress for the whole semester. ngeee.

.

.

Hip! Hip! Hooray! Hip! Hip! Hooray!

Tu tandanya ari ujan. Mari kte tido. hehe. Xde la. Ari ujan pun mau kecoh smp ke blog ke. Xmgkin la kan. Xpenah dibuat orang. hehehehe. Actually, ari ni last paper final exam aku. fuhh! lega yg teramat. krenya tamat la suda kesengsaraan sem ni. dh arr sem ni plg darurat bg aku. memg plg stress. ble dh lepas 1 sem ni, krenya lepas la sket beban yg memg aku xmmpu nak kendong lama2. takot terhempap diri sndiri. (maksud tersirat n mendalam gle tu! pasni tggl 1 sem je lg. aku kena wat btol2. harap2 sem ni xde yg terkandas. kalu x, extend la jawabnya. aku nk grad sama ngan kawan2 aku. nak tahun depan!! xmo la xtend xtend ni. huhu.

Kegembiraan hamba ALLAH yg xterhingga!!

So, pasni leh la cepat2 la packing barang. huh! Xcited lebih dh ni. xde la. aku men2 je la. aku kan ada test JPJ tuk lesen aku jumaat ni. xkan la aku nak leh blah dr cni secepat itu. ble la masa happy yg plg happy tu akan tbe kan..?? xsabarnya!

1 [ s e l a s a]

2 [ r a b u ]

3 [ k h a m i s ]

pastu ari apa..?? tggl 3 ari je lg tuk aku pulang ke kg halamanku! hehe. ari yg aku akan happy n mgkin jugak akn sedih. harap2 aku lulus test tu. AMIN! AMIN! AMIN! yg penting, jgn nervous. fokus!! pasni mau training. hopefully leh polish skill driving aku. bg mantop! doakan aku ye!






Friday, November 13, 2009

.Kekejangan!.


Semenjak 2 menjak ni kan aku mengalami kekejangan urat saraf yg teramat sgt. Ble ngah tido tu kan, Ya ALLAH, memg tarik urat tol laaa. kejang abis otot2 aku. Saket tu usah cakap ar. nak dekat nk menitis gak arr air mata maria aku ni. Masalahnya leh dikatakan tiap2 ari aku kena mcm ni. 1 atau 2 ari leh ar tahan, tp ble dh tiap2 ari mcm ni, lama2 sume urat aku jd mcm meehoon. bersimpang siur. mcm wayar berselirat. xmo arrr! Takot lak kena saraf urat ke. leh mati woo. aku nak idup lama lg. dh la amal ibadah tu ciput je. dh tentu2 tempah pintu neraka. ble la aku nak bertaubat ni. (INSAF jap!).
Oke! berbalik kpd citer urat saraf aku yg dh dekat xpired ni. hehe. actually, aku ni susah sket nak g urut2 ni. bak kata, memg urut ngan aku musuh tradisi la. plg malas aku nak wat adalah g mengurut. smpkan 1 day ni aku tetiba gatai lak kan. tgk kawan aku duk ngurut, nyebuk la nak mengurut. smpkan mak cik urut tu cakap badan aku ni keras. memg xde lembut lgsg. dia dh taw yg aku memg xpenah ngurut. yupp!! memg tepat mak cik. 10 markah tuk makcik. nnt redeem hadiah ekkk..?? ~dia bkn xtaw yg aku xtahan saket ble ngurut! tu pasal la aku xske diurut.
Aku rasa la aku kena wat pendekatan yg lebih bijak. apa itu..?? hehe. dgn membeli mesin urut. senang kan...?? xyah laa mak cik tu nk membebel lg kat aku. aku pn leh wat kat umah je. ngee. bijak! bijak! tp.... melihatkan kpd harga mesin tu, maunya memakan beribut2 ringgit. den mana mampu!!! ~ddduuuussssh! impian musnah dlm sekelip mata. alamatnya jmpe lg la ngan mak cik urut. kalu nak beli mesin urut OGAWA mcm dlm gmbr tu, mau aku kena kawen ngn org kaya, anak raja, datuk2, baru arr leh pakai.... hmmm. kalu kawen ngn wah, maknanya beli minyak angin, suh mak cik urut laaa yg urutkan. kehkehkeh! xpe ar, yg pasti, aku kena rajin g mengurut. Takot xg nnt, lama2 badan aku keras mcm kayu! Xmo!!!!!!!!



Thursday, November 12, 2009

.New Template.

Amacam? ada oke ke template baru ni?
xde ar c o l o u r f u l sgt. simple sket la dr yg sblum ni.
black n white je. mcm lagu michael jackson tu. hehehe.
.
.
nampak mati ke template ni..?
actually, nak stay ngan layout lama. tp masa duk godek2,
tetiba ter"REPLACE" template yg lama.
addduuhhhh!
sekali ngan gadget2 dia.
hmmm. bese la tu kan. mcm xbese lak.
ni la balasannya kalu suke sgt duk tukar2 layout.
terpaksa duk men coding2 balek.
buang masa yg mmg free ni je pun.
hahahaha.
.
.
SO, Apa pendapat korang...?? better dr sblum ni or buwuk?
No more pink!! sob sob!
tp ada la baki2 pink tu lg sbnrnya kalu tgk btol2. hahaha.
xleh lari tema lgsg kan?
well, nmpk mati sket kot. tp oke la dr xde. kehkehkeh.
Enjoy my new template. but, d same person.
*_________*

Wednesday, November 11, 2009

Terkena lg aku!

Ntah ke berapa kali la aku terkena tipu. oohh!! wana tertipu!! bodohkah aku? xserik2 lg ke beli top-up cara mcm tu even dh kena tipu. bukan skl aku kena mcm ni, tp suda berkali2. mayb bkn rezeki aku kan. dugaan tol la. menci menci menci. so sad! =(

Selalunya aku beli top-up dr kawan aku. classmate aku. So, senang la. xyah nak pk akan kena tipu mcm ni. Tp disebabkan budak tu dh abis paper awal coz dia punya paper elektif dia dh setel mggu lepas, so terkapai2 la aku mencari top-up. Baki kat fon, aku tgk ade lg RM3++. Byk lg tu!! ~tp disebabkan aku susah sgt nk kuar umah kalu dh balek umah, aku pn berhasrat la nak top-up kan awal. Aku nak top RM5 coz kalu RM10 mahal bebenor. student pepaham la kalu dh akhir2 sem ni, semput sket. poket habuk je lebih, isi xdak pun. So, aku xdpt nk beli top-up kat stesen minyak coz top-up plg minimum pn RM10. So, aku dh berkira2 nak g beli kat kedai top-up dekat area umah aku. hehehe. Bijak mcm kancil x aku? hehehe. baru aku pasan, bape byk perkataan SO dh aku sebut ni haa!

Malangnya, kedai kat area umah aku tu tutup la plak. Ni dugaan ke, atau memg nasib aku xbaek. huhu! xpe la kan, coz konon2 ada penyelamat nak belikan aku top-up. sape lg kalu bukan driver class driving aku. hehehe. baek ati ko ek! ~padahal ari tu bukan men kutuk dia lg kat blogger ni. hahaha. jahat punya wana! ssyyhh. senyap2 suda ek. nasib bek la budak tu xmen blog ni. kalu x, mau kena siku aku. xpun, jgn harap dia nak tlg aku. ngee.

Malangnya lg, malang malang malang, top-up aku smp skg (kul 10.50 malam) masih xdpt lg. Aku rasa laa dia top-up guna yg catit kat buku tu. konpem punya la cara tu. cara pe lg kan kalu dh setakat 5 hengget je.. korang nmpk x bengang xbengangnya aku. uuissshh. suda jatuh ditimpa tangga. ditimpa tangga, pastu kena hempap lak lg ngan bata. sadis tol!

disebabkan aku agak marah, aku tny dak tu. rupa2nya dia dh top-up tghari td lg. lg la aku marah. tp, aku xsmp hati nak marah dia. dia dh cuba tlg aku. alamatnya, burn la duet 5 hengget aku tu. xde rezeki tol la. dh arr 10 sen sgt penting bg aku skg ni. ni kan 5 hengget. huhu. ni nak salahkan sape..?? ibu mengandung kee..?? bapak yg xbalek umah sbb keje keras ke..?? tukang tlg top-upkan tu keee..?? atau aku sndiri..?? hmmm.. xtaw nk cakap pe dah. coz ni bkn pisang berbuah 2 kali dh. suda berkali2 aku kena mcm ni. aku xhalalkan sape yg tipu tu!!! lantak arr. huh!

Tuesday, November 10, 2009

Rasa nak terjun parit je!

oouucchh!! ari ni sgt xbaek!!
benda yg aku xnak dgr akhirnya, berlaku. tanpa disangka2.
geramnyaaaaaaaaaaa!!
.
.
berkaitan tajuk entri pd kali ini. huh!
"jgn ada yg tiru atau wat perbuatan yg sgt xmulia spt di atas k!"
.
.
amat mendukacitakan. sgt sedih woo.
baru je td aku dpt berita yg aku sndiri tahan je telinga nk dgr.
xtaw mcm mana nak kuar dr kemelut masalah ni.
so, aku terpaksa stay kat johor smp jumaat depan.
gle! sume org dh balik ke pangkuan kuarga, bf terchenta.
merayap2. mendatingkan diri. berpoya2.
tp aku..??
aku masih ngadap laaa parit raja yg sgt muram durjana akibat
kekurangan makhluk yg dinamakan student kerana mereka2
ini telah pulang ke pangkuan family masing2.
menjinjing beg yg berat smbl tersenyum riang tuk balek!
jeles la plak tgk bebudak tu.
.
.
plan aku sbnrnya nak balek isnin. pas paper aku pd pagi isnin tu.
tp..?? hmm... aku terpaksa blk lmbt coz aku xdpt nak test lesen
jumaat ni. gle arr. aku rasa nak terjun parit skg jugak.
ada ke dia xtend test smp jumaat lg depan (20 hb...??)
darah tinggi aku dh dtg daaahhh!!
.
nape parit..??
bukan sungai ke, laut ke, lombong ke, bangunan kee..
ini adalah kerana kat area U ni byk parit.
pilih je parit apa yg korang nak..?? parit raja ada, parit bengkok ada,
parit sulong ada, parit haji rais ada, parit daun ada, sume parit2
pak haji sume ada. pilih je korang nak yg mana.
so, niat aku adlh nak terjun parit plg dekat, iaitu parit depan
umah aku je. jimat petrol, xyah nak g jauh2.
jalan kali pastu duuussshh.. terjun!
cepat kan...? (eee..geli lak coz parit tu ijau)
kalu kuar, mau aku dh serupa alien dr planet mana ntah!
.
.
apsal la aku punya niat murni nak balek kg xdpt gak.
dugaan gle! hampir 2 bulan aku xbalek.
uwaaaaa. ni nak kena pk pasal belanje kat cni lg.
duet dh arr xde. mana arr xsedih.
wana, teruk tol ko kena sem ni kan.
memg dugaan gle2.
lepas 1, 1 masalah ko.
sabar ekk wana.
lama2 wana saket jantung la aku!
sekian.

Sunday, November 8, 2009

2nd Blog!

Xtaw la pasal pe tgn ni gatai btol nak wat 2nd blog.
BTW, sape yg nak jd kawan kt sana, sila2.. hehe.
.
.
taraaaaa...!!!
.
.
ni la URL blog yg terbaru!
.
.
(English Version!)
.
.
.
.
Ramai2 kte meriahkan blog "Mirror of My Life" di sana di sana di sana!

Saturday, November 7, 2009

Memg gelak tanpa henti la tgk spontan!

mula2 aku pelik je tgk housemate aku duk gelak. sket2 gelak. sket2 gelak. pehal lak kan? gelak2 xnak ajak aku! huh! marah ni.. ngah marah ni! lastly, ble aku wat serbuan, lupa2nya diorg duk layan spontan. aku pelik gak kan, pe yg bestnya spontan ni. diorg kata citer spontan ni ditayangkan kat ASTRO MUSTIKA. ooohhh!! baru aku taw..! Lorrr. ptt la aku ketinggalan zaman. aku kan xamik pakej mustika tu. huhuhu.
.
.
pastu, dgn senyap2, aku pun on you tube, search pasal spontan ni. haha. memg layan aaarr!!!
.
.
hahahaha! tu la gelagat aku 2 3 ari ni. gelak gelak gelak! memg gelak sakan arr aku ni taw. mana xnya, ni pasal duk melayan spontan kat you tube la ni. memg xkering gusi dibuatnya. ble dh melayan spontan ni kan, pepaham je la, duk hahahaa 24 jam! kalu rasa2 ada problem tu kan korang layan arr spontan, memg konpem, korg akan lupa punya problem korang tu! gerenti beb!
.
.
.
korang taw x apa tu spontan..?? spontan ni actually lawak secara spontan yg ditunjangi oleh Din Beramboi, Afdlin Shauki, Zizan & Douglas Lim. pengacara dia Syarifah Sahira. pastu setiap mggu akan ada artis undangan yg akn kuatkan lg lawak2 yg diorg wat ni. korang tgk nama2 pelakon spontan ni pun korang dh taw kan..?? memg sume hebat2. yg plg hebat konpem la Din Beramboi. Hampeh! Siap suke kenakan org lg. tp even dia mcm tu, kalu xde dia tiap2 mggu, aku rasa sunyi kot spontan tu. haha! btw, all the actors is absolutely great!!
.
.
.
spontan ni ada mcm2 segmen. cth2 segmen yg menarik bg aku, Demonstrasi. Soal Menyoal, Pemberita Kepala 3, Beku n mcm2 lg la. yg pelakon2 ni td akan wat dialog sndiri, tanpa skrip tuk abiskan setiap segment tu. hehee. memg gempak arr diorg ni. terguling2 kalu tgk!
so, apa lg, layan arr wei spontan! memg besh! gerenti korang suke punya la. hehe.
even ada paper FINAL EXAM lg, tp spontan tetap kena layan! ngah addict kot. merawat hati yg luka. *______* wink!
ari2 aku kini dihiasi dgn lawak spontan dr mereka2 ini! terhibur! =)

Friday, November 6, 2009

.Ye ke kte xpenah puas dgn apa yg kte ada.

Kadang2 tu kan kte dh rasa cukup dgn apa yg kte ada.
hmm.. bahagianya aku! hmm.. beruntungnya aku!
tp pas lama sket tu kan, mula la rasa xcukup je apa yg kte dpt tu.
rasa xcukup. bahagiakah aku? rasanya aku patut dpt lebih dr ni.
hmm.. xblh mcm ni ni. aku kena usaha dpt lebih baek dr ni.
i should deserve it. nobody can't say no to me!
huh! angkuhnya aku.
apsal ek mcm tu? memg sume org mcm tu ke?
atau aku je yg melebih2..??
*________*
Gambar di atas : Macih laling 4 the bracelet. kena ngan baju i taw. hehe.
Pic ni ketika date ngn my laling last sunday!
.
.
haaaa. korang nmpk x gelang tgn ijau kat gmbr ni..??
wah la yg bg tu. ole2 dr sarawak. dia siap bg baju sarawak n ada 2 gelang lg taw.
tp pas aku tgk dia bg ole2 kat kawan2 aku yg magnet letak
kat peti ais tu, aku pun nak gak. rasa jeles pn ada.
pastu aku dgr lak dia kata siap beli byk kek lapis sarawak.
mula laaaa bising kat dia. nape lupa kat aku..?? huh!
apsal laa awek dia mcm ni...?? rasa xpenah cukup!
tu pn ada org nk bg kan..??
tp tu la hakikatnya! rasa aku nak gak apa yg org len dpt.
padahal org len xdpt pun baju sarawak n gelang tu.
tp skg aku dh oke! xkesah pn dah.
masa mula2 je rasa mcm tu. huhuhu.
tp xptt kan aku mcm tu.
.
.
.
eeeeeee.. rimas lak dgn perangai aku ni kan...??
nape ek kte perlu rasa mcm tu...??
dh dpt yg tu, cukup la kan.
hmmm.. i guess, i need motivation from somebody.
ello.....anyone can help me...??

Monday, November 2, 2009

Memg ini yg aku nak. Thanks syg!.

Lega rasanya ble aku dh bejaya me"release"kan tensen aku ni.
Kelakar gak kalu tgk aku ni kan. Mana xnya, 1st paper final exam selasa ni (esok) tp aku sempat lg ke KL merawat hati yg patah direnyuk2 oleh panel PSM aku tu pd ahadnya. sggup tu meninggalkan buku2 yg memg dh menanti utk aku baca. Huh! Glekah aku? atau aku memg dh xleh nak berpk waras dh skg.
Smpkan housemate aku sume terkejot. Btolkah aku ni? selalunya aku ni memg ulat bulu. ulat buku time exam je la wei. time len mana da sgt. huhuhu. Tp, aku rasa sgt2 berbaloi g KL. At least aku xde la rasa rasa stress sgt duk umah ni. Thanks "wah" my mucuk sbb sggup merawat hati aku ni. Terharu gle. Padahal si dia baru je smp dr sarawak. Mau penat gle! Tp, sbbkan awek dia ni, dia sggup gak melayan karenah aku, n dgr lg masalah aku wlpun dh bg taw dlm fon. Krenya nak mintak belas kasihan lg la ni. hahaha. 2 kali dia dgr tu. agaknya dh paham sgt masalah aku ni kan. huhu.

Oke2! aku rasa best sgt ble dpt ole2 dr sarawak. hehe. dpt gelang 3. dpt baju sarawak lg. hehehe. besh2! cuma terkilan xdpt kek lapis sarawak. pergghh!! apa la aku ni kan.. bg betis nak peha lak kan. hehehe. syukur wana! sykur byk2! ada gak org nak bg. hehe.

Kan sblum ni aku kata teringin sgt nak tgk citer PAPADOM kan. lastly, smlm, aku dpt tgk wei. even dh ujung2 tayangan. tp, dpt gak tgk. aku cari smp jmpe citer tu. mula2 g kepong, xde citer tu. pastu gerak g the curve, pn xde. pastu terpk, nape la xcheck kat tenet. addooyy! xterpk lak. haha. ponat den ni haaa! tu la gunanya tenet ni. memg dunia d ujung jari kan? kata2 tu memg tepat. hehe. so, aku suh kawan aku check kan. lastly, taw la tempat2 yg masih tyg citer PAPADOM tu. g la One Utama, coz masa plg awal kat c2. tp disebabkan parking xde, xsempat gak! huh! aku dh give up dh. krenya xnak la buang masa. aku nak spend masa ngan wah je sbnrnya, so xkesah la xdpt tgk. tp wah kata xpe la, kte g la kat the summit USJ. lastly!!!! huh! aku dpt gak tgk citer tu. hehee. berbunga2 hati aku masa tu! baeknya wah. =) love u!!
.
.
BESH!
BESH!
BESH!
NOT BAD!
.
.
tu la yg dpt aku comment pasal citer ni. hehe. lawak je afdlin shauki. memg suke ar dia! xsia2 aku cari kt byk pggung wyg. hehehe. kre puas hati la!!

Pastu, wah bawak aku g tgk kapal terbang kat lapangan terbang subang. mentang2 la baru blk dr sarawak kan. so, dia nak la aku rasa kapal terbang atas kepala. hehehe. dia masih kat sarawak tu, jasad dia je depan aku. hehehe. mula2 frust gak ar coz ari tetiba ujan, 1 habuk pn xde (kapal tebang la wei). tp masa otw nak blk, tetiba je fireflyz mau mendarat. perggggh!! memg terasa arrr! 1st time aku rasa atas kepala. mcm nak hempap pala aku je kapal terbang tu. hehe. xsia2 lg kan!! memg ari baek tol la. ALHAMDULILLAH. terasa mcm dalam awan dania. hehe.

wah memg lawak la smlm. dia cuba nak happykan aku. suke sgt speak sarawak. kitak la. kamik la. haha. apa la dia ni taw!! tp xpe, aku suke mcm tu. memg gelak je la smlm. rasa sgt2 dia cuba nk bahagiakan aku. nak tenteramkan sku. syg dia! syg sgt!

so, skg masa nak study. dia kata jgn pk dh pasal masalah aku tu. just go through with my final exam. time to study!!! wana, ko jgn hampakan dia taw!! ko kuat. teroskan kehidupan... tu sume DUGAAN! (mmc citer pendekar bujang lapok x?) *_____*

Wednesday, October 28, 2009

Cepatnya masa berlalu....

Masa sgt penting wat kte sume kan? ada yg suke masa dicepatkan. ada yg suke masa dilambatkan. tp sapekah kte nak mengatur masa, nk mengawalnya. kte tetap kena ikut je apa yg telah ditakdirkan. hmm. permulaan yg baek bg memulakan blog. nggeeee. ada peningkatan dlm penulisan blog nmpknya cik wana kte ni kan. hahaha! angkat bakul sndiri. dh lama aku xwat keje terkutuk ni.

Masa itu emas!
Emas itu masa??

ARRRRGGHH!! Actually, aku xde point pape sgt pd topik masa ni. cuma aku nak luahkan isi ati sanubari aku je la. aku xde cukup masa nak wat sume benda dlm 1 masa. uwaa. malangnya jd student ni. sume nak kena submit. apa kate masa dipanjangkan smggu ke lg. sempat gak la aku nak touch up keje2 aku yg semememangnya terbengkalai tu. leh dikatakan skg ni aku wat keje last minute. huh! mst sgt teruk hasilnya nnt. maunya result pn sama teruk dgn hasil keje aku tu. abis la pointer aku. mst jatuh teruk. dh la jatuh, mst kena hempap ngan tangga lg. huh! malangnya kalu kena hempap kan? saket woo!
yg best tu, mggu ni study week! gila kan?
mcm xde study week je sem ni. esok da present projek.
projek lg!!!
dh la smlm aku kena hentam teruk ngn panel smlm ble present PSM.
smp ilg mood aku smlm. ilg teruk!
smp my mucuk laling lak kena hentam ngan aku.
memg ada gaya2 panel x aku ni..?? hehehe.
malang tol sape jd pakwe aku. tu kah balasan aku terhadap kasih syg yg ditakburkan oleh si dia kepada aku?? xkenang budi tol kan..??
** atas dasar marah smlm tu**
I'M SO SORRY SAYANG!!
.
.
.
SORRY!
SORRY !
SORRY SGT3!!
.
.
u sll jd mangsa i kan. mst u nyesal dpt i. huhu.
really upset what i was done to him!
=(

Sbnrnya aku memg nak masa tu cepat berlalu. at least, xde la aku nk pk pasal study. mana xnya, bukak je mata, nmpk buku. sblum tutup mata, tgk buku. smpkn dlm mimpi pun aku leh pk pasal buku. adoy! kes parah ni. memg cedera parah, ke arah maut tu blum la kowt.
kan best kalu skg ni aku bercuti bersama insan tersyg ke pulau2 yg aman damai. g bukit mana2 yg menarik. tgk view, cuci mata. brainwash abis ke kan. releasenyaaa! hhhmmmm.. tetiba lak rasa nak g holiday skg. (berangan kejap!)
n kalu masa cpt berlalu leh la aku keje kan...?? beshnya! dpt duet. tp org kata keje lg dasat dr study. hmm. btol ke? mayb la kan. ada part yg akn wat kte stress kaw2 punye.
tp... benda yg plg aku tggu2, mst la berakhir zaman solo aku ni.
hmmm. nak kawen ngn sape ek? dpt ke wah? ke org len? harap2 jodoh aku ngn mamat yg aku duk berchenta sakan skg ni. malu la kalu org len. mana aku nak letak muka aku yg memg xbape pemalu ni. hehehe.
dah dah dah! aku akan tggu masa tu dgn sabar. aku nak tingkatkan usaha tuk menghadapi sem depan. aku nak ubah apa yg panel suggest kat aku. aku xnak extend SEM. mampuihhh la. xsanggooppp!! aku nak wat yg terbaek sem depan!
korang doakan aku ye. moga aku dpt degree. dpt 3++ ke atas pun ALHAMDULILLAH.
syukur sgt3!!

Sunday, October 25, 2009

Apa kata hati..???

Ari ni dah 22 bulan aku n wah menjalin hubungan cinta. i mean, sbg pasangan kekasih. xpenah aku rasakan segumbira ini. cehh. mcm ayat org lama2 g2. actually, aku ni bukan la org yg mendambakan chenta. sblum ni pun, aku bina hubungan chenta ni mcm chipsmore. kejap ada kejap xde. org kate, xlekat lgsg la. asyik ON OFF je. mcm tekan lampu je kan. memg aku xpk lgsg yg aku kan sebahagia skg ni. mana xnya, aku rasakan aku blum ready lg nak serius2 ni. aku masih igt lg, masa skola dulu. kawan2 seangkatan aku bukan men lg berpacaran/berchenta-chentaan je. xpadan pakai uniform skola. diorg dh taw apa tu COUPLE. huh! hebatnya! aku..?? oohh! xmgkin aku berchenta dlm usia yg baru setahun jagung. dh lama gle aku xguna ayat poyo n seskema ini. hahaha. besh la plak. ngeee. mcm mana ek diorg leh ada perasaan mcm tu. tipu la kalu aku ckp aku xde minat ngan seseorg. mst la ada kan..? masa tu remaja. darah muda. sifat kegatalan tu terserlah abis la time tu. tp nak ada hubungn serius n dianggap couple..?? pastinya itu bukan aku! bukan untuk aku pd saat tu...

chanteknya katil ni kan..?? mcm chenta aku kt wah la. ngee. =)
skang aku dh 25 tahun! agak tua. org kate, zaman remaja tu dh tamat la. aku sudah meningkat dewasa. dewasakah aku..?? hmm. mcm kanak2 riang ada lg neh aku rasa. xpe la kan. janji aku xriang setiap masa. ada masanya, aku tetap akn bersikap matang. yuupp! maybe aku akn berubah ble masa berlalu n aku semakin tua. eh, burok lak ayat tu. tukar tukar..! org kate, makin berusia. haaa! baru sedap sket kan..??
ati n perasaan aku dh len. aku mendambakan chenta. chenta dr seseorang yg bergelar lelaki. huh! sgt jiwang karat tol aku kali neh. merah abis pp aku ni haaaa. ngeee. senyum kambing. *_____*
ni la insan yg menggegarkan hati sanubari, jntung pisang aku ni haaa.. hehehe. encem x dia..?? janggut dia yg aku suke sbnrnya. hahaha. sanggup dia simpan janggut tu tuk aku. coz dia taw yg aku suke. sgt suke. ble dia xde janggut, xsuke aku nak tgk dia. haaa.. teruknya aku kan..??
even kami dh kenal agak lama, tp kelemahan pd hubungan tu tetap ada. agak lama bg aku coz sejarah chenta aku sblum ni mana lebih setahun (ni dh setahun 10 bulan), kre blh la tu kan. agak lama bg aku la wei. bg korang konpem la baru je kan. so, kami byk la kdg2 tu selisih pendapat, tp tu sume dpt kami tangani. dgn sikap CHILDISH aku ni, si dia sggup menahan. sabar gle. dia terlalu sabar ngan perangai aku. keanak2an sgguh aku ni. kuat cemburu, kuat majuk, cpt terasa. Ya ALLAH, bertuahnya aku kan. bertuah sgt2 memiliki dia. aku sgt bertuah dpt menawan hati dia. dia yg sggup menerima aku seadanya. macih syg!! waaah! terlebih suda. aku rasa geli la plak ngn statement aku ni. eeeeeeeee.
oke la, aku rasa ramai dh xsenang duduk, dh jeles, dh geli-geliman. mayb ada yg termuntah walaupun xmengandung 3 bulan. hehehe. aku mohon maap kalu dh termuntah. xde niat pun. tetiba lak aku nak wat entri yg agak berkasih syg, bercintan cintun ni. ni cuma kata hati insan yg bernama WANA. insan yg lemah n mengharapkan kehadiran insan bergelar lelaki bernama WAH. yg pasti, aku xkan dpt jmp insan spt dia lg. smg ALLAH memanjangkan jodoh kami smp ke akhirnya. AMIN.
Nota kakiku kakimu jua : sori la if korang kurg minat ngan entri kali ni. AMPUN ya bapak2 ibu2.

Saturday, October 24, 2009

Wana, jgn boros blh x?

Pompuan ni memg kuat membeli. tp menang memakai x..??
hmm. tentu jarang skl kan jd mcm tu?
sgt susah nak kawal diri kan ble ade duet..??
*___________<
memg susah!
sgt susah!
terlalu susah!
susah utk kawal diri dr shopping. dr boros.
n beli benda yg xsepatutnya! hahaha. gelakkan diri sndiri!
korang boros x..? hmm. aku boros! sgt boros!
memg xdpt dinafikan! terserlah tol sikap -ve ni dlm diri aku.
smpkan xde duet pn pandai je mencari. cari cara nak
dptkan duet n dptkan barang yg aku nak even xde duet!
huh! ~ngeluh jap ble pk2 balik!~
aku rasa benda ni dh memakan diri aku.
aku xnak mcm ni! aku sll sempit duet.
aku ni student. apsal la xpandai nk manage duet.
huhuhu.
aku terasa sgt pasal ni ble asyik kena tegor je pasal ni.
nape x cube kawal diri. awak tu student!!
ye! aku student yg xsedar diri yg aku ditanggung!
wake up wana! wake up!
aku terasa weiii. smpkan aku rasa mcm xnak duet sape2 pun.
tetiba je perasaan mcm tu dtg. terasa gle. =(
rasa mcm biar laaa aku makan pasir je nnt.
apsal la aku xnak dgr cakap org.
apsal la aku degil sgt..??
degil bebenor!! ~haa! terkuar loghat perak!~
aku leh pk sesempit tu. bukannya nak try amik ikhtibar.
korang leh tlg x suggest aku cara nak jaga duet.
n jgn mintak kat org duet. materialistiknya aku.
sume nak senang je. xpk lak org len susah sbb aku.
"speechless!"

Friday, October 23, 2009

bese la tu, STUDENT la katakan!

uhh! dh lama gle "xupdate" blog aku ni ye. dh bersawang dh pn. hehehe. ni la yg nak kemas2 ni. bg cun sket. xde la org kata bek xyah ada blog kalu xupdate. x g2 kawan2?

penangan study! ~maksud pic d sblh~


Study!!Study!!Study!!


mcm mana nk mulakan penulisan blog ni ek kalu dh kepala ni duk pk study je! hhhmmm... ~ bcoz this is my last year in UTHM, so masa jd student tu dh terasa. every day, every hour, every minute, every second, STUDY memg xleh tggl. dr asgment, kuiz, PROJECT (plg byk sem ni!), test n skg ni dh nak smp final exam. sume nak kena lalui. sgt tough la sem ni. xterkate! mcm nak mampos rasanya. tp xmampos2 gak kan..?? ayat biar gempak n poyo. hahaha!

ari ni aku ada masa nak update BLOG coz Alhamdulillah, byk benda dh setel. tp xkurang juga yg xsetel. dsbbkan mggu depan dh study week, so sume keje memg kena submit a.s.a.p. xleh nak tolerance pape dah. need to submit on d date, walau apa sekalipun. hmmm. (speechless!)

oke! xsabar rasanya nak enjoy! tgk wyg ke.. men bowling ke.. ngedate ke.. sume aku dh xwat dh. rasa mcm xde life! skg ni focus on study gle meroyan punye! hehee. jgn btol2 gle dh la ye wana! ngeh3!

next week, on 27, aku kena present PSM 1(Projek Sarjana Muda). hopefully, i can handle it! present confident abis n dpt jawb ble Q & A section. uuhh! takotnyaaa. huhu. even 2 krdt, tp sgt takot la. pastu, nak submit IDP (Integrated Design Project) lak. present lg! huhuhu. pastu projek len lak. cayuk2 wana!

"usaha tangga kejayaaan! jgn gelabah oke wana!"
then, FINAL EXAM on 4th until 16th november! nasib bek 4 paper je! kalu x, abis la. mau struggle mcm org gle. keh3. so, pada bloggers yg amik final exam, gud luck k. wish all of u success k. jgn men2 jawab final tu. pesanan kerajaan!

Saturday, October 10, 2009

Pagi2 dh bikin gua panas....

Mood : marah, bengang, sumpah seranah sume ada!!

Pagi2 sabtu ni ada je benda yg wat aku dh marah. huh! ilang pahala aku coz pagi2 dh ngamuk. grrrrr. dh la aku jarang marah. apatah lg ngamuk pepagi buta. ni budak lesen yg tepati masa tu la punye pasal. eeeeeeee...

Spttnya ari ni aku dh janji nak g class driving. so, budak yg amik aku tu pagi2 lg dh call nak dtg amik. So, aku yg ngantok bagai nak rak ni (tido lmbt smlm - wat tecnical paper), bergegas sepantas kilat ke bilik mandi. Konon2 xnak org tggu kte la kan. Janji dtg kul 8, tp smp skg (jam d tgn kul 9.30 pg), batang idung dia pun xnampak2. hangen btol aku pagi2 ni taw!!! kalu aku taw, smp skg aku tido lg. dh arrr pagi ni ujan, sedap gle tido. best tol tgk housemate aku tido. dihanyut mimpi indah. arrrgghh! jelesnya. bengangnyaa aku!!! =(


Aksi2 terlampau!!
So, dgn marahnya aku, amik gambar byk2, dgn mimik2 muke yg menyayat hati. Nak ilangkan tensen n nak buang masa aku yg memg dh byk yg terbuang. geram n marah punye pasal. Nasib bek aku lepaskan geram dgn cara mcm ni kan. kalu x, mau aku pecahkan kete kawan aku kee.. jerit mcm org gle keeee. terjun ke parit berdekatan keee.. hehehe.
k la, budak gle tu dah call, lg 5 minit dia smp, aku lepaskan geram aku kat blog. puas hati sket!
ilang je mood aku nak g driving. huh!
nota kaki tangan mulut : aku paling xsuke org lmbt!!

Friday, October 9, 2009

open house di UTHM


(Gambar di sebelah kiri - Comel kan kami be2.. sebelum gerak ke open house U, sesi bergambar adalah perkara wajib!! hehe.)

Perkataan yg plg sesuai tuk Open House UTHM kali neh, "LASTLY". Huh!! lepas ni, dh xkan ada lg dh open house kat U dah, almaklumla, ni raye terakhir aku kat cni. =( sedih la plak. sume ni aku akn jadikan kenangan terindah walaupun xindah mana laa masa open house tu. huhu.

Berpeluh2 aku ari ni. memg kuar la peluh betina aku (versi pompuan), hik!. =) mana xnya, memg crowded abis la nak beratur amik makanan tu. bebudak2 len bikin aku panas je. dh la memg ari panas lak tu! ada ke patut..?? ~xpatut2!!

Bermulanya.....

Aktiviti yg amat ditunggu2 oleh sume student UTHM ni bermule pd jam 9.30 pg. Tp bese la kan, aku n dak2 umah aku, memg xpenah nak dtg tepat pd masanya. Selagi xlebih kul 9.30, memg xbangun mandi la sume. so, kami tiba kat U kul 10.30. bunyinya mcm umah sewa jauh sgt pun. padahal, depan U je. hehe. sejam lepas event tu! tp, nasib bek la sesi berebut makanan xmula lg. (Lega!!) mcm tahun2 sebelum2 ni, parking usah cakap la kan. memg penuh aje. xleh lgsg nak selit sket. memg no space laaa. so, kami pun parking agak jauh dr tapak open house diadakan. dgn gagahnya, aku bejalan terkedek2 dgn high heels aku menuju ke destinasi. terpaksa beb! makan punye pasal.

(Gambar di sebelah kanan - Aku maintain cute! Pasan lebeyh!! - baju raye pink yg xpakai lg. chantek x..?? chantek x..??)

Setibanya aku d tempat kejadian, mak aaaiiih. Banyaknya makhluk2 di dunia ini rupanya ye. Sumenya memg xpenah nak tolak mkn free. termasuk la aku ni haaa! jimat duet aku ari neh. hehe. bg aku, penting tol la makan free memandangkan skg ni dh ujung2 sem. bak kate org dulu2, rezeki jgn ditolak, musuh jgn di cari. so, kte amik peluang yg ade. (hahahaha! ~gelak jahat siap kuar tanduk lg!!)

Baru aku taw, langit bukan selalunya cerah.....

Benda yg aku rasa xsuke n leceh tol masa open house U ni adlh masa nak amik makanan. lecehnya...!! bebudak U ni bukan nak beratur pun. sume men redah je. padahal, berbanding tahun2 lepas, tahun ni kre dh teratur sket la coz stp org dpt kupon. lg mau gelabah ke...?? konpem sume dpt makan punya. for sure la U dh sediakan makanan yg cukop. xpaham aku...!! yg pasti, laki men tolak2 je taw. lgsg xhormat kami ni, kaum hawa yg lemah. hehehe. tetibe je pun emosional. tp oke la kan, lastly, dapt gak makan. aku suke satay n nasik beriyani dia. pergggghh! kenyang gle. memg cukup la ni tahan smp malam.. hehe. yg ketupat/rendang - failed!! dh basi. air tu leh laaa.. ilangkan dahaga aku coz dh panas gle ngan gelagat2 dak2 yg mcm setahun xmakan ni. hehehe. ayat aku pedas ekk..?? ~sabar wana sabar! abis cair make up aku taw!!

kesimpulannya....

aku akan igt kenangan mcm ni!! xkan ada dah coz mayb aku dh xde nak further study. rasenya laaa.. =)

nota kaki tangan dan mulut : besok de open house kat umah kawan aku n lusa kat umah lecturer. YES!!! kte serbu!! makan tu penting weeiii. *______*

Sunday, October 4, 2009

Teruskan pemanduan tanpa was-was!

Dasat sgt rasenya tajuk entri aku kali neh. Geli-geliman den dibuatnya. Hahaha! Boleh jadi "motto" tuk SIC (Sepang International Circuit ni. hehehehe.

Hari ni aku teramat gumbira skl. *______* Bukan pe, selama ni aku asyik stress pasal class driving aku. Xleh catch up teruk sgt!! Memg kalu nak bawak kete atas jalan skg, konpem berdentum2 kete belakang hentam kete aku. Ye la, bawak dgn penuh berhemah n terkemut2. Memg xcekap lgsg la. Bikin kete len panas je tgk gua. haha. Sesuai ke aku ganas mcm ni..??

Kalu korang sume nak taw, actually, aku dh GIVE UP abis dh ni pasal driving ni. Kunun2 dh nak QUIT la, amik pas abis belaja nnt keee. Siap dh xkesah dh pasal duet, krenya kalu burn pun dh xde hal laaa. Lantar arr c2 kan. Janji aku xde stress pk pasal driving ni, Byk lg masalah yg aku ada. But, nasib bek laaa budak yg amek aku g driving tu nasihat kaw2 punya. Memg kaw2 arr aku kena basuh ngan dia. Smp terkesima aku dibuatnya. huhu. Jaga ko issss!! hahaha. Siap dia cakap lg kat boss dia suh tukar chekgu memandu. Baeknya ati dia kan... Punya la dia nak tlg aku. Syukur sgt3 ada kawan mcm tu taw. Rase ringan sket palotak aku ni. N yg penting, i want to build up my confident again n again. kasi up up up lg. hehe.

So, pas aku dh tukar chekgu memandu ni, i feel more comfortable. My confident is higher than b4. Xde la tiap2 malam aku nangis. Stress. Hahaha. Lawak tol kan. Lemah sgt. Xcekal lgsg aku ni. Pasal benda kecik ni pun mau nangis kaaa. haha. Tu la aku. Chekgu baru ni xde la push aku. Dia sgt3 calm. Memg xde nak jerkah aku time drive. Nak bising3. Xde la berdesing sgt telinga aku ni. Drive pun lebih fokus je. Hehe. rase bersalah lak ngan tok guru aku sebelum ni. Mesti dia rasa mana silap dia kan. pape pun, yg penting, aku akan teruskan dengan pemanduan di atas jalan raya. Go for it!!!! Nak dapatkan lesen ni wwwooii....

Nota kaki tangan mulut : My weakness - Balancing on clutch-brake!! Failed tol kaki aku ni nak menekannya. Parah2!! Tulun2.. =(

Saturday, October 3, 2009

Perlukah aku begini....

Semalam, bermulanya detik getir kerana aku gado ngan seseorang.. Seseorang yg amat aku syg. Ye, itu la yg berlaku. Antara percaya atau tidakk kan.?? Wana bergado..?? ~Percaye la sume ye.!~ Sesungguh2nya dlm kelembutan aku ni, ada jugak kekerasannya. Bukan keras lutut ke, tulang ke atau semaksud dgnnya, tetapi Keras Hati @ Keras Kepala. Kedua2nya amat berbahaye kalu xdibendung dr akar umbinya. Fuhhhh!!
Aku ni kan kalu dilihat secara kasar, agak boleh dirunding, tetapi kalu kenal dalam2, aku je yg nak menang! Ye, aku memg mcm ni! Nape ye aku perlu mcm ni..?? Kadang2 aku rase keegoan aku ni mengatasi segala2nya. Walaupun benda ni akan makan diri aku sndiri, tp aku still tegar dgn keputusan aku. Dh nmpk salah, tp teruskan juga.. Ke x mengong namanya perbuatan terkutuk aku ni kan.. Dh sedar, tp still teruskan jugakk.. Ni bukan kes mengong, tp kes gle meroyan. Gle punya budakk!! Aku la tu budak tu.. hehe (hmm.. tergelak le plak! oke! serius serius! try to be serious person rite now... =)
Perlukah aku begini..?? Terus-terusan melakukan kesalahan yg sama..?? Tolong la bimbing aku... Skg, aku hanya mampu meneruskan kehidupan yg penuh dugaan ini... wlpun perit tuk telan, itu la keputusan yg aku perlu buat, berubah demi kebaikan diri sndiri. Jgn ego!! Lupekan sume pendirian salah aku selama ini. Try to accept kesalahan sndiri, n terima pendapat org dgn lebih terbuke. Plsss b open minded wana!! Plzzzzz.....
Ari ke2 yg sgt menyedihkan dalam hidup ini.. Selama tu la aku gado ngan insan tersyg aku ni.. Adakah akan berlanjutan sehingga berhari2, bermggu2, berbulan2, aku harap sgt, aku akn berubah hati... Menerima pendapat dgn lebih terbuka.. Jgn lukakan hati sndiri n org len. Ya ALLAH, kau kuatkan la hambaMU ini dlm menghadapi cabaran yg lg teruk dr skrg.. Berikan aku kekuatan yg amat2 aku perlukan skg.
Nota kaki tangan mulut : Lebih fokus kepada study.. Kepada Tuhan..

Monday, September 28, 2009

Raye penuh bermakna!!

RAYA dh setel dah kan.. bg aku la. lantak ar org len nak ckp raye sebulan ke,
apa ke.. bg aku, raye tu terasa ble aku ada kat umah je. hehe.
ble dh smp johor, mood raye tu mcm dh ilang.
ilang sekelip mate. hehe.
aku harap blum terlmbt tuk aku nk ucapkan Selamat Hari Raye.
Maap ye kawan2. bak kate org, buang yg keruh, amik yg jernih.
time ni la kte nak bermaaf-maafan kan.
nak tggu raye je laaa. kalu ari bese, hmmmm..jgn harap la!
penting tuk aku mohon maap kat sume kawan2 aku.
byk tol salah aku. cuma aku xpasan je kan.
terlepas pandang barangkali.
cheewaaaahh!
.
.
.
aku nak kongsi sket la pasal raye aku kali ni. =) perasaan aku kali neh.
actually, ada la benda yg best berlaku.
different raya mayb. bermakna la jugak. hehe.
keeee...bermakna sgt3! hmmm... senyum kambing. ngeh3.
sblum tu, aku nak bg taw la pasal baju raye aku kan
be4 i'll go through dgn citer penuh bermakna aku tu.
ala2 mukadimah raye la ni. =)
penting tu!! xsangke, setelah dikumpul2, aku ada 4 pasang baju raye.
fuyoooo! hebat kan..?? xpenah2 ada byk mcm ni.
coz raye bg aku bese2 je. bukan la aku tggu sgt saat2 raye.
here (BELOW), baju raye aku! xde la meriah mana. just bj kurung bese je.
xreti la nak wat baju raye yg HAVOC2 bak kate org.
i'm just a simple person. sume benda simple, but looks sweet for me.
rasanya laaaaaa.........
.
.
BAJU RAYE 2009
.
[ 1 - 1st raye]
[2 - 2nd raye]
[3 - 3rd raye]

.
haaa.. yg lg 1 pasang.. aku xsempat pakai lg. tu yg plg style sket.
tgn dia ala2 siti nurhaliza g2!! tu sbb takot nak pakai kot. ngeh3.
pink kaler. ntah chantek ke x agaknya aku pakai nnt kan.
.
wlpun raye ni abg2 aku xbalek, ye laaaa selang seli ngan wife diorg, tp
ada maknanya raye tahun ni.
wat pertama kalinya, WAH iaitu insan yg bertakhta kat hati aku ni
beraye, n telah berjmpe ngan abah aku.
berdegup3 la gak jantung aku ni haa masa dia dtg umah aku.
ALHAMDULILLAH, nampaknyaaaa abah aku mcm suke.
i mean, give a greenlight. penting tu!!
so, xlama lg dpt la makan nasik minyak kitorang. haha.
berangan xsuda2 kan aku ni. AMIN ~ still hoping.
.
selingan sebentar ~ gambar2 raye lg!! lg!! lg!!
.
[4 - lovely parents]

[5 - kawan gado, akak n kawan]
[6 - teman beraye saye. mr WAH]
[7 - antara umah yg aku kunjungi - umah yan]

.
bersambung...
.
kre tahun ni aku gak dapat raye kat umah kawan2 aku dgn jayenya.
hehehe. beraye sakan aku kat umah kawan2 aku.
dpt g umah sue kat KLANG, umah YAN kat bandar tasik selatan,
umah MYA kat datuk keramat. n dpt la g umah kawan2 wah.
kat kuala selangor n melawati.
cuma kat ipoh je aku xbejaye nak raye sakan.
xde org nak bawak aku. menumpang je kan kejenyaa.
ble la nak dpt lesen ni kan.. penakot tol laaa aku ni.
sob sob.. tetiba lak menci igt bab2 ni.
xsuke! xsuke! xsuke!
.
oke la. aku dh update story sket kat blog ni.
nampak laaa korang apa dh jadi ngan aku skg kan.
badan konpem la dh bolat, tu dh memg terang2 leh nampak.
hehehehe. n yg penting skg, masa tuk kuruskan badan.
ON DIET skg ni.. hahaha.. adakah bejaye..??
kte akan tggu tggu tggu... n lihat!
so, last but not least, just 1 to say to everybody.
SELAMAT HARI RAYA
&
MAAF ZAHIR BATIN