Sunday, June 26, 2011

First trial in contest!


Ni la contest yg aku masuk. Anjuran FCU Miracle. Hopefully, kawan-kawan blogger yg ada Facebook leh la tolong vote ye.. Jasamu dikenang.. Pls support me! Thankssss a lots... Muaaahh!

Hi dear,please help me to win this contest.
1st like page http://www.facebook.com/fcumiracle

2nd like my pic http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150215336560194&set=a.10150209812530194.306684.188352275193&type=1&theater

Sila-sila la jenguk page FCU Miracle, then LIKE. Then dah like page, LIKE my photo. ngeee.. VALID UNTIL 1 JULAI 2011!!! Hurry up... Thumbs up to LIKErs!

Wednesday, June 22, 2011

Sabar sebaruh daripada iman....

Alkisahnya..... tentang "keje" sbg kuli di salah satu firma perunding kejuruteraan tidak ternama di IPOH. Aisssyyyhh.. Sebenarnya, dah lama sgt aku bersabar dgn environment kat c2. Apsal la perlu mcm ni... Nape tak best..?? Padahal, masa awal2 dulu, tersangat la best. Enjoy je keje.. Tapi.. skang sejak dah kuar masuk org baru, makin tak syiok le plak. Yang sebenarnya, byk drafter yg pandang aku sebelah mata aje. Mentang-mentang aku ni muda (muda kee..kehkehkeh!), arahan aku spt melepaskan batuk di tangga.. Kena ke pun peribahasa ni dgn ayat aku ek..?? haha! ~Bedal aje laa..
.
.
Dah la si amoi tua tu selalu sgt ada kat opis. Sejak ble lak dia rajin bekeje, aku pun tak tahu laaa.. Hmm.. Mesti nak wat spot check kat staff. Huh! Dasar busy body, jaga tepi kain, suar org... Eeeeeeee.... Sampai ble la aku dapat bertahan ni haaa! Tapi xpe, skg usaha keras tuk cari keje kat tempat len. Harap2 dapat laa. Lagipun, memg nak blah pun. Hikhikhik. Pasal sudah mau kawen. Nak berhijrah. Tapi, sayang le plak.. Mcm nak keje sampai tahun baru cina aje. Tapi, leh tahan ke nak tggu berbulan2 lamanya tu.. Huhuhu.. Mcm tak sanggup jeee..
.
.
Skrg nak mula submit resume.. Tapiii...format resume yg ada skg xmengancam la. Sape ada resume yang best2, kasik ar sini yeeeepp.. (shawanajamaludin@yahoo.com).. hik3.. TQ TQ kepada yg membantu... Ya ALLAH, murahkan la rezeki hambamu ini. AMIN.

Tuesday, June 21, 2011

Kejapnya cerita Cinta Melody..Hmmm!


Saban hari aku duk melayan cerita "CINTA MELODY" ni haaa.. asal balek keje, siap2 tukar baju, solat sume, berdesup teros duk menepek depan tv. keh3. Abah dah taw dah pe'el anak dia yg sorang ni. Yg pastinya jugak, abah pun duk join venture layan cinta melody. *________* (Agak terlambat, tapi nak wish gak.. HAPPY FATHER'S DAY to abahku, pak din kiut!!!)
.
.
Oke! Berbalek kpd citer cinta melody, sedar x sedar, sudah sampai ke kemuncak citernya. Dengar citernya, ending dia kureng sket.. Tak dapat kat Elang! Cissss! Apa yg aku nak tgk, xdapat nak tgk. I want elang + melody + raya + nenek bahagia. Tapi nampaknya tempat elang akan ditukarkan kpd raffi plak dah. Aiseeeyy!! Frustnyaaa.. =( Tapi xpe, raffi pun schweeet ape! ngeee.. =). Dasar buaya air!! Hehehe. ~Tapi elang jugak yg tetap menjadi pilihan hatiku~ (Bape banyak tapi ntah. huhu. ) Hensemnya elang ni taw... Suke tgk! Mana taknya, Hati marah pun, jadi sejuk tgk muka dia. Muda lg dia ni, baru 21 tahun. Melody lak 19 tahun... hehe. ~Dah ke lain lak dah~ Tak lupe gak pada melody yg comel gle. *____*
.
.
Pape pun, tak sabar mau tggu episod kemuncak even dah taw endingnya. Apa la agaknya citer yg akan m' gantikan cinta melody yeepp. Adakah hero + heroinnya best mcm cinta melody...?? ~Saksikan jumaat ni!~ Zaaaasss. Tak cabarnya caye!! ngeeeeee..

*______*

.

Monday, June 20, 2011

Pre-Wed!

.Gambar ni xbest! Sbb duk rapat2. Isssh3!
.
Ecece! Sekali update blog, teros kuar pasal pre-wed. kes menunjuk2 ke nih..?? =) Oh! Tidak sama sekali. Hekhek. Tapi, bukan nak tnjuk sume pic pun, saje je bagi gambar suam2 suku, baru nak upload pic2 2 sume. Coz lambat lagi mau kawen kan.. hekhekk. Ni baru kuar dr oven je gambar ni. hik3. Ok ke ye..?? Kurang manis ekk..?? Actually, kebetulan je ni ha update pas pre-wed! *_____* Bukan pe, lama sgt menghilang sbb kena kongsi2 guna laptop ni ngan kakak. Tu yg leceh mau update. Xmo org curik2 baca ble kte menaip. (Alasan leh pakai x??) Ngeee... So, pas dia punye laptop dah oke, xde sape dapat ganggu privacy aku. Syioknyeeee!!!
.
.
Pre-wed ni berlaku semalam. Gle panas nak mamposs gambar ni. Kalah pisang goreng kat tepi jalan tuu haaa! Haha! Mesti korang pk awal gle wat pre-wed photoshoot ni kan...?? Lokasi adalah FRIM, Kepong. Besar gle tempat ni taw. Tak dapat nak xplore abis lg. Kejar masa la katakan. Yela.. aku kan ipoh, dia puchong, ari ni keje. Mana nak lepak lama2 kat FRIM tu. Kena lak ujan. Adess! ~Memg saje nak wat pre-wed awal. Sbb mau wat kad kawen lg. Mau guna ini gambar. Xmo kelam kabut. Biar slow2, asal teratur. Alhamdulillah.. Hampir 50% dah setel. Skit2 lama2 setel laa.. hekhek. Takot pun ade. Cuma pening mau bagi berkat pe kat guests. huh! Poning poning! Still ngah cari idea2 menarik. hehehe.
.
.
Btol la cakap org, duet kuar mcm air.............grrrrr.. elok la pun kawen sekali seumur hidup. hehe! So, pasni InsyaALLAH akan selalu update. If ada news n masa yg terluang la ye. Sampai ketemu lg. Assalamualaikum.