Wednesday, August 4, 2010

Jom wayang!

oke! sejak sebulan aku duk rest pas abis praktikal 9 Julai lepas, aktiviti aku menghabeskan duet aje. ni la keje aku! layan movie (wayang). ni berkat2 pengaruh kawan2 la ni. issh! org ni ajak wayang, aku Oke! pas smggu lak, org ni lak ajak, aku Oke! hmm.. aku target nak tgk 4 movie. but, the soccerer's apprentice aku xsempat lg nak tgk. so sad!

1st aku layan despicable me! citer katun. dlm misi nak mencurik bulan tu, mcm2 laa yg terjadi. besh! korang yg xtgk lg rugi la. katun2 dia comey2. mcm aku! ~sempat lg tu kan.. aku tgk ari tu 3D! memg pening coz xbese pakai spec.. rasa berat je hidung. tp ble action2 yg ke depan tu, mcm nk dtg ke aku! heeee... terkejot.. but real..


2nd movie, aku layan inception. Leo berlakon. masuk mimpi. mimpi dalam mimpi. misi dlm mimpi. haha! saje wat korang pening.. Leo as Cobb kena carik pasukan yg hebat2, tuk jayakan mision dia tu. hehehe. ni pun best! but, at the beginning, korg susah nak paham laa.. mcm aku pun susah mau paham.. but kat tgh2 sket citer tu, korang dh nampak dh apa sbnrnyaa citer ni nak bg taw korang. hehe. love the actions!

Last one, aku layan citer salt. who is salt? chheeewahh! evelyn salt lakonan angelina jolie memg memukai! serius beb! but, korang akan rasa xpuas laa.. coz ending dia just mcm tu je.. mcm tu mcm mana? kena la tgk salt.. mayb pasni ada sekuel jeee... sape taw kan.. but, the actions is awesome! nampak mcm xreal, but tu laa citernyaaa.. ada yg xske coz xreal, but movie is not a reality. just an entertainment! u should enjoy it, not to real into it.. angelina best dlm citer ni. chantek le plak!! hik3.. mula suke dia dah... *___*

kesimpulannya, abis duet PTPTN aku duk layan benda ni. haha! pasni susah dah nak layan wayang masa weekdays. dah keje la katakan. huhu.. layan weekend je laaa.. tiket mahal.. uwaaa... keje oh keje! nape la dpt tawaran len lg.. hmmm... (sigh)

No comments: