Tuesday, August 10, 2010

Dah keje dah cik wana ni rupanya... *____*

Teruknya minah ni. Ni mau keje ke mau snap pitcha neh.
Aiipp.. Bos nampak kang mau kena buang keje. haha~

Selamat malam bloggers sume ye! (Skang 9.15 pm suda)

Tadaaa.. this is my cute "chubbiest" face for now! Suda gemok! huhu. Sesudah abes belaja bertambah la gemok. Okey! Okey! This is not my point rite now.. :p Actually, tujuan post ni dibuat adalah utk membuat pengumuman secara rasminya, Norshawana Jamaludin telah mula bekeje. Jadi, beliau tidak lah org kate xlaku ye! Nop! Nop! she's hot bebeh! ~wakaka! telebih eksyen le plak~ Jgn wana jgn! Tuhan xske umat dia yg mcm tu.. Aisshh.. dihindarkan la perangai gitu ye..
My new employer~ Jurutera Perunding TSA (Ir Tan Seng Aun~mamat ni punye company daa)

Sesungguhnya beliau telah memulakan kerja pertama beliau di salah sebuah "consultant" company yg tidak begitu gah ataupun terkemuka namanya di Malaysia maupun di dunia. ~jadi laa... dpt gak aku keje~ Nama company tu suda tertera di atas.. ngehngehngeh! Bosnya bernama Tan Seng Aun atau lebih dikenali di kalangan kawan2 dgn Mr Tan. (alaaa.. lupe lak nak snap muke bos aku neh) ~mcm dpt snap je pun~

Haaa! Mesti korang tertanya2 emendakah benda alah kat atas ni kan..??

Okey! Lukisan di atas adalah abstrak semata2! ~Owh! Tidak! Tidak~ Cenggini ye sume.. dengar ye apa yg chekgu nak ajar ni. Kat atas tu pelan. So, first day aku kat cni, aku kena mulakan dgn Kerja Tanah iaitu dlm bahasa omputihnya, EARTHWORK. Aku kena wat cut n fill.. Comaprekan la existing level and proposed level yg ada kat atas tu.. Then, tentukan la mana cut (potong) n fill (tambak). Ada paham kee..?? ~kalu xpaham, dtg ke bilik chekgu ye!~ hik3. ^___^

LEGEND (Petunjuk) :
Merah - Cut
Biru - Fill

Pengajarannya : Interpolation knowledge is very important in this earthwork design.

Next...next day...

AutoCad - Aku nak sgt expert guna software ni.

Hari neh chekgu baru la cuba applykan aktiviti mewarna chekgu semalam dgn AUTOCAD... chekgu kena tentukan area dgn refer kat pelan sebelumnya.. (gambar ke3 tu ye!) ~Okey! saye suda perasan menjadi chekgu. hehehe.. Kte stop ye perasan tu! haha!~Then, calculate2, dpt la VOLUME tuk Cut and Fill... Remeh taw nak perhati kat AUTOCAD.. kejap mata kecik, kejap mata besar.. huhu. Naek juling mata ni. Esok xtaw le apa lak yg aku dpt gain xperience. Btw, aku kena gandakan usaha! Rajin rajin rajin! I'm wanna be the best among the best. Mesti sume tertanya2 apakah kerja saye..??? haha! ~Kuli jeeee~

. END .

P/S : Selamat bersahur ye sume! esok dah mule puasa. tapi.. saye xleh puasa.. sob.. sob.. nnt saye kejar dr belakang ekk.. ngeee..

No comments: