Wednesday, November 11, 2009

Terkena lg aku!

Ntah ke berapa kali la aku terkena tipu. oohh!! wana tertipu!! bodohkah aku? xserik2 lg ke beli top-up cara mcm tu even dh kena tipu. bukan skl aku kena mcm ni, tp suda berkali2. mayb bkn rezeki aku kan. dugaan tol la. menci menci menci. so sad! =(

Selalunya aku beli top-up dr kawan aku. classmate aku. So, senang la. xyah nak pk akan kena tipu mcm ni. Tp disebabkan budak tu dh abis paper awal coz dia punya paper elektif dia dh setel mggu lepas, so terkapai2 la aku mencari top-up. Baki kat fon, aku tgk ade lg RM3++. Byk lg tu!! ~tp disebabkan aku susah sgt nk kuar umah kalu dh balek umah, aku pn berhasrat la nak top-up kan awal. Aku nak top RM5 coz kalu RM10 mahal bebenor. student pepaham la kalu dh akhir2 sem ni, semput sket. poket habuk je lebih, isi xdak pun. So, aku xdpt nk beli top-up kat stesen minyak coz top-up plg minimum pn RM10. So, aku dh berkira2 nak g beli kat kedai top-up dekat area umah aku. hehehe. Bijak mcm kancil x aku? hehehe. baru aku pasan, bape byk perkataan SO dh aku sebut ni haa!

Malangnya, kedai kat area umah aku tu tutup la plak. Ni dugaan ke, atau memg nasib aku xbaek. huhu! xpe la kan, coz konon2 ada penyelamat nak belikan aku top-up. sape lg kalu bukan driver class driving aku. hehehe. baek ati ko ek! ~padahal ari tu bukan men kutuk dia lg kat blogger ni. hahaha. jahat punya wana! ssyyhh. senyap2 suda ek. nasib bek la budak tu xmen blog ni. kalu x, mau kena siku aku. xpun, jgn harap dia nak tlg aku. ngee.

Malangnya lg, malang malang malang, top-up aku smp skg (kul 10.50 malam) masih xdpt lg. Aku rasa laa dia top-up guna yg catit kat buku tu. konpem punya la cara tu. cara pe lg kan kalu dh setakat 5 hengget je.. korang nmpk x bengang xbengangnya aku. uuissshh. suda jatuh ditimpa tangga. ditimpa tangga, pastu kena hempap lak lg ngan bata. sadis tol!

disebabkan aku agak marah, aku tny dak tu. rupa2nya dia dh top-up tghari td lg. lg la aku marah. tp, aku xsmp hati nak marah dia. dia dh cuba tlg aku. alamatnya, burn la duet 5 hengget aku tu. xde rezeki tol la. dh arr 10 sen sgt penting bg aku skg ni. ni kan 5 hengget. huhu. ni nak salahkan sape..?? ibu mengandung kee..?? bapak yg xbalek umah sbb keje keras ke..?? tukang tlg top-upkan tu keee..?? atau aku sndiri..?? hmmm.. xtaw nk cakap pe dah. coz ni bkn pisang berbuah 2 kali dh. suda berkali2 aku kena mcm ni. aku xhalalkan sape yg tipu tu!!! lantak arr. huh!

7 comments:

Iza_Yanti said...

Camner leh kena tipu?
Saper yg tipu nih? La hai.. siannyer ko wana...

w a n a said...

aku xtaw la. maybe tukang kedai top-up tu la. xkan budak lesen tu plak kan. hehehe. nak wat camner kan. asyk terkena je aku. xkira la kat mana2 pun aku berada. sadis!

Naurah Napiha said...

ha..lps ni memng kne hati2 la..xleh main bg je..pengalaman patut dah jdi pengajaran..lain kali jgn buat lagi..k?

w a n a said...

ye.. baek cik naurah. hehe.
senang kena tipu kan...?? huk3.

ruszlina said...

wana... sabo yek..aku penah kene.. tapi aku aritu g kedai tu blik.. tnya asal tak dpt2 lg topup.. pastu baru masuk.. kedai tu ckp silap tekan no.. huh.. nsb baik ati aku baik aritu... hehehe.. sabo ye wana

"miko itu nana" said...

kat 7eleven ada jual topup rm5 la akk..=)..xyah nk isi2 no..hehe

w a n a said...

has :

aku baru je dpt top-up tu smlm. hehe. nasib bek dpt. kalu yg sblum2 ni aku kena lgsg xdpt.. ada gak rezeki aku rupanya. hik3. happy btol aku smlm.. kahkah!

.......................

nana :

ye keee...?? xtaw le plak. mayb ada yg amik, ada yg x kot. coz penah tny 7E tp ada setengah kata ada, ada yg xde. ntah laaa...
kat cni xtaw la plak mcm mana.