Tuesday, November 10, 2009

Rasa nak terjun parit je!

oouucchh!! ari ni sgt xbaek!!
benda yg aku xnak dgr akhirnya, berlaku. tanpa disangka2.
geramnyaaaaaaaaaaa!!
.
.
berkaitan tajuk entri pd kali ini. huh!
"jgn ada yg tiru atau wat perbuatan yg sgt xmulia spt di atas k!"
.
.
amat mendukacitakan. sgt sedih woo.
baru je td aku dpt berita yg aku sndiri tahan je telinga nk dgr.
xtaw mcm mana nak kuar dr kemelut masalah ni.
so, aku terpaksa stay kat johor smp jumaat depan.
gle! sume org dh balik ke pangkuan kuarga, bf terchenta.
merayap2. mendatingkan diri. berpoya2.
tp aku..??
aku masih ngadap laaa parit raja yg sgt muram durjana akibat
kekurangan makhluk yg dinamakan student kerana mereka2
ini telah pulang ke pangkuan family masing2.
menjinjing beg yg berat smbl tersenyum riang tuk balek!
jeles la plak tgk bebudak tu.
.
.
plan aku sbnrnya nak balek isnin. pas paper aku pd pagi isnin tu.
tp..?? hmm... aku terpaksa blk lmbt coz aku xdpt nak test lesen
jumaat ni. gle arr. aku rasa nak terjun parit skg jugak.
ada ke dia xtend test smp jumaat lg depan (20 hb...??)
darah tinggi aku dh dtg daaahhh!!
.
nape parit..??
bukan sungai ke, laut ke, lombong ke, bangunan kee..
ini adalah kerana kat area U ni byk parit.
pilih je parit apa yg korang nak..?? parit raja ada, parit bengkok ada,
parit sulong ada, parit haji rais ada, parit daun ada, sume parit2
pak haji sume ada. pilih je korang nak yg mana.
so, niat aku adlh nak terjun parit plg dekat, iaitu parit depan
umah aku je. jimat petrol, xyah nak g jauh2.
jalan kali pastu duuussshh.. terjun!
cepat kan...? (eee..geli lak coz parit tu ijau)
kalu kuar, mau aku dh serupa alien dr planet mana ntah!
.
.
apsal la aku punya niat murni nak balek kg xdpt gak.
dugaan gle! hampir 2 bulan aku xbalek.
uwaaaaa. ni nak kena pk pasal belanje kat cni lg.
duet dh arr xde. mana arr xsedih.
wana, teruk tol ko kena sem ni kan.
memg dugaan gle2.
lepas 1, 1 masalah ko.
sabar ekk wana.
lama2 wana saket jantung la aku!
sekian.

5 comments:

BULLET said...

cik wana, sile ke kampung parit simpang sikon dan cari umah ismail bin bedol.sampaikan salam bullet pade sepupu bullet yang name dia eddy kat sane yek...hehehehehee

d 4 dahlia said...

kalo ke parit sulung batu pahat johor..cari umah hj yusnan yushak..bapak angkat gue kt sn..jgn memalu plak kalo nk durian free..haha

w a n a said...

bullet :
encem x sepupu bullet..?? hahaha! ada can neh!

......................

dahlia :
yesss! tetiba lapar le plak ble dgr perkataan durian. leh tapau bawak balek x d..??

Iza_Yanti said...

sabar wana..sabar... itu semua tuk kebaikan ko gak.. ko x nak dapat lesen awal ker? hah. nanti ko ak leh merempit kat KL atau ipoh nanti..ekeke!

w a n a said...

cheeewaahh! merempit kat KL...?? aku..?? hahaha.. mayb 5 tahun lg kot.. hakhak.

bukan pe yan, belanje 4 ari kat cni ko taw la kan.. bazir tol laa.. lari perancangan cuti aku. huhu.