Monday, March 14, 2011

Lagi 6 bulan plus plus...

Harinya akan tiba. Aku sebenarnya takot. Takot apa yg aku harapkan, x menjadi. Tapi tu la, org kata "xsemestinya kte akan dpt apa yg kte nak". So, now kena wat yg terbaek la. Kena mule dr awal. Actually, aku dah mulekan persiapan kawen ni sikit2. Org kata lg, "sikit2, lama2 jadi bukit". Tapi, aku xnak la bukit, nak gunung leh x? Ngeh3. Sengih mcm kerang boossyyuukkk.
.
.
1st of all, penting kena taw tema kawen warna pe. Ni memg paling parah. Paling benci dalam idup aku. Aiiissh. Tapi kena gak pk. Bukan pe, nak booking pape, mst la akan kuar ayat neh. "Tema warna pe dik?"
.
So, wat masa ni aku berkenan ngan merah-putih. Oke x korang rasa?
Ekceli, aku xsesuai pakai warna putih. Ble pakai tudung putih, ketara sungguh gelapnya kulit muka aku. Tapi putih tu bersih. n yg plg penting. macthing ngan pe kaler pun. Then, warna merah adalah musuh ketat aku dr kecik lg. Aku xske kaler ni. Sbbnya terangnya mak ngah... euuuwwwww...!!! Xsesuai la mak tam nak pakai. Mak ngah sesuai la kan. (Mak tam adalah gelaran anak2 buah aku kepada aku). Patut la aku gelap. korang selalu panggil mcm tu. hek3!
.

Merah-putih = My side (putih digantikan dengan grey, coz xnampak tulisannya)
.
Sebenarnya, aku suke grey (kelabu). Tapi tu la... dah bese sgt lak org amik kaler tu. Then, aku rasa tahun ni ramai lak nak warna merah-putih tu. Benci ahhhhhh! Xmo sama kaler ngan owang. Oke x kalu tukar warna pelangi? Woooowwww! (aku xdapat imagine la mcm mana gamaknya kalu warna tu jadi wedding theme colour)
.
.
Ni plak tema tuk belah wah, my fiance mucuk3. haha! Dia ni lg teruk. Warna pe pun dia xtaw nak pilih. Ada ke nak wat warna hitam-putih. Dah mcm tahi cicak je aku tgk. Pastu mcm suram je... Macam majlis pengebumian lak aku tgk. Ape lg! Ble dia suggest nak warna tu, aku pangkah abis2 ar. Nasib bek ble g usha2 butik, dia xmo dah. Dia cepat terpengaruh dgn aku. Hehe. Pandai ngayat gak aku neh. Sape xsayang bini wooooiii...!!
.

Sea green + Putih = his side
.
Cun kan kaler ni..?? Ngeh3. Teka la sape yg pilih.... Mst la bukan wah. Aku la orgnya. Hehehe. Kalu dia, maka mcm berkabung la jawabnya ye. Kte kawen nak ceria2. Happy3. Nak terang2 warnanya. Baru la meriah. *______* So, buat masa ni, kitorg pilih warna ni dulu. Xtaw la pasni tukar jadi warna rainbow ke kan... Senang sket, xyah nak pening2 pala. Tol x? Tol x? Haha! So, kte akan ke bercerita panjang lg pasni. Sorry la pd sape2 yg rasa bosan ngan entri neh. Kawen hanya sekali. SO, kat cni la nak luahkan sikit2. Kongsi2 mana yg patut. Nak mintak pendapat bloggers, supaya majlis nanti akan gemilang, cermerlang dan terbilang. Mekasih pada yg sudi membaca. Sekian. =)

No comments: