Sunday, October 4, 2009

Teruskan pemanduan tanpa was-was!

Dasat sgt rasenya tajuk entri aku kali neh. Geli-geliman den dibuatnya. Hahaha! Boleh jadi "motto" tuk SIC (Sepang International Circuit ni. hehehehe.

Hari ni aku teramat gumbira skl. *______* Bukan pe, selama ni aku asyik stress pasal class driving aku. Xleh catch up teruk sgt!! Memg kalu nak bawak kete atas jalan skg, konpem berdentum2 kete belakang hentam kete aku. Ye la, bawak dgn penuh berhemah n terkemut2. Memg xcekap lgsg la. Bikin kete len panas je tgk gua. haha. Sesuai ke aku ganas mcm ni..??

Kalu korang sume nak taw, actually, aku dh GIVE UP abis dh ni pasal driving ni. Kunun2 dh nak QUIT la, amik pas abis belaja nnt keee. Siap dh xkesah dh pasal duet, krenya kalu burn pun dh xde hal laaa. Lantar arr c2 kan. Janji aku xde stress pk pasal driving ni, Byk lg masalah yg aku ada. But, nasib bek laaa budak yg amek aku g driving tu nasihat kaw2 punya. Memg kaw2 arr aku kena basuh ngan dia. Smp terkesima aku dibuatnya. huhu. Jaga ko issss!! hahaha. Siap dia cakap lg kat boss dia suh tukar chekgu memandu. Baeknya ati dia kan... Punya la dia nak tlg aku. Syukur sgt3 ada kawan mcm tu taw. Rase ringan sket palotak aku ni. N yg penting, i want to build up my confident again n again. kasi up up up lg. hehe.

So, pas aku dh tukar chekgu memandu ni, i feel more comfortable. My confident is higher than b4. Xde la tiap2 malam aku nangis. Stress. Hahaha. Lawak tol kan. Lemah sgt. Xcekal lgsg aku ni. Pasal benda kecik ni pun mau nangis kaaa. haha. Tu la aku. Chekgu baru ni xde la push aku. Dia sgt3 calm. Memg xde nak jerkah aku time drive. Nak bising3. Xde la berdesing sgt telinga aku ni. Drive pun lebih fokus je. Hehe. rase bersalah lak ngan tok guru aku sebelum ni. Mesti dia rasa mana silap dia kan. pape pun, yg penting, aku akan teruskan dengan pemanduan di atas jalan raya. Go for it!!!! Nak dapatkan lesen ni wwwooii....

Nota kaki tangan mulut : My weakness - Balancing on clutch-brake!! Failed tol kaki aku ni nak menekannya. Parah2!! Tulun2.. =(

4 comments:

CikYana(",) said...

xpe wana
bwk slow2 yer
jgn gelabah taw
yana 1st time bwk kete cmtu gk

skunk alhmdulillah
da leh control sume
chaiyok...chaiyok
jgn give up okey

w a n a said...

tu la pasal.. wana cepat GIVE UP taw. malu je kan..?? adooyy!! lack of confident. uwaaaa.
but now, i'll try my best to build up my confident level.. hik3.
btw, thanks a lot 4 ur supprot k. muaaaahhh.

BULLET said...

mane leh give up nak ambik lesen. penting tu. bullet dulu ambik sekali gagal sebab langgar tiang. ambik lagi, alhamdulillah lulus. kene konfiden ye...good luck

w a n a said...

taw xpe. wana cepat GIVE UP kan? but, skg xde dh mcm tu. dh rase conok sket la. hehehe. xnak dh mcm tu!! thanks k.