Sunday, October 25, 2009

Apa kata hati..???

Ari ni dah 22 bulan aku n wah menjalin hubungan cinta. i mean, sbg pasangan kekasih. xpenah aku rasakan segumbira ini. cehh. mcm ayat org lama2 g2. actually, aku ni bukan la org yg mendambakan chenta. sblum ni pun, aku bina hubungan chenta ni mcm chipsmore. kejap ada kejap xde. org kate, xlekat lgsg la. asyik ON OFF je. mcm tekan lampu je kan. memg aku xpk lgsg yg aku kan sebahagia skg ni. mana xnya, aku rasakan aku blum ready lg nak serius2 ni. aku masih igt lg, masa skola dulu. kawan2 seangkatan aku bukan men lg berpacaran/berchenta-chentaan je. xpadan pakai uniform skola. diorg dh taw apa tu COUPLE. huh! hebatnya! aku..?? oohh! xmgkin aku berchenta dlm usia yg baru setahun jagung. dh lama gle aku xguna ayat poyo n seskema ini. hahaha. besh la plak. ngeee. mcm mana ek diorg leh ada perasaan mcm tu. tipu la kalu aku ckp aku xde minat ngan seseorg. mst la ada kan..? masa tu remaja. darah muda. sifat kegatalan tu terserlah abis la time tu. tp nak ada hubungn serius n dianggap couple..?? pastinya itu bukan aku! bukan untuk aku pd saat tu...

chanteknya katil ni kan..?? mcm chenta aku kt wah la. ngee. =)
skang aku dh 25 tahun! agak tua. org kate, zaman remaja tu dh tamat la. aku sudah meningkat dewasa. dewasakah aku..?? hmm. mcm kanak2 riang ada lg neh aku rasa. xpe la kan. janji aku xriang setiap masa. ada masanya, aku tetap akn bersikap matang. yuupp! maybe aku akn berubah ble masa berlalu n aku semakin tua. eh, burok lak ayat tu. tukar tukar..! org kate, makin berusia. haaa! baru sedap sket kan..??
ati n perasaan aku dh len. aku mendambakan chenta. chenta dr seseorang yg bergelar lelaki. huh! sgt jiwang karat tol aku kali neh. merah abis pp aku ni haaaa. ngeee. senyum kambing. *_____*
ni la insan yg menggegarkan hati sanubari, jntung pisang aku ni haaa.. hehehe. encem x dia..?? janggut dia yg aku suke sbnrnya. hahaha. sanggup dia simpan janggut tu tuk aku. coz dia taw yg aku suke. sgt suke. ble dia xde janggut, xsuke aku nak tgk dia. haaa.. teruknya aku kan..??
even kami dh kenal agak lama, tp kelemahan pd hubungan tu tetap ada. agak lama bg aku coz sejarah chenta aku sblum ni mana lebih setahun (ni dh setahun 10 bulan), kre blh la tu kan. agak lama bg aku la wei. bg korang konpem la baru je kan. so, kami byk la kdg2 tu selisih pendapat, tp tu sume dpt kami tangani. dgn sikap CHILDISH aku ni, si dia sggup menahan. sabar gle. dia terlalu sabar ngan perangai aku. keanak2an sgguh aku ni. kuat cemburu, kuat majuk, cpt terasa. Ya ALLAH, bertuahnya aku kan. bertuah sgt2 memiliki dia. aku sgt bertuah dpt menawan hati dia. dia yg sggup menerima aku seadanya. macih syg!! waaah! terlebih suda. aku rasa geli la plak ngn statement aku ni. eeeeeeeee.
oke la, aku rasa ramai dh xsenang duduk, dh jeles, dh geli-geliman. mayb ada yg termuntah walaupun xmengandung 3 bulan. hehehe. aku mohon maap kalu dh termuntah. xde niat pun. tetiba lak aku nak wat entri yg agak berkasih syg, bercintan cintun ni. ni cuma kata hati insan yg bernama WANA. insan yg lemah n mengharapkan kehadiran insan bergelar lelaki bernama WAH. yg pasti, aku xkan dpt jmp insan spt dia lg. smg ALLAH memanjangkan jodoh kami smp ke akhirnya. AMIN.
Nota kakiku kakimu jua : sori la if korang kurg minat ngan entri kali ni. AMPUN ya bapak2 ibu2.

12 comments:

Iza_Yanti said...

hurm.. hurm.. hurm... alhamdulillah... hehehehe!

w a n a said...

malu la aku. hehehehe. macih! (gaya ALLEYCATS)

.ArianiAizat. said...

amboi2 wana..berbunga bunga gitu..insyaAllah..ujung taon ni kte tunggu perkabaran gembira dr ko eh~ :D

w a n a said...

ujung tahun ni...?? hahaha.. tahun depan la nanie. InsyaALLAH. ujung tahun ni mati la aku.. ngeee. =)

AyanaAsham said...

chantek!

w a n a said...

chantek..?? igtkan romantik td.. hehehehehe.. apa yg chantek..?

d 4 dahlia said...

pergkhh..itu dia luahan hati eksklusip dr kak wana kite yer..smoga bebahagia ke akhr hayat..copat2 xsbr nk mkn nsik minyak cap rumah tangga nih

w a n a said...

wwaaaaaa.. segan gle arrr. tp tu la kenyataannya. =)

ble la kan d nak dpt makan nasik minyak. kalu lmbt sgt, apa kata d at la nasik minyak sndiri ek. nasi + minyak masak suda... taraaaa. hehe.

dianna said...

semoga sampai ke alam perkhawinan dan kekal hingga ke akhir hayat :)

w a n a said...

thanks a lot dianna.. hehe. hope u too k. =)

thejijie♥ said...

amboi3...hebatt bercinta nampakkk..hehhehe

w a n a said...

hebat ke..?? sbnrnya pahit tu org xnampak!! tunjuk yg baek2 je. konon2 bahagia sgt2 la.. hehehe.