Friday, October 9, 2009

open house di UTHM


(Gambar di sebelah kiri - Comel kan kami be2.. sebelum gerak ke open house U, sesi bergambar adalah perkara wajib!! hehe.)

Perkataan yg plg sesuai tuk Open House UTHM kali neh, "LASTLY". Huh!! lepas ni, dh xkan ada lg dh open house kat U dah, almaklumla, ni raye terakhir aku kat cni. =( sedih la plak. sume ni aku akn jadikan kenangan terindah walaupun xindah mana laa masa open house tu. huhu.

Berpeluh2 aku ari ni. memg kuar la peluh betina aku (versi pompuan), hik!. =) mana xnya, memg crowded abis la nak beratur amik makanan tu. bebudak2 len bikin aku panas je. dh la memg ari panas lak tu! ada ke patut..?? ~xpatut2!!

Bermulanya.....

Aktiviti yg amat ditunggu2 oleh sume student UTHM ni bermule pd jam 9.30 pg. Tp bese la kan, aku n dak2 umah aku, memg xpenah nak dtg tepat pd masanya. Selagi xlebih kul 9.30, memg xbangun mandi la sume. so, kami tiba kat U kul 10.30. bunyinya mcm umah sewa jauh sgt pun. padahal, depan U je. hehe. sejam lepas event tu! tp, nasib bek la sesi berebut makanan xmula lg. (Lega!!) mcm tahun2 sebelum2 ni, parking usah cakap la kan. memg penuh aje. xleh lgsg nak selit sket. memg no space laaa. so, kami pun parking agak jauh dr tapak open house diadakan. dgn gagahnya, aku bejalan terkedek2 dgn high heels aku menuju ke destinasi. terpaksa beb! makan punye pasal.

(Gambar di sebelah kanan - Aku maintain cute! Pasan lebeyh!! - baju raye pink yg xpakai lg. chantek x..?? chantek x..??)

Setibanya aku d tempat kejadian, mak aaaiiih. Banyaknya makhluk2 di dunia ini rupanya ye. Sumenya memg xpenah nak tolak mkn free. termasuk la aku ni haaa! jimat duet aku ari neh. hehe. bg aku, penting tol la makan free memandangkan skg ni dh ujung2 sem. bak kate org dulu2, rezeki jgn ditolak, musuh jgn di cari. so, kte amik peluang yg ade. (hahahaha! ~gelak jahat siap kuar tanduk lg!!)

Baru aku taw, langit bukan selalunya cerah.....

Benda yg aku rasa xsuke n leceh tol masa open house U ni adlh masa nak amik makanan. lecehnya...!! bebudak U ni bukan nak beratur pun. sume men redah je. padahal, berbanding tahun2 lepas, tahun ni kre dh teratur sket la coz stp org dpt kupon. lg mau gelabah ke...?? konpem sume dpt makan punya. for sure la U dh sediakan makanan yg cukop. xpaham aku...!! yg pasti, laki men tolak2 je taw. lgsg xhormat kami ni, kaum hawa yg lemah. hehehe. tetibe je pun emosional. tp oke la kan, lastly, dapt gak makan. aku suke satay n nasik beriyani dia. pergggghh! kenyang gle. memg cukup la ni tahan smp malam.. hehe. yg ketupat/rendang - failed!! dh basi. air tu leh laaa.. ilangkan dahaga aku coz dh panas gle ngan gelagat2 dak2 yg mcm setahun xmakan ni. hehehe. ayat aku pedas ekk..?? ~sabar wana sabar! abis cair make up aku taw!!

kesimpulannya....

aku akan igt kenangan mcm ni!! xkan ada dah coz mayb aku dh xde nak further study. rasenya laaa.. =)

nota kaki tangan dan mulut : besok de open house kat umah kawan aku n lusa kat umah lecturer. YES!!! kte serbu!! makan tu penting weeiii. *______*

4 comments:

Iza_Yanti said...

tu la pasal.. rendang basi ar.. dahla aku suker nasi hempet.. berhempet2 aku nak dapatkannya, tapi? mengapa ianya BASI? wawawaa!!!

Aku, sue, sabib ngan shada malas nak rebut air.. last2 kitorg beli jerk kat kantin dekat muamalat..hik hik hik hik hik..

w a n a said...

taw xpe..!! tu isu yg panas btol smlm. sume org tensen jekkk...!! tp aku xkesah coz aku xsuke sgt nasi impit... =)

memg xyah la amik air tu, memg tensen gle pun. dr amik air, baek beli je. mcm nak pengsan dh sal. siap kata ni 1st n last aku g open house U. hehehe.

Iza_Yanti said...

Sal ckp camtu? wakakakak! lawaklah sal nih.. yer lah, mentang2 mmg last open U yg dia dapat dtg..

w a n a said...

taw xpe! dia kata dh xkan ada dh yg trakhir.. tu la yg takhir. =)lawak gle! kalu ko tgk muke dia ms tu, muka dh give up nak beratur. =) tu sbb aku yg amik minum sume2. pass je kat dia. =)