Tuesday, May 12, 2009

Are YOU one of them?

Dewasa ini (curik ayat d 4 dahlia), kte sering terdengar,
tertgk, terkena atau ter ter... lg la kan mengenai
cinta siber. ye laaa..zaman canggih, sume duk serve internet je 24 jam.
mcm dh xd keje len. sggup xmakan, xminum, xmandi! (memg btol2 kes parah dh ni kan?)
bau musyukkk pun xpe la kan.. asalkan xterlepas nak berchatting laa, berblog la (terkena batang idung sndirik), berMS la, berFster la, berfacebook la, berTAGGED la, mcm2 laaa la lg.. (uuissshhh, leh tahan gak ekk ilmu wana ni dlm bab2 camni ~ memg antu internet tol laaa minah sorang ni taw)
haaa! smp g2 skl taw penangan alam maya ni (internet).
.
.
dlm duk syok2 menCHATTINGkan diri dlm BLOG, FS, MS, FB, TAGGED n yg wana xbape nk arif tu kan, ada la plak tersangkut ngan mamat/minah mana2 laa di atas tanah ni.. yer la, penangan dek ayat yg kebaboom tu. uuikk.. =D. smp tido xlena, mandi xbasah, makan xlalu la kalu dah angau tu. kalu dulu, duk berbalas2 surat, skg segalanyaa d tgn anda g2!. bukak laptop, or kalu xmemilikinya, CC kan byk. alaaa.. apa kisah kan setakat nak byr rm2 sejam ke...?? eleh..celah gg je tu! rm50 pn sggup taw kalu dh addict tu!
kalu dh gila bayang! apa pun sggup kan?
.
.
adakah keadaan ini memudaratkan org yg terlibat tu sndiri...??? (dan dan la plak SKEMA)
ye laaa.. duk tgk gambo bukan men cun, encem..
sekali tgk!, memg leh pengsan woooo!
memg btol2 makan xlalu la kot pasni.
(hahahaha! gelak jahat smbl guling2 atas lantai)
tp, xjugak kan mcm 2...?? ada yg leh terima seadanyaaa.
lgpun byk kte tgk pasangan2 yg berjaya
menhadapi cinta siber ni. cthnya akak cun melecun kte kat TV tu, wardina safiyyah. dia kan dh kawen U. siap dh ada anak lg taw..! class g2 U!
=)
.
.
so...............................................,
Anda percaya dgn CYBER LOVE atau cinta siber atau cinta internet?
mai cni..mai cni..mai cni..
dekat lg dekat lg..!
sssyyhhhh!!
ada pengalaman x pasal cinta siber ni?
hahaha..!
senyap2, bisik2, mcm nak ajak kawen la plak kan. huhu.
(jgn buat men wwoo bab2 kawen ni!)
.
.
korang rasa la kan...?? cinta internet ni akan kekal lama x...??
boleh dipercayai ke..??
adakah ia adalah 1 ilusi yg xakan mnjadi kenyataan?
korang share la pengalaman korang 2 ngan wana.
jgn la simpan, senyap2 sorang2 je.
xshesuaiiiii taw!!!! (ayat kak engku ~curik ayat lg)
~adakah wana dh suke menjadi pencurik skang ni - selingan~
bek benda yg elok ke, xelok ke, kte meh ramai2 jdkan iktibar, pengajaran, n sbg panduan idup.
orait x..??
.
.
so, let's share ur story about this CYBER LOVE!!
.
..........................................
.From my experience.
.
.
1st experience
=(
wana kenal mamat ni kat MS, fuuhh!
memg leh tahan laaa rupa tu.
wana terima seadanyaa even dia hanya la bekeje bese.
kalu nk compare ngn wana, berani kata la, jauh laa kot bab2 educated kami, xsesuai sgt.
tp wana kan baek, terima je seadanyaaa!
smpkan wana kena tipu taw!
memg xleh caya punyaa laki.. men kayu 3!
huhhhhhhhhhhhhhhhh!
bukan tu je, dia tipu duet wana.
padahal, i'm just a student!
memg wana ni BUTA la selama kami kenal.
dh nasib badan!!
=(
.
.
2nd experience =)
hehehehe....
ni adalah cinta ke2 wana di alam maya.
kenal kat friendster!
actually, wana dh berjaga2 kali ni.
xmo kena tipu lg. cukp la pengalaman yg lepas mengajar wana ttg cinta internet ni.
xsggup lg kena tipu taw.
sume yg nak kenal2 tu wana wat xtaw je.
ceeeeeeeeeeeeeee... jual mahal la plak!
=p
tp ada 1 mamat nii memg laa berusaha nk kenal wana.
dia xpaksa wana. dia dgr je masalah wana.
baek budaknya taw.
muka xd laa encem mana.
skl tgk xsuke, 2 kali pn nk termuntah, 3 kali tgk baru je sejuk je ati ni, OK la.
blh la kalu nk jadikan kawan tu ( masih jual mahal)
yg buat wana berani kenal dia, sbb dia study kat PUO, my ex-poly k.
n n n dia 1 class ngan cousin wana.
so, leh caye la kot kan!
(masih ada pandangan sinis terhdp dia ~ xmo kena tipu lg dh! serik!)
n dh lama duk SMS, CALLING2, bila jmp je dia kat KL, (otw nak blk JOHOR), wana rasa ok la kalu kawan kan. tp dh jmp, malam tu terus ajak declare.
mak aaaiihhh,, express tol dak sorg ni.
(pilot even flight pn kalah dh ni)
jenuh la duk PK pasal nk teriima ke x...sume benda wat xkena.
(ni laa dia kes makan xlalu, tido xlena, mandi xbasah ni..!)
hehehehehehe.
last2 wana terima. padahal xsmp 3 ari jmp!
memg wana xpk pjg tol laaa..
tp, ALHAMDULILLAH, smp skg hubungan ni kekal.
org tu adalah WAH! cinta hati wana skg ni.
xsia2 i terima u taw. LOVE U!
so, for me, ada yg sesuai utk kte akhirnya!
cuma masa yg akan menentukannya
=)
.
TAMAT
.

4 comments:

EyEdA said...

wah ni cam muke tchnician ftmm la..
try mai cni tgok..

.ArianiAizat. said...

hehe dah agak dah nx cte pasal wah bushukk die =)

jodoh pertemuan sume ditangan tuhan.cume kte tak toa cumpe katne macam mana kan?xpenting pon jumpe melalui alam maya ke ape,yg penting bahgia&org tu syg kte sgt2 kan wana;)

smoga wana cpt2 nek pelamen k.muahs..

lagi,sila amek award&jwb tag nani k =)

.ArianiAizat. said...

eh chup,ayat kte kat atas tu cam bertarabur je kan?haha blasah! =)

w a n a said...

to EyEdA :

ftmm mana lak ni..??
hehehe..

pelanduk dua serupa kot =)

..........

to nanie cayunk:

hahaha! taw2 je kan aku nk citer pasal WAH.
abis tu, xkan nk citer pasal JAT la kan..
xsesuai taw!! hehe.

award..??
suda lama xdpt award nanie.
macih!

beterabur ke..??
mcm bese je pun.
masih blh paham agi.

kalu bahasa JERMAN ke, TAMIL ke, memg laa xpaham cik nanie mucuk ooii.. hik3 =)