Sunday, December 5, 2010

Anger Management. Pls Help Me!

Setiap org pasti penah merasa marah. Kalu xpenah tu, aku rasa "something wrong somewhere" la kat org tu. Samada wayar kat otak dia tu dh berpintal2 mcm meehon, atau mungkin, dia tu memg gle. hehe! Aku rasa, org gle pun taw marah kot. Aku rasa la kan. So, jom kte bincang sket bab ni. Actually, aku ni kalu org tgk, baek gle ar! Dah baek, pastu gle lg kan. Mst aku ni memg xbtol skg ni. Ayat semata2 ye! Hik3. Nampak kat luar mcm nak kuar je ayat mcm ni kat mulut korang, "Lemah-lembutnya dia. Taw marah ke pun..??". Errrkkk. melebih2 plak perasan aku ni. Oke! yang sebenarnya (spt kata Yuna), aku lembut di luar, tapi di dalam ni, hanya AKU je yg tahu. hanya ALLAH je yg tahu. Aku ni pendendam taw! So, korang kalu nak kawan ngan aku ni, pk la 2 3 4 5 kali sekalipun. Aku xmarah. *___* Actually, Aku marah dalam hati sbnrnya. Tu yg aku rasa, aku ni leh dijangkiti penyakit hati @ penyakit darah tinggi. huhu. Mungkin aku mewarisi sifat big boss aku (my abah), yg mana beliau sgt la garang n garang n garang n marah n marah n cengee (something like bengis laa. orang UTARA taw la perkataan ni). So, how to manage my anger haa?? Ada x peluang aku tuk jadi COOL mcm mat KOOL tu..? Aku xnak la mcm ni dah. Penat sgt jd mcm ni. Penat sgt. Huk3. Dgn gaye keluh-kesah. Pada sape2 yg ada ilmu mengawal marah, apa kate kongsi sket tips2 yg berguna tu tuk aku. Aku nak berubah. Aku xnak mcm ni. Lama2 aku leh jadi gle kalu mcm ni. Plz help me! I need some tips. Good tips! Anybody, plz k... =(

No comments: