Saturday, December 19, 2009

Demam wayang keee...?

Benarla kata org, kalu hati kecewa, mcm2 kte nak wat tuk ilangkan segala kekecewaan tu. Smpkan nak korbankan duet pun sanggup! ye ke? ~huh! dh kena batang idung sndiri baru la dpt rasakan peritnya tu. baru agree apa yg org selalu cakapkan tu.~ org len mungkin lain caranya dr aku ni tuk happykan ati tu balek. =) Aku ni kalu nak tgk wyg agak susah, melainkan ada insan2 yg baek hati nak lanje. yg tu aku laju. anytime! leh je kalu nak bawak g tgk wyg. hehe. save tol aku ni kan. taktik baek punyo! Lg satu kan, actually ati ni dh parah, ditambah lg dgn kebosanan yg melampau ble duk kat johor ni, dgn weekend xtaw nak wat pe, memg cocok banget la kalu aku huhahuha ngn teman2 ssperjuangan aku yg bagai mati kutu duk kat johor ni ha. Org len duk syokk cuti, tp kami yg last year student ni terhegeh2 nak siapkan PSM (Projek Sarjana Muda) dgn jayanya. huhu. tp mcm xjalan sgt la. tu yg failed tu dtg awal2. still duk melayan FB laa.. game la.. movie laa.. layan lagu smp lentok bak kata org. hehe. Oleh itu, aku n kawan2 bercadang tuk lakukan aksi yg agakk berbeza, iaitu nonton wayang smp lebam. memg lebam la coz kopak!!! haha! time duet ngah kering ni la, dtg la idea2 yg sgt bernas tuk menghabiskan duet.

Pas dh decide nak nonton wyg, hmmm.. pk lak citer apa yg patut diserbu. teros search tenet, padahal masa tu dh nak dkt kul 7 malam. apa punya plan la ni. malam2 buta baru terPK. search la kat laman sesawang, naaaahhh!! yg ada sumenyaa lewat2. plg ok kalu nak tgk pun kul 10.30 malam n 10.45 malam. Nak tgk new moon pd mulanya, tp ada 1 kawan yg xlayan sgt citer omputih. pas pk punya pk, apa lg..pilih Santau. nak tgk My Spy konon2 nak happy2 la kan coz dh terluka tp hhmm..dah terlajak waktu. ye la.. plan pun di ujung2 waktu. nasib la. Tiket santau kul 10.45 malam. hahaha! lantak ar. layankan je la.

Kesimpulannya, pas tgk citer ni. not bad la.. layan la wei. seram xde la sgt. tp mayb tgk memalam kan, kena peluk gak ar member sebelah. jerit tu ada la gak. hehe.. malu malu. rahsia dh terbongkar yg aku ni agak penakot. blushing.... *_____*. ada gak scene yg wat aku gelak. hehe. Putri Mardiana pandai la berlakon, even baru kan. Esma daniel usah cakap ar, memg la berkesan wataknya. dia la yg ske wat lawak tu. hehe. Aku xreti la nk bg bape bintang kat citer tu, tp oke la kalu korang nak layan. g ar..

Oke! disebabkan aku nak sgt tgk citer new moon, at last, dpt gak tgk! yiihaaaa. g ber5. ni pasal tggu kengkawan yg nak tgk sgt la. diorg balek kg tp nak tgk ngan kitorg. so, decide la kami ber5 g ari rabu lepas. Nak taw x, harga yg kami dpt adalah 5 hengget. mak aiih.. murah gle! xpenah aku dpt tiket semurah itu. senyum gle arrr kami ber5. hahaha. siap leh tambah pop corn plus air lg tu. dh murah kan. diorg kata dh ujung2 tayangan, tu pasal la murah. dh nak tersingkir dr pawagam. sket lg nak kuar carta. panggung dia agak kecik la. tp not bad la. comfortable je.

New moon ni pd awal2 citer amat la perlahan.. adooyy!! aku lak nek bosan. but, at d end, oke la. baru la nmpk sket lajunya citer ni. Tp kan aku sgt simpati kat Jacob, adooyyy!! cinta xterbalas. Dh terang2 Bella nak kat Edward je, nape la dia nak kat Bella. meh cni Jacob, meh cni.. biar cik wana yg xkawen lg ni rembat jacob. hehehe. tp xleh xleh!! Jacob muda agi. hehehe. berangan la ko wana ooii. apa salahnya kan..?? hehe.
Tu laa dia aktiviti d parit raja, batu pahat, Johor yg amat membosankn ni. huh! Ari ni lg la bosan coz tggl be3 je dlm umah ni. dgn enset xde, uwaaa. aku leh jadi gle! Apa aku nak wat ari ni weii..?? Tulun.. Tulun..

No comments: