Tuesday, June 30, 2009

"AKU" dulu dan kini...

...Seperti dijanjikan, aku akn cube tuk mengaktifkan
balik tgn n jari jemariku ini tuk ruangan
blog bersama wana.. hakhak.
dh merepek tahap dewa la plak aku ni.
oke kengkawan blogku sekalian!!!
mari mari mari...!!
.
.
kasi rapat...!!
.
rapat lg..
.
.
lagi...............
.
.
korang rasa2 kan apa la yg aku nak mepek kali ni.
tgk tajuk mcm xbesh je kan. xtaw nak letak tajuk pe.
kre boleh la ni kan. masih m'gunakn bahasa yg korg paham.
masih d landasan yg btol.. xmenyimpang jauh.
zaaaaaaaaaaaaaaassssssssss... ~curik ayat fara fauzana~
.
sssyyhhhh... sssyyhhh... sssyyhh..
korang mst taw kann.. : xtaw..?? btol xtaw..??
oke..meh cni nak kasik taw sket.
skg ni aku nk citer pasal berat badan aku yg nek melampau
sejak akhir2 ni.. huhuhu.. sadis giler kan..??
aku la yg sadis, korang yg kurus xd kena mengena la kan.. hik3.
.
dahulu kala, aku ni leh berlagak arrr coz berat aku nk lepas 50kg,
jgn harap arrr weei.. 4get about it laa.. so, sume aku leh melantak.
pagi petang siang malam, nak makan pe, haaaa...kasi masuk
mulut suda.. no heart feeling.. cheewaaaah.
tapi tapi... skg, this time...
huhhhhh... berat aku mcm nk mencapai 60kg je.. mcm la weii.
korang ni cepat sgt terkejotnya.. huhuhu. dh antara 50-60 je pun.
je wana..?? wake up laa.. ko dh gemok wana.
ni bukan berat ideal lg dah...tp dh nak ke obesiti (btoii ke aku eja??)
dah kena insaf.. balik la ke pangkal jalan wai cik wana.
kalu xsedar lg, maunya kang ko xleh nak bangun sndiri.
huhuhu.
.
DULU
.
Photobucket
.
KINI
.
Photobucket
.
korang rasa pasal pe ekk aku mcm ni..??
adakah faktor usia..?? tu la dia jawapan aku kt kawan2 aku..
hahaha. xleh blah ayat aku kan..??
usia la sgtttttt..!! coz dh 25 kan.. ahakkss..
keee.. aku ngah bahagia..? xleh pakai gakk.. mayb aku makan xigt kot!!
apapun sbbnya, i need my body, around 46-50 again..... xmo mcm ni!!
=(
.
masa bila aku taw..????
.
mana xnya aku taw yg aku ni dh gemok.. baju dulu, bukan men
ikut bodyku yg langsing ni, errrrkkk..skg, sendat xigt. kadang tu
nak pakai mcm 1 seksaan.. gila arrr..
rasa cam nak nangis arr.. serius.. aku memg tertekan.
tambah2 kat perot ni. mcm 1 benjolan la plak.
lemak cni sana.. uuhh.. aku paham la kalu sape2 bdan
yg dr dulu memg dh gemok.. aku paham perasaan diorg.
nmpk je kadang2 happy kt luar, kt dalam hny kami je yg taw.
huhhh.. sedih agi... =(
.
aku plg rasa sedih bila kawan2 aku sndiri yg cakap.
kawan :
"wana...apsal ko nmpk berisi sgt ni..???"
aku :
"bese arr.. dijaga dgn baek org tersyg. bahagia la katakan"
atau...??
"maybe sbb faktor usia kot.. family aku memg mcm ni, kalu
dh berusia, badan kami naek.."
.
.
.
padahal................. uwaaarrggghh. tertekan2..!!
aku gemok gila ekkk...?? mcm mana ekk nak mcm dolu..??
huhuhuhu..
kalu sape ada tips tu, bg taw la aku ni haaa.. boleh kan.??
.
mulai skg.. aku dh tekad. tekad giler ni.
.
"AKU NAK KEMBALI KURUS MCM DOLU2"
.

4 comments:

Naniey said...

waaaaaaaaa....sm la kite wana...mcm mn nak kurus nih..huhuhu..cepat2 kite g jog..pose selama sebulan berturut3..hahaha...

meh kite ttpkan azam taun..mau kurus..hehehe

w a n a said...

hahahaha... sama ekk...??
sedih arr kan..?
mcm mana ni naniey...??
adakah kte perlu g london, or slim world.. ahaaakkss..

=(

Naniey said...

heheheh...tu mhl wana..bek kite bersenam..ahak...wonderpet dtg membantu

w a n a said...

memg pun.. xmampu den!! hik3.
kre bersenam je laa.. pastu jaga permakanan.. lg jimatt.. ngee.

ye laa.. membantu pe nya wonderpets tu..?? tlg tgk blh laa.. hik3.