Friday, July 3, 2009

sem break telah tamat!

muke2 keriangan di IPOH!!
.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
.
sob sob sob.! =( ari ni ari terakhir aku berada di umah. esok aku akn pulang
ke tmpt yg seboleh2nya aku nk elak. tp duk elak2 pun, tang tu gak aku akn g pun.
coz..?? aku xabis STUDY lg. sem depan cukop la final year akn aku tempuh.
mcm seketol batu besar duk hempap kat pala ni haa! mcm besar sgt tgjawab aku
kpd family, bangsa n negara. mcm pejuang yg akn mengharumkan nama negara.
giler! besarnyaa tgjawab aku! ~yg badannya kecik xigt neh! hahaha-sempat agi perasan!
rase sengsara n terseksanya aku kt sana. mana xnya, nak lak tu jauh dr org tersyg.
tu xd la teruk sgt, yg teruk, mengadap buku. arrgh! gile arrr. aku ni mcm org gile ble
pk pasal buku ni haaa! ~jiwa aku dh xsebati dh ngn buku rasanya.
aku jeles tgk kwn2 aku yg dh keje, ada duet sndiri, dh leh kawen,
kumpul harta sndiri. huh! jeles gile! bestnya idup korang, at
least dh leh nmpk arah tuju korang. jeles tahap maksima dh aku ni.
dh wana dh wana, sket lg je. tggl setahun je lg! tabahkan atimu! yeee! aku akn bertahan.
sket je lg. bak kate BF aku tu "cayuk! cayuk!" ~trademark dia~
.
.
oke la. cukup la kisah sedih seorg STUDENT. eleeh! mcm org lemah la plak kan aku neh.
baru je ALLAH duge sket dh mcm ni. mcm mana la aku ni nnt nak menghadapi idup n
nak bina family sndiri. lg besar kot kan tgjawab neh. dh laaa wana. kena kuat! mana leh
lemah kalu nak survive kan..? ~yupp! go for it!
~aku takot PSM(projek sarjana mude) sbnrnya.. hik3!~
.
.
beralih kpd cite yg happy lak.! scene sedih dh abis la wooi! ~cepat lap air mata korang tu.~
.
.
oke! actually, aku rase spjg aku belaja kt UTHM kan, ni la sem break yg plg
bessh skl.
VOGUE DA VASS!! ~apsal aku ske guna ayat ni ekk skg?~
xtaw la pasal pe aku ske n appy gle2 arr kali neh.
mana xnya, evey weekend, ada je aktiviti aku. hahaa! dh sah2 aku ni sgt kuat merayap
kan.? ptt la abah aku ikat kaki aku kecik2 dulu, rupanya dr kecik, memg mcm lipas
xkudung. hik3. kalu dpt kuar, dh xreti, dh xhengat nk balek umah. itulah aku!
~kuat bejalan, ske shopping, ske hang out!~
.
.
BEGINNING
.
cuti aku sgt bermakne ble aku abis cuti, mke WAH jugak yg aku tgk dulu.
dpt jenjalan agi tu. g mihas. g merayap2 ngn dia. ngedate aje kami ni kan..?
jgn jeles ye! bak kate kawan aku, CIK PDAH, kami ni dh mcm belangkas. be2 aje pun!
.
Photobucket
.
CAMERON HIGHLAND
.
then, jmpe lak sume adek badek aku. smp2 aje, jmp abah, mak n kak ani.
ye la, sblum 2 hampir 4 bulan aku xbalek. mana la xkeruan idup aku ni. spjg aku dilahirkn,
mana penah aku meninggalkan family aku lama mcm tu. xpenah! never k!
then, dh duk kat umah, ada la plak abg JAN balek, abg JOI n kak YONG pun balek gak.
memg bessh! rindu sgt kat depa sume! ~tiru loghat abah aku lak! hehehe.~
paling best ble JIJAN (abg JAN) bawak g cameron hgland! ~telah diheboh2kan sblum ni!~
2nd time g sana. 1st time g ngan family. ske! ske! ske! sgt3! =D
.
Photobucket
.
KENDURI-KENDARA
.
sepanjang bercuti, mst la ada kenduri kendara kan kat ipoh ni ha! apa lg, kesempatan tu
aku amek laaa. saje nak g tgk diorg kawen! yg aku g pun cme 1 kenduri je. hahaha!
cakap bagai nak rak! mcm g kenduri byk sgt pun kan. hampeh!
aku sempat g kenduri jiran aku je. tu pn sblh sebelah umah, kalu jauh, maunya aku xg.
bkn pe, aku jenis malas g kenduri. coz aku xkenai sgt org2 kat cni coz aku bkn dibesarkan
kat ipoh. aku dibesarkan kt pantai remis, perak. so, mana la aku nk terbiasa ngan
org2 kat cni. naseb bek la jiran sblh aku kenai, kalu x, memg xd rukun tetangga lgsg la
aku ni sbnrnya. memg org mude btol la aku ni! lgsg xnak kenai org2 sblh.
pasal tu la abah duk bising2 kate, ble susah2 nnt, biaq la hang sorg2 je, xd sape nak dtg.
padan muke hang nnt! ~fuh! berdesing telinga aku ni mendengarnya. tp ada btolnya
apa yg abah aku ckp tu. takot kte mati esok, xd sape nak dtg kan..?? ekkk..?? mulai esok,
aku cbe tuk g kenduri, tolong3 pe yg ptt. nmpk sgt dh xd kat ipoh esok! hahaha! jahat gle!
.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
.
NGAN KAWAN2 TERSYG!
.
hehehe! xdlpekan tuk bejmpe rakan2 taulan. penting tu! igt sng ke nak jmpe diorg. kalu aku
ni balek ipoh, maka berpusu2 la yg nak jmpe aku. pergh! penuh la date2 aku ni haa! mggu ni
org ni choppp. mggu depan ada org len chop! bak kate, penuh la janjitemu aku ngn diorg.
berderet2 nk jmpe! hahaha. sempat agi berlagak!
org yg aku jmpe, i mean kwn aku, nanie laling, cik ekin comel/chubby cam aku. tu je la,
coz yg len sume BZ aje. aku pun duk kuar ngan akak aku je. ~xramai ek..?~
ada je, noorshafaraz, cme aku xdpt jmpe je. coz dia dtg xbg taw. tetiba lak masa tu aku g manjung. haaa! naseb la xketemu.! huhu! rindu dia. nk tgk baby dia. huhu.
.
PhotobucketPhotobucket
.
KEM TELUK GOREK, MERSING, JOHOR
.
masa cuti tu kan, aku ade g CAMP kat mersing, johor. namanya survey camp. wat keje2
ukur. ukur terabas la, ukur tekimetri la, pancang la. ~sape dak2 civil mst taw punya!~
mle2 kan aku rase cam xnak g.. ye la, time org duk bersenang-lenang cuti/duk syok2
meluangkn mase bersme family tersyg, ada lak kena study. huh! ini tidak adil!!
tapi...sangkaanku salah! rpenya best gilerrrr! dpt tgk laut. bkn tgk aje, mandi, tertonggeng2
sume leh. hahaa! tp jgn slh paham, aku xwat sume keje terkutuk tu ekk. haha!
memg enjoy arr, dpt kenal kawan2 baru! dak2 mude. tp encem2. aku sempat cuci mate agi.
tu la sbbnya smp xterasa kot duk sana even 8 ari kt sana. tanpa line fon agi. hahaaha.
xdinafikan, aku suda gelap ble duk d sana! bese arr. angin laut! fuhh! malu malu!
.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
.
DATING BERSAMA SI DIA
.
yg plg istimewa sekali kan, aku jmpe ngan kekasih ati aku sebanyak 5 kali masa cuti ni!
hahahaha. gle arr kami neh. adakah suda jth tahap wajib kawen..?
bessh! kenangan n saat2 be2 amatlah xdpt dlpekan! hik3. in love! in love!
dia turun ipoh gak! sygnya abg kat syg kan..? oopps! terlebey suda!
.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
.
bessttnya cuti kali neh. best sgt3! dpt tgk wyg, men bowling, karaoke! rase best giler!
dpt jmpe family, buah hati, kawan2! hehehe.
nak mcm ni lg tuk cuti2 yg seterusnya!
[gud by my home sweet home!!]

No comments: