Sunday, July 24, 2011

Penghijrahan! Mampukah aku?

Fuhhh! Tetiba je rasa nak menconteng di blog ni. *_____* Asal hati runsing je, blog ni gak le yg dicari. Huhu. Asal runsing, ni la penemannya. Kalu leh cakap la blog ni, mau terasa gak neh. Ye la, time susah, baru nak cari, nak hadap. hik3. Org kate pe ye, tak leh nak luahkan kat org, dgn luah kat blog pun jadi la. At least, dapat kurangkan sikit beban tu. huhu. Harap2, titik noktah yg terakhir dapat la release sikit tension ni ha.
.
.
Penghijrahan...?? Blum masuk maal-hijrah lg, dah citer pasal hijrah kan aku ni. hehe. Tapi tu la, penghijrahan yg terlalu besar dalam idup. Nak independent. Susahnya. Mau taknya, sblum ni duk duduk bawah ketiak mak abah je, selesa aje. Sume je menjamin kesejahteraan idup. Sume org jagakan. Hijrah kali ini btol2 wat aku tak senang duduk. Dalam masa tak sampai 2 mggu lg, aku akan berhijrah ke KL. sume kena atur sendiri. Sblum ni masa study kat johor, lain sgt. Ni dah keje kan, len la. Nak manage kewangan sndiri, tu yg mencabar. Jgn terlebih joli sudah. haha! Dasar shopaholic.
.
.
Aku takot sbb hidup kat KL so stress!! Jammed! Adeh.. Tak aman mcm ipoh ni. Yg lg satu fail gak aku ni, tak pandai drive. Skrg pun baru nak berjinak2. Kalu setakat kancil, boleh la lg. Ni nak bawak kete besar. Mak aiihh.. Tergugat den! Last2 sekali, cakap kat abah nak nek moto je. Coz dr opis ke umah sewa 5 minit je. huhu. (penakotnya.. mati ar nak survive mcm ni). Tapi tu la, Save sikit. Al maklumla, org nak kawen, kena byk pakai duet, ye tak. haha! So, mcm mana la nak tajamkan, nak polish skill driving ni. huhu. Lagipun, kete xde. Ada ke wah (tunangku) suh bawak kete dia yg besar dr kancil. OMG! Berdegup kencang je jantung ni mendengarnya. So, at last, moto aje. Padahal, bahaya kan. Pompuan nek moto di bandaraya metropolitan tu. Adeh! Dush! Dush! Dush! Aku takot drive, sbb tak familiar jalan, if salah sikit je, mau lajak ke mana2 je nnt. Tu yg takot sgt3.. Huk3.
.
Ya ALLAH, kau kuatkan la hambamu ini. Smg aku dapat berdikari, dan seterusnya dapat beli kereta cepat2. Nak target Viva @ MyVi je. hehe. Sempat lg menyimpan impian dalam duk nak saving2. hik3.
.
.
Sooooo... KL, here i come!!!! ~grrrrrr~ Tensen balek. So, Motif nak release tension, failed sama sekali!! Huhu.
.

2 comments:

nad said...

hehe..xpe.dun worry,u can do it..kawan2 ade ramai je kt kl tuh...lau susah call je dorg...

w a n a said...

Ye laaaa.. Call mau ke datangnya.. haha.. Masing2 bz kowt... =)